Jak říct babičce, že smrdí?

Anonymní
19.1.12 21:35

Jak říct babičce, že smrdí?

Holky, je to hrozný téma, já vím. Ale ještě horší je ta situace. Bydlíme v RD a vedle babička (moje, takže pro mimi prababička). Chodí pravidelně na návštěvu (tak 3× týdně). Zdrží se třeba jen 20 minut, ale já pak půl dne větrám. Hrozně totiž smrdí, jenže pak smrdí i křeslo a polštáře, židle. Prostě tak kde seděla. Malý po všem leze a olizuje to - víte jak to je. Vyhradila jsem si deku, když to stihnu hodím ji na křeslo, ale i to je mi takový blbý. Co mám dělat. Nevím čím smrdí, asi možná už neudrží moč a taky se koupe jen 1× týdně. Je to prekérní situace, je mi to tak blbý… Vím, že třeba za to nemůže, ale co já mám dělat????? Hlavně kvůli malýmu, je to takový ...... fuj… Vždycky na něho volá, ať jde za ní, já se tedy snažím ho držet dál, ale asi mi to pořád nepůjde… (omluvám se za anonymitu, ale chodí sem z rodiny)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
19.1.12 21:40

od koho je to babička (maminka) od mamči nebo od táty? víš probrat to s nima? :think: no je to prekérní situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325

To je blbá situace.Já bych se babičky nějak opatrně zeptala,jestli nepotřebuje pomoct s hygienou a tak.A pro klid a pro zdraví dítěte bych jí třeba vícekrát týdně vykoupala.A co tvý rodiče?Možná mamka nebo taťka(podle toho čí je to matka),by jí to dokázali nějak vysvětlit :nevim: Ikdyž chápu,že je to takový blbý a trapný,ale jinak mě nic nenapadá,když už bydlí vedle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557

Mám stejnou babičku. Je to trapná situace, ale já jsem to vyřešila tak, že k ní s holkama nejezdím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 21:41

já bych si asi promluvila s tvojí mamkou (babiččinou dcerou), aby to s ní probrala, jestli mají dobré vztahy. pokud by to tak nešlo, tak bych s ní zkusila promluvit, jestli má nějaké problémy, zajít k doktorovi a nechat si napsat plenky, starým lidem to platí pojišťovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.1.12 21:41

Nabídnout jí výpomoc, že jí budeš prát a být v tomto směru záměrně přehnaně čistotná, aby babička nepochopila, že je to kvůli ní? :nevim: :nevim: :nevim: Říct jí to může její dítě, třeba bude vědět jak, ale takové sdělení může ranit. Nebo naopak půjde do sebe a bude se často převlíkat, kdo ví. To samé se sprchou, řešit přes její dítě, jsou si blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.1.12 21:42

Tak to ti nezávidím. Na jednu stranu tě chápu, taky by mi to vadilo, ale opravdu netuším co ti poradit, aby si babičku nezranila a přitom něčeho dosáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973

možná si o tom s babičkou nějak citlivě promluvit? jestli smrdí močí, tak se buď málo myje nebo trpí inkontinencí, ale nepoužívá vložky…

já mám tenhle problém s otčímem přítele… on se taky skoro nemyje, do toho je tlustý, takže se hned zpotí a k tomu mu děsně jedou nohy, smrdí jako bezdomovec, o tom, jak vypadá radši ani nepíšu… přítel, ten mu to řekne do očí, přeci jen je to ještě „mladý“ chlap, má něco málo přes 50, ale on mu na to odvětí, že je drzý. Nejlepší byla přítelova mamka: ale prosimtě, to se neříká, vždyť se myl před třemi dny 8o . Vždycky, když tu příjde, tak s ním nemůžu sedět ani u stolu, teď v těhu se mi z něho natahuje… Ještě štěstí,že ho určitě naše dítě zajímat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631

Ahojky, je to hrozně složitý..já jsem zdravotní sestra a znám lidi - vyššího věku, kteří prostě zapáchají - je to nedostatečnou hygienou, oni sami to necítí..
Já bych to určitě nenechávala být, pokud babička není jen doma, může to být nepříjemné jak pro ni, tak pro „cizí“ okolí..

Zkusila bych najít někoho kdo je jí hodně blízký - tvoje máma, tchýně..a s tím se poradit. Aby si s babičkou promluvil a zkusil nakousnout jak je na tom s hygienou a případně zjistit, proč to tak je.. někteří „šetří“ s vodou, jiné mají problém s provedením hygieny..Vysvětlit jí, že vám na ní záleží a chcete jí pomoci..
Pokud nikdo takový není a vy si tak úplně blízké nejste, zašla bych za její obvodní dr. nastínila problém, poradila se jestli při její návštěvě nemůže závést na toto téma, zkusit poradit, nastínit vyřešit.. Určitě to bude cítit dr. i sestřička.

Držím palečky a věřím, že cesta je. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

Babicce to jeste „mysli“?
Ja bych ji to urcite nejak setrne rekla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
19.1.12 21:43

No, tak to ti teda nezávidím :? Já bych asi taky neměla žaludek něco takového babičce říct..možná by to měl udělat ten její syn nebo dcera :think: Já si to teda dokážu živě představit, když někdy cítím ty důchodce v MHD..je to fakt síla.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.12 21:43

No, to je oříšek. Snad zpočátku jen velmi diskretně naznačit. Třeba jí nabídni, že jí pomůžeš s mytím vlasů (snad je soběstačná a koupe se sama - jinak i s koupáním??). Fakt nevím. Pokud je to únik moči, tak pomáhají ty vložky pro důchodce (třeba Tena lady atd.), ale jak ji na to navést? Oni ti lidé se asi už necítí, tak to třeba vůbec netuší. Třeba vyprávět, jak kámošky babička ty vložky používá a jak je nadšená. :nevim: :) Bůhví, jak dopadneme my.

• Citovat
  • Upravit
371
19.1.12 21:47

tak uz jsem se dlouho nezasmala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.1.12 21:47

a mění si prádlo? moje babička také nevoněla a bylo to tím, že si brala totéž oblečení, zkus ji nabidnout, ze ji vyperes a napust ji vanu a udelej ji koupel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
19.1.12 21:49
maltik2008 píše:
tak uz jsem se dlouho nezasmala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No netuším co je na tomhle směšného, spíš bych řekla, že je to smutné a nikdy nevím co čeká nás..
Takže já doufám, že pokud něco takového nastane, tak mě dcera upozorní a pomůže, abych nebyla pro posměch okolí aj. negat. pocity..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová