Jak psát životopis?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak psát životopis?
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit jak psát správně životopis a co do něj všechno dát aby taky měl ten efekt že se bude potenciálním zaměstnavatelům líbit?
Díky moc za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mám ho vzorový ve wordu, stačí poslat emailovou adresu a pošlu
S.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je pro mně nedávno aktuální téma, já jsem ho napsala podle knihy: „Sestavte si atraktivní životopis“, autor Siegel Zbyněk, pro mně tam byly dobré rady i různé vzory životopisů. Měla jsem to půjčené z knihovny, a od stejného autora i knihu „Jak úspěšně hledat a najít zaměstnání“, taky celkem poučné. Ovšem nakonec jsem stejně práci našla přes známou, ono po mateřské to není žádná sláva, navíc když nemám zrovna super jazykové znalosti apod.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak z pozice zaměstnavatele: Určitě základní údaje - jméno, stav, datum narození, vzdělání (ZŠ nikoho nezajímá), děti, nekuřák… Pak předchozí zaměstnání trochu rozepsané, co jsi tam dělala, pak koníčky, jazyky, řidičák, případné kurzy a školení, které si absolvovala a vztahují se k dané prácí, důvod, proč se na dané místo hodíš. Fotka!!! A pak hlavně rychlé reakce na ódpovědi, vhodné oblečení na pohovor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já si vedu životopis strukturovaný, ale jen díky tomu, že mám dost publikací, není směšně krátký.
Ale stejně si myslím, že nikoho nezajímá slohové cvičení typu „narodila jsem se v malé vesničce v krušných horách…“, zaměstnavatel ocení, když to bude přehledné.
když bys měla málo položek do strukturovaného životopisu, tak tam uveď zájmy a záliby (fotografování, četba), ale jen ty normální, ne třeba woo-doo a černá magie.
dovednosti (řidičský průkaz, ovládání photoshopu, angličtina na komunikativní úrovni)
vlastnosti (pracovitá, zodpovědná, ráda se učím novým věcem) - jo někde jsem četla, že se nikdy nemáš kritizovat. Prej když se tě na pohovoru vysloveně zeptají na tvoje špatné vlastnosti, tak to máš pojmout, že to pro tebe stejně vyzní dobře. třebay „jsem až moc pracovitá, zanedbávám rodinu“
Na děti a rodnný stav by se správně ptát neměli, ale je otázka co je pro ně horší, jestli ženská která děti nemá a tudíž asi půjde brzy na mateřskou, nebo ženská, která děti má a tak bude s nima nemocnejma imrvere doma. to fakt nevim. Ale myslím si, že život v uspořádané rodině působí na lidi dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:když bys měla málo položek do strukturovaného životopisu, tak tam uveď zájmy a záliby (fotografování, četba), ale jen ty normální, ne třeba woo-doo a černá magie.
Pudli: posledních pár dnů jsem fakt nervózní jak honem vyřešit finanční situaci, ale tohle mě fakt rozesmálo. Díky ![]()
Holky díky vám všem!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
poradíte prosím
Mám takový hloupý dotaz. Píše se do životopisu i škola, kterou jsem dostudovala, ale neudělala jsem závěrečnou zkoušku (absolutorium)?
Předem díky za odpověď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jandulinka píše:
Mám takový hloupý dotaz. Píše se do životopisu i škola, kterou jsem dostudovala, ale neudělala jsem závěrečnou zkoušku (absolutorium)?Předem díky za odpověď.
Nepsala bych. Psala bych pouze školu, kde jsem dosáhla nejvyššího vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych na tý škole strávila x let a její obor by se vysloveně vztahoval k práci, o kterou se ucházím, uvedla bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych uvedla taky. Hlavně se může zaměstnavatel zeptat, co jsi dělala, když ti tam x let v životopise chybí
a dala bych poznámku, že není ukončená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky zajímalo by mě co všechno přesně napsat do životopisu(chci se ucházet o místo víkendového moderátora na rádiu Kiss publikum ve Zlíně někteří ho možná znáte)a já opravdu netuším co do toho životopisu napsat.studuji totiž druhým rokem školu na kuchařku a co si budeme povídat brigáda se hodí každému. tak jsem vás chtěla poprosit nemáte nějaký odkaz na životopis co se dá vyplnit když si ho stáhnu.děkuju vám moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji životopis Europass, pro začínající pracující a pro brigádníky ideální.
Tady na těch stránkách se dá stáhnout onen formulář, jsou tam i příklady vyplněných životopisů a další cenné informace. http://www.europass.cz/zivotopis/
Hodně štěstí s prací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit