Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
maltik2008 píše:
tak uz jsem se dlouho nezasmala![]()
![]()
to teda nevím, co je tady vtipného?
Já si nějak nedokážu představit, že bych babičce řekla, že jí vykoupu nebo vyperu a to máme velmi dobrý vztah. Vím, že by jí došlo, že se mi něco nezdá a určitě by se urazila
.
Pardon, my jsme se ted tak s manzelem smali tomu nadpisu, ze jsem sem musela nakouknout…a myslim ze je to neresitelny pripad. Kdo ma kufr na to ji to rict? Ale co treba chodit vy k ni (a vydrzet tam do snesitelne doby), jen na chvilku, vzdycky to nak vycihat nez s ona nachysta k vam..?
Teda tak to je hodně blbá situace. No já bych se poradila s mamkou, že ta by ji to třeba nějak citlivě řekla(přeci jen je to její dcera) teď je nic moc počasí, možná bych se pokusila babičku potkat na dvorku nebo někde jinde, prohodit pár slov aby neměla důvod pak ještě chodit.
Nebo snad opravdu zajít za jejím lékařem. On by to mohl nadhodit. No, moc jsem nepomohla,ale držím všechny palce ať se ti to podaří brzy vyřečit.
Děsím se toho, až budu stará. Já, jako vnučka, bych ji určitě nic neříkala. Přece jenom, dcera je babičce většinou bližší, než vnučka a babi to od ni určitě vezme jinak, než od tebe. Zkus si představit, že si na jejím místě a přijde s tímto tvoje vnučka. Asi by ti byla hrozná hanba.
karinka píše:
Děsím se toho, až budu stará. Já, jako vnučka, bych ji určitě nic neříkala. Přece jenom, dcera je babičce většinou bližší, než vnučka a babi to od ni určitě vezme jinak, než od tebe. Zkus si představit, že si na jejím místě a přijde s tímto tvoje vnučka. Asi by ti byla hrozná hanba.
na druhou stranu si představ, že přijde s tímhle sousedka - úplně cizí člověk..
Takže je líp, když přijde kdokoliv, kdo je babičce blízký z rodiny.
Navli píše:karinka píše:na druhou stranu si představ, že přijde s tímhle sousedka - úplně cizí člověk..
Tak to by musela být sousedka, která babičku nemá ráda a od té bych to asi brala s rezervou. Jako nedovedu si představit, že by to jen tak mezi řečí řekl soused.
Tak to je hodně velký problém. Znám ze zkušenosti bohužel s vlastní mámou
Není to s ní tak hrozné, ale myslím, že extra hygienu nedodržuje a má asi i trochu problémy s inkontinencí. Musela jsem jí to říct, nebylo mi to příjemné, cítila jsem se jak před nějakou zkouškou. Řekla bych, že se to o něco zlepšilo, ale pořád to není žádná výhra
Podotýkám, že jsem jí to neříkala jen jednou, ale už víckrát. Jo a myslí jí to dobře ![]()
Jestli babičce taky, tak bych požádala o pomoc její dceru(maminku, tchýni), pokud někdo takový je. Přeci si toho musejí všímat i ostatní, ne?
nevim jaký máte k sobě vztah ,ale já bych to nedokázala
od malička jsem babičce stříhala nehty a taky to nebyla zrovna príma záležitost ,ale nikdy jsem to neřekla .. a horší to bylo s dědou ,to bylo docela peklo ,ale nikdy jsem to neřekla ,nemohla jsem ..nechtěla jsem je ranit ..moje mamka je 1 týdně koupala ..asi to tělo nějak hůř zpracovává ty toxiny z těla nebo co já nevim..
vyměšování to je taky už potom problém,to stáří není vždy pěkné a veselé a příjemné ..ale kdoví jak dopadneme my ![]()
Příspěvek upraven 19.01.12 v 22:01
karinka píše:Navli píše:Tak to by musela být sousedka, která babičku nemá ráda a od té bych to asi brala s rezervou. Jako nedovedu si představit, že by to jen tak mezi řečí řekl soused.karinka píše:na druhou stranu si představ, že přijde s tímhle sousedka - úplně cizí člověk..
Tak to by ses divila.. pracovala jsem na obvodě a znám hromadu lidí, kteří „jen v dobrém a pro to nejlepší“ sdělili člověku takové věci, že já bych z toho nespala ani týden..ne všichni berou jako ohleduplný způsob to stejný..
Navíc staří lidé často ztrácí shcopnost rozpoznat co je upřímné a v dobrém a co ve špatném a měli by se na to vykašlat.
Chodit k ní, místo aby šla ona k vám, znamená, že jí nepomůžete vyřešit dost intimní problém. Teda doufám, že mě jednou na tohle někdo upozorní, i kdyby to byla vnučka. Pokud to udělá hezky, pořád lepší, než takhle chodit mezi lidi. ![]()
Přes jejího syna - mého taťky jsem to zkoušela, i její manžel (můj děda) jí to říkal. Ale prý se naštvala. Podrobnosti nevím… Má asi problémy s únikem moči a málo se koupe. No šetří vodou nebo se jí nechce nevím. A nemění si prádlo. Ale ona je soběstačná - normálně jí to myslí, přiměřeně věku se pohybuje. S praním jí pomáhá můj děda. Takže prát může, ale asi nechce nebo nevím. A upřímě nedokážu si představit, že jí řeknu, že jí vykoupu, to by se ne mě asi dívala ještě divněji, než kdybych jí řekla, že nevoní. A s tím praním, je to stejně, řeknu, že jí vyperu a ona se zeptám, proč, když perou s dědou. A pokud budu chodit já k ní - asi nezabráním tomu aby chodila ona k nám. Já k nim přeci nebudu chodit 3 x týdně. A co malý. Pořád všude leze a všechno olizuje, no to k nim nemůžu! Prostě je to děsná situace a já nevím, jak z ní ven.
moje máma, když byla na onkologii, tak take nevonela a normalne jsem ji rekla, jestli ji pomuzou vykoupat a jestli potrebuje ciste obeleceni, mama se na me podivala a normalne se zeptala, jestli smrdi. tak jsem rekla, no nevonis.
smich a pomoc do sprchy
A co se domluvit s dědou, že to praní na tebe přehodí on? Že to bude jako jeho nápad? A ty prostě jen nebudeš mít nic proti?
Anonymní píše:
Přes jejího syna - mého taťky jsem to zkoušela, i její manžel (můj děda) jí to říkal. Ale prý se naštvala. Podrobnosti nevím… Má asi problémy s únikem moči a málo se koupe. No šetří vodou nebo se jí nechce nevím. A nemění si prádlo. Ale ona je soběstačná - normálně jí to myslí, přiměřeně věku se pohybuje. S praním jí pomáhá můj děda. Takže prát může, ale asi nechce nebo nevím. A upřímě nedokážu si představit, že jí řeknu, že jí vykoupu, to by se ne mě asi dívala ještě divněji, než kdybych jí řekla, že nevoní. A s tím praním, je to stejně, řeknu, že jí vyperu a ona se zeptám, proč, když perou s dědou. A pokud budu chodit já k ní - asi nezabráním tomu aby chodila ona k nám. Já k nim přeci nebudu chodit 3 x týdně. A co malý. Pořád všude leze a všechno olizuje, no to k nim nemůžu! Prostě je to děsná situace a já nevím, jak z ní ven.
Tak to zkus přes obvodní dr. popiš problém, možnost inkontinence, to, že se s rodinou snažíte ať babičku až tam dorazí se sestřičkou rozeberou - budou vědět jak na ni. ![]()