Jak řešit breptavost u dospělého?

Anonymní
28.11.14 13:28

Jak řešit breptavost u dospělého?

Holky máte někdo zkušenosti s breptavostí? Jsem dospělá né dítě. Jak to řešit? Četla jsem na netu, že je potřeba o celkové zklidnění člověka. Ale jak? Máme syna a za chvíli bude mluvit, ale mám strach aby to ode mě nechytil. I když jsem četla, že je to dědičné. :( Sama jsem ukecaná, ale ta breptavost mě dost omezuje hlavně v hledání zaměstnání. :pocitac: :pocitac: Prosím ponechte mi anonym :-( je mi to trapné a stydím se jít i k logopedce :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
896
28.11.14 13:34

No, podle wikipedie je to dědičné a je to lehkámozková disfunkce :nevim:
Takže bych to řešila zavčasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
28.11.14 13:35

Tak zrovna ta logopedka by pro tebe měla mít pochopení a byla by schopná ti pomoct. Zkus si najít nějakou s dobrými referencemi a objednej se. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
28.11.14 13:35

Specifikuj breptavost, jako ze mluvis desne rychle a neni ti moc rozumet? To mam ja kdyz jsme ve stresu, nebo chci mit nejaky neprijemny rozhovor po telefonu rychle za sebou. Furt si musim opakovat zpomal, zpomal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
28.11.14 13:41

@Krčka znám jednu takovou přednášející, co pořád strašně rychle mele a hrozně potichu. není jí vůbec rozumět. taky mám pocit jakoby to chtěla mít rychle za sebou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.11.14 13:42

Já učím syna, že sedět a fňukat, stydět se nebo litovat nebo bát se je k ničemu. Že problémy se musí řešit. Víš jak jsem se styděla, po porodu vystrčit řiť na doktora a nechat si tam strčit prst, aby mně prohlédl, že mám asi hemoroidy? Ale co se dalo dělat, bylo potřeba to řešit. nemusíš to nikomu vykládat, a le k logopedce se objednej a něco s tím dělej. Přece nebudeš nešťastná zbytek života, komplikace s prací.. myslím, že ti logopedka i dost poradí, jak to udělat a co hlídat, abys to na syna přenášela co nejméně. Neboj se a jdi do toho..odvážným štěstí přeje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.11.14 13:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.14 13:45

Breptavost, na rozdíl od koktavosti, nepůsobí dítěti žádné psychické a komunikační potíže. Řeč je enormně rychlá, artikulace nedbalá, často dítěti z těchto důvodů není rozumět.

No vše jsem četla. LMD nemám a prý to může být spojené s nálezem EEG, ale tam také nic nemám. Když se soustředím tak mluvím pomalu, i když jsem nervozní také se mi daří „jakštakš“ mluvit srozumitelně, ale horší to je když se rozmluvím, třeba s kamarádkou, manželem rodinou, nebo s někým komu to hodně vadí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.14 14:03

Myslím, že i mladý Novotný tím trpí. I když se naučil mluvit aspoň v tom Prásku, jde ale poznat, že se musí hodně ovládat. Když se snažím, mluvím podobně a je to nepřirozené.

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
28.11.14 14:13

Zkuste se podívat na metodu EEG Biofeedback http://www.eegbiofeedback.cz/

• Citovat
  • Upravit
7904
28.11.14 14:18

Běž normálně na logopedii. Naučí tě spoustu dobrých návyků. Já jsem taky chodila několik let už jako dospělá, nestydím se za to, strašně mi to pomohlo. Dnes přednáším před plnou aulou studentů na mikrofon a nikdo nevypadá, že by mi nerozuměl.

Nevím, odkud jsi, já jsem chodila v Praze na Karlák vedle Alberta. Našla jsem si to tenkrát sama na internetu, všechno šlo na pojišťovnu, jen jsem potřebovala žádanku od praktické lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
28.11.14 18:41

Mladý Novotný profetoval celou střední školu, u něj je to takovej ten neklid a roztěkanost celkově..A navíc si šlape na jazyk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.11.14 19:01
@ntkv píše:
Mladý Novotný profetoval celou střední školu, u něj je to takovej ten neklid a roztěkanost celkově..A navíc si šlape na jazyk..

Mimochodem, to je ještě čajíček. Ivo Toman - Tourettův syndrom. Špičkový kouč, se svojí vadou zcela nepřehlédnutelný a originální. Zprvu zdánlivá překážka, nyní přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí