Jak řešit zhoršující se hormonální bouři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2272
30.12.24 17:49
@ka2ka píše: Více

ale jak vis, ze to zpusobuji hormony?

A ja AD na nic neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
30.12.24 17:54

Aha, já jsem tohle jako chlap úplně nechápal a ptát se na to kamarádek mi přišlo moc osobní. Teď mluvím o té podražděnosti, protože jsem se na to díval pohledem hloupýho chlapa, a vlastně jsem vůbec nechápal, proč se ženským mění nálada tak strašně moc. Bral jsem to tak, že ta žena si dokáže poručit, že se nad hormonama dá zvítězit rozumem, že si třeba řeknu, že si napočítám do 10 a tak. V tomhle pro mě byly ženský vždy záhadou a vlastně jsem nechápal a možná ani nevěřil, jaký můžou být hormony mrchy a proč vlastně jde tak obtížně kontrolovat emoce.

Až jednou jsem dostal od jedné kamarádky celkem podrobnou přednášku na tohle téma, takže už mám jasněji. Tenhle příspěvek neber osobně, jen jsem upřímnej. Já jako věděl vždy, že v určitých fázích měsíce se ženám mění nálady, ale nevěřil jsem, že je tak obtížné s tím bojovat, až nedávno mi bylo něco málo objasněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
30.12.24 17:58
@Ploskutáček píše: Více

já to neberu osobně za mě by se v tomhle směru měl vzdělávat každý chlap, dokud jsem byla mladá a bezdětná tak to tak zlý nebylo fakt stačilo napočítat do desíti nebo jít fyzicky pracovat a bylo to dobrý, ted už to nestačí, ted mě třeba před ms a když se mi rozčílí hormony bolí i svaly a klouby dostávám křeče. Upřímně nebaví mě to a závidím chlapům. Manžel o hormonech taky nic netušil ted už je profík :mrgreen:, já to doma dělám tak že hlásím at si dají všichni pozor že mě zlobí hormony to i děti ví že je nevyšší varování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
30.12.24 17:59

@Ploskutáček no nevim, i chlap by si mel vzpomenout, jak mu bylo v pubertě. A ze kolikrát neslo tu pusu zastavit a pubertak vysypal neco, za co by si dnes po te puse hned dal. Nebo delal totální hlouposti, a přišlo mu to jako dobrý nápad.
To jsou taky hormony, jen jiny. A nenaučil jsi se s tim pracovat, jen se uklidnily hormony v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 18:13

Jojo, ženy to mají v tomto ohledu vážně o mnoho složitější, chlap to nemůže pochopit, protože to prostě nezna na vlastní kůži, muži to maji v té hormonální stálosti strašně jednoduché, ani netuší jak moc…každý muž by si měl zkusit jeden měsíc v těle zeny, pak by si vážil svého mužského klidu :D

• Citovat
  • Upravit
11941
30.12.24 18:14
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A já si myslel (a teď u tebe budu asi za vola), že se to zveličuje, že to je jen ve filmech či vtipech a že v reálu se to projevuje maximálně tím, že brečíte víc u romantických filmů, dojímaj vás zvířátka a za týden sníte 10 tabulek čokolády, to je vše. Zbytek se nafukuje, zveličuje.

Když už se se mnou o tomhle bavíš, dovolím si poznámku: dost příjemně mě překvapil tvůj názor, a určitě s ním tady nejseš jediná, že by se v tomhle chlapi měli vzdělávat. Jenže na druhou stranu je tohle téma tak vysoce intimní a ženské, že mi přijde až nevhodné to chlapům nějak podrobně vysvětlovat. Takže osvěta určitě, ale stejně si myslím, že většině mužů asi stačí info, že když má žena MS, není sex a v určitém období není dobré se přibližovat na méně než 30 metrů :mrgreen: :mrgreen:

My chlapi se stydíme o tom mluvit a upřímně, já se stydím už při psaní tohohle příspěvku. Dřív muži věděli leda tak to, že jednou měsíčně jejich drahá krvácí ze spodního nosu, a to jim stačilo, víc vědět nepotřebovali, takže s osvětou souhlasím, ale je to prostě takové žinantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 18:27

Nejlépe se ženy cítí ihned po menstruaci, když stoupá hladina estrogenu (díky estrogenu se zvyšuje serotonin-hormon štěstí),v druhé polovině cyklu pak začne převažovat progesteron a jeho stoupající hladina pak způsobuje špatnou náladu, otekani, zvýšenou chuť k jídlu atd…

Příspěvek upraven 30.12.24 v 20:16

• Citovat
  • Upravit
27767
30.12.24 19:17
@Ploskutáček píše: Více
:mrgreen: tak ono se to zveličuje ve filmech zřejmě proto, že scénář psala ženská a tiše doufá, že to chlapům docvaká, jinak já brečím i u kriminálky, naprosto regulérně se tam mydlí padouši a já řvu jak blázen, doma se mi už smějou. Hele já mám doma kluky a vysvětluju od mala, že ženský není pořád dobře, že prostě potřebuje pomoc a že má něco co se jmenuje hormony a to jí trápí a buď brečí a nebo ječí :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí