Jak prodloužit spánek u mimča?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1674
9.6.13 23:09

@Elenaa
No seš pěkně v hajzlu, stejně jako já :mrgreen: taky mam 5ti mesicni. ja se teda snazim pres den usinani u prsa nedopustit nebo jen v nejzazsi situaci (treba kdyz je nastydla nebo po rehabilitaci, navsteve doktora atd) uspavam ve vaku a tam i spi. V postylce i zavinuta mi pres den spala max po 20ti minutach, pak se to zaclo uplne zkracovat, ted jak polozim, do 5ti minut je vzhuru. Takze nepokladam a spi ve vaku treba hodku, hodku a pul. Sice je to ve vysledku podobny jako u prsa - musim bejt u toho, ale aspon muzu chodit a HLAVNE, vak muze mit na sobe i nekdo jinej, kozu mam jen ja :) nekdy se mi podari ji spici vlozit do kocaru, tak pak spi tak 40minut, ale nesmi se zastavit. Na noc uspavam teda u prsa, ale dve hodiny tam visi, pak teda spi dobre, budi se jen jednou. Podle me tady pumuze jen radikalni rez- prso na uspavani proste nedat. Ja teda nevim jestli se k tomu odhodlam, mala je strasnej drzak, vydrzi rvat strasne dlouho, takze nevim, jestli na to budu mit nervy. A tim ze mi v tu noc spi hezky se mi nechce ji do toho stourat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
9.6.13 23:17

@Elenaa
Jo a podle me to bude jen horsi s tim buzenim v noci. Cim bude vic vnimat, tim vic kdyz se probudi, uvedomi si, ze nema kozu a bude ji chtit, bez ni uz sam neusne. Pokud se mi tohlw jednou stane - buzeni 20 krat za noc, tak do do toho radikalniho rezu, protoze to se neda dlouhodobe. :roll: jinak jsem ted zavedla jeste jeden zlozvyk. Mala vstavala driv kolem 9 a uz ve 22 jsem ji tuhou davala do postylky, mezi tim 1 kojo. Ted se to malinko zhorsilo, ukladam tuhose tak v 23 a budi se nekdy i v 7:30 (mezi tim jedno kojo), to se mi dost nelibi, takze v tech 7:30 si ji vezmu do postele, nacucnu a spime do 10ti :oops: tim tomu spacimu rezimu asi taky moc nepomaham, ale proste se mi nechce tak brzo vstavat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
10.6.13 08:57

@randr Super, že ti malá ráno v posteli ještě usne a vyspíte se :). Náš rarach nikdy takhle neuměl dospat…vstával jako mimin mezi 5-6 h :cert:…teď kolem 7, max 7.30…Jinak holky, mám na hlídání dvouletou neteř a ta sama usíná skoro od narození, usne kolem 9 večer a spí tak do 9 h ráno…někdy i do 10 h a teď měla rekord, spala do 11, ale šla spát skoro kolem 10 večer - to je pak závist jejím rodičům :lol:. No, držme se, jednou se snad vyspíme :mavam:

• Citovat
  • Upravit
30313
10.6.13 09:29

@Elenaa on je problém v tom přendávání do postýlky. Dítko totiž prý usne a několikrát během spánku kontroluje, jestli je vše stejné jako při usnutí. Takže koukne jestli je tam maminka, jestli pije a když ne začne plakat. Proto má usínat v postýlce, aby při probuzení neměl žádnou změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
10.6.13 09:46

@katka379
No moje se narodila 35+5 a mela zloutenku, tAkze ze zacatku proste nebylo mozny ji dat do postylky bdelou aby tam sama usnula, protoze mi proste usnula u toho prsa a nesla probudit. :nevim: kdyz se ze zloutenky dostala a uz nebyla spici panna, tak zacly koliky, takze zase neslo ji nechat v postylce, kdyz tak strasne rvala, musela jsem houpat nebo dat prso, kdyz to bylo to jediny, co ji uklidnilo. Jo a presden sice koliky nemela, ale zas neumela krkat, takze jsem ji po zavinuti musela jeste drzet, protoze jak jsem ji polozila, tak i kdyz mela vyvysenou postylku tak okamzite blila :nevim: takze pokud ma nekdo bezproblemovy dite od zacatku tak je to celkem snadny ho naucit usinat samotny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.6.13 10:06

@randr Nevím proč si naštvaná (a to tenhle smajlík je :roll: ).. Náš malý trpí na koliky hrozně a i přesto ho učím usínat v postýlce - v ruce je než se uklidní ale jak se mu začnou klížit očička tak jde do postýlky a jsem u něj ale on si leží ve svém.. A myslím, že nikdy není pozdě to tvou malou naučit - i ona bude spokojenější s kvalitním spánkem ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
10.6.13 10:13

@randr Určitě je to i o děcku, náš malý sice neměl koliky, ale zase měl ekzém, takže řval a my ho nosili a uspávali…doteď spí s náma v posteli, ale nám to nevadí… Neteř dobře usínala, ale do tří měsíců přes den zase pořád řvala hlady, švagrová kojila přes kloboučky a malé to pití moc nešlo…ale vzhledem k tomu, že byla na prse furt, tak si mysleli, že to jsou prdíky nebo tak něco - pak začli dávat MM přes flašku a malá byla naprostý pohodář…ale ona má prostě takovou povahu, není moc mazlicí, na spaní musí mít klid…určitě bychom to ty své mimina taky naučili, ale mně se zatím nechce:-).

• Citovat
  • Upravit
katka379
10.6.13 10:23

A určitě hodně dělá i ten dudlík - náš malý ho nikdy nechtěl, takže neměl žádné uklidňovadlo, nikdy ani neměl rád takové ty různé muchláčky, plínu k hlavě, moje tričko…prostě ležel a ječel. Ani plyšáci ho neberou, ale teď už aspoň před spaním někdy žužlá deku, i když ani to není pokaždé :lol:. Prostě každé děcko je jiné. A já když už toho mám plné zuby, tak si vzpomenu třeba na bratrance, který má holčičku hodně předčasně narozenou s trvalými následky a říkám se, ten náš z toho aspoň vyroste - vidím světlo na konci tunelu :mrgreen:. Jednou nebude žádné uspávání, žádné plíny, žádné nošení (to už pomalu upadá, protože už sám chodí…). Dokonce ani té švagrové tu malou spící pannu nezávidím, protože teď mají druhou maličkou se zdravotními problémy, už je s ní 3 týdny v nemocnici…takže já děkuji bohu a přírodě za toho našeho zdravého raracha :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1674
10.6.13 11:00

@katka379
jojo, moje taky nechce dudlik, to dělá strašně moc.

@Almira-Alm
nevim jestli myslíš koliky tom smyslu co já, malá neměla problémy s prdama vubec, měla tříměsíční koliku, kdy řvala proto, že se nedokázala uklidnit sama, měla vytřeštěný oči a řvala a jediný co jí uklidnilo bylo prso. Pokud jsem jí z něj sundala, začala řvát okamžitě znova, chtěla spát, ale nešlo jí to, uměla usnout jen u prsa. Jednou jsem zkusila jíprso nedat, někdo mi radil, že i když nepije, tak něco přece vytahne a pak ji boli břicho, jak se jí tam míchá mlíko (hovadina) a dostala se do takovýho hysteráku, že už ani pak prso nechtěla, uspávala jsem od 20ti h a usnula vysílením v 5 ráno, když jsme dojeli na pohotovost. Takže u nás na to učení nebyl moc prostor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
10.6.13 11:04

@Almira-Alm Někdy to fakt není vůbec jednoduché, našemu malému se třeba očička nikdy neklížila :mrgreen:. Já jsem nechápala, když mi kamarádka, co má stejně starého kluka řeka: když začne přivírat oči, tak ho položím a on usne - doukud jsem to neviděla na vlastní oči, tak jsem nechápala, jak to myslí :lol:… to u našeho fakt neznám, ten když začal být unavený, tak spustil řev, nějaké položení do postýlky a sezení u něj - zbytečné :mrgreen: No ale taky z toho vyrostl, sice spí s náma, ale už ho nenosíme, nevozíme, nenatřásáme…

• Citovat
  • Upravit
9989
10.6.13 11:24

@randr No já třeba u prsa při kolice neuklidňuji jelikož náš malý se přecpává a pak ho bolí břicho 10× tolik a ještě k tomu i zvrací.. U něj tedy nejde o to, že se míchá mléko a takové věci co se říkají ale o to, že ho vypije strašně moc..

@katka379 To náš začne v ruce očka přivírat, dám ho do postýlky a řev ale už nezvedám - dám dudlík (pokud si ho milostivě vezme) a sedím u něj ale je pevně zavinutý a to ho uklidňuje samo o sobě..

Také pouštíme bílý šum - nejprve tak moc nahlas aby to přehlušilo řvoucí dítě, on se utiší a já ztlumuji a ztlumuji a nechám „šumět“ dokud tvrdě neusne..

Jo a taky používáme kapky na prdíky - Espumisan a Baby Calm - na bolavé bříško jsou úplně na nic ale při největším hysteráku stříknu pár kapiček do pusinky a ono mu to tak chutná, že se na chvilenku uklidní a vezme si dudlík.. Když už je dost unavený tak u té chvilky dudlání a ochutnávání kapiček usne :mrgreen: Určitě mu to neublíží jelikož Baby Calm se má užívat 10 kapek před každým kojením a možno i mezi kojeními a já mu kápnu třeba tři kapičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
10.6.13 11:46
@Elenaa píše:
@Ijaa Ha :potlesk: Já jsem tu někde psala, že mi spí hezky v noci :?:
Spával mi až 8h v kuse v noci, ale poslední dobou se budil každý 2 hodiny a měl i noc kdy to bylo každou hodinu :cert: To je pak opravdu očistec 8o Teď mi začíná pomalu zase v noci dýl spát, ale jde to pozvolna, zatím je to tak po 3 hodinách, jsem zvědavá, kdy to dopracujem zase na těch 8h :think: jestli vůbec :nevim:

Sakryš, jsem to nějak blbě četla :D V tom případě jseš na tom úplně stejně jako já. V noci teď taky jíme v tříhodinových intervalech. Výjimečně to vydrží i 4 hodiny, ale to je opravdu svátek. Dvě noci zpátky se budil co půl hodiny. Hledala jsem příčinu a nakonec jsem ji našla ve švestkovém kompotu. Čočka druhý den mu paradoxně vůbec nevadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.6.13 12:08

@randr No,zase tak stejný to nemáme :think: Malej mi sice u prsu usíná, ale probíhá to tak, že ho jdu nakojit, on se nají a během toho usne a pak se sám odpojí, nebo prso sama vezmu a vše je otázka 10 min, pak ho ještě chvíli držím v náručí, dokud mi tvrdě neusne a pak jde do postýlky, takže to, že mi usíná u prsa mi zase tak nevadí, jde spíš o to, že jinak neusne.2 hoďky bych to teda asi nevydržela, to smekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.6.13 12:23

@Almira-Alm Víš,ono se to strašně hezky radí, ale těžko to jde dát do praxe :nevim: Máš to štěstí, že ti malej v postýlce usne sám, to každej nemá a nemyslím si, že zase tak hodně dělá to zavintí :nevim: Já když malýho zavinu, tak začne ječet, že se nemůže hýbat a to jako fakt ječet :! Na prdíky trpíme ještě dodnes, sice to není už tak hrozný, ale furt se ještě objevují, takže přesně vím, jaké to je a jaká je to bezradnost, když člověk fakt už neví co má dělat.
A s tím, že mu dáš kapičky na dudlík, bych taky neuspěla, prostě dudlíka nechce a to se můžu stavět na hlavu :zed: Každý dítě je prostě jiný a nemůžeš tady paušálně říkat, že když se udělá tohle a tohle, tak to dítě usne, tak to prostě nefunguje.Rady hezký, ale nám k prdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.6.13 12:26

@Elenaa Já vím, já vím jen píšu co mě napadá ;) Hlavně mě to funguje na novorozence, který ještě není tak „vyčůraný“ jako starší děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí