Jak rozhýbat lenocha - 7 měsíců

485
8.2.16 09:51

Jak rozhýbat lenocha 7m

Ahoj maminky,

mám doma 7m chlapečka, který je velký lenoch. Většinu dne jen leží, max. se přetočí na bok. Na bříško nebo na záda se mu vůbec nechce, ale umí to. Před 14 dny se koulel po místnosti několik metrů, ale udělal to jen jednou a od té doby je zas max. na boku. Na bříško nebo na záda jde jednou za týden a pak zas nic. Tím, ale že se nepřetáčí, se moc nezabaví. Je umrčený a pořád chce nosit. Má 9 kg a přiznávám, že i když je v šátku, tak je to znát.
Snažím se ho motivovat, dávat mu hračky, aby se otáčel, ale začne brečet, že ne ně nedosáhne a nepřetočí se. Nechávám ho teď i hodně bez plenky, aby mu nic v pohybu nebránilo. Ale výsledek nula.
Před 3týdny jsme byli u doktorky, řekla, že je líný. Zítra tam jdu znovu a nevím, zda jí tlačit ať nám dá nějako rehabku, aby se mu pomohlo nebo ho nechat až na to přijde sám. První dítě už mi v této době sedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10047
8.2.16 10:07

@loja Já neporadím ale budu číst rady :mrgreen: jsem ve stejné situaci malej bude 7m. 16. a zatím se otáčí tam a zpět a jenom když se jí chce což moc často není s r. sem o tom mluvila a ona mi řekla že mi může napsat rehabilitace ale dle jejího názoru je malá v pohodě dělá vše co dělat má a zatím by to nechala být. Jinak syn mi seděl v 6 měsících a v 7 se postavi v postýlce takže pro mě je malá lenoch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.2.16 10:08

@loja to,že nesedí je vpohodě, to je spíš v 7 měsících správně, Spíš by měl mít rád to bříško, houpat se třeba na kolínkách atd. Možná bych rehabilitační kontaktovala, oni umí poradit motivační cviky, posoudí, zda je v tom opravdu jen lenost, nebo má slabší nějaké svaly, a budeš mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.2.16 10:34

@tehulka001 popravdě,třeba u nás rehabilitační tyhle rychlíky taky nerada vídí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
8.2.16 10:39

@ilonka12 Ona mi to právě říkala i doktorka že jsou to nerváci potom když jsou takhle rychlí a je fakt že syn je takovej nerváček :mrgreen: myslím že kdyby první dítě nebylo tak rychlí tak to asi ani neřeším, ale tim že první byl tak rychlej tak se teď divím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.2.16 10:42

@tehulka001 no jo no, ideální jsou tabulkové děti, ani rychlé ani pomalé. Ale když oni nám ti prcci na ty tabulky kašlou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.2.16 10:45

@loja, nám celkem pomohlo toto - malý volnil ruce a rád si hrál, jinak na bříšku furt ječel…

http://www.detske-kocarky.cz/…-2013-1.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
8.2.16 11:16

@ilonka12 Tak to je úplně přesný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
8.2.16 11:27

@loja mam stejny problem, kluk 7m neleze, neplazi se, otočí se jen na bricho a to je vse. Ale my cvicime vojtovku. Zpočátku velkej pokrok, ted se to trosku zpomalilo…
Sla bych na kontrolu na rehabku. Muze mit problem, ktery se snadno vyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.2.16 11:46

Malá se začala přetáčet až v 8měsícíh od 10 leze. Za půl měsíce jí bude rok a ještě ani nesedí. Ale narodila se menší a o tři týdny dřív a jsme celkově zpomalení. Tak nevím jestli je dobré se podle nás řídit. Vojtovku cvičíme od 7m. myslím, že hodně pomohla. U doktorky jsem si nedokázala prosadit cvičení dřív… mám výhodu, že je malá drobná tak není extra problém cvičení vojty ani teď, ale některé větší děti mají velkou sílu a už se vojtovka nedá… Myslím, že za zkouknutí u RHB nic nedáte. Ale je pravda, že žádné dítě není tabulkové=).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.16 12:30

U nás je to podobné :-( jsme snad nejpomalejší dítě v okolí. Malému je 7 a půl měsíce. Přetáčí se na břicho ale jinak nic. Na záda už nee, když je na břichu umí couvat tím že se jako by rozhoupe, na kolínka se mu taky nechce. Hrneček si také neumí udržet (ostatní děti i mladší v našem okolí ano). Tak jsem z toho taky nervní… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.11.16 13:47

Jestli budete takhle srovnavat, tak se brzo zblaznite. Nenapada me co by melo takhle stare dite umet vic nez se pretacet. Vydrzi na brise? Pase pekne koniky? A kdyz si vezmete do ruky jine stejne stare mimco, je syn stejne pevny? Pokud by se Vam zdal nezpevneny, rozsolovity, tak bych zasla na rhb, jinak si myslim ze ma cas. A s tim hrnekem. Chcete uklidnit? Mala ma 20 mesicu a pije jen z lahve s dudlikem. Zadny hrnek nechce. Stejne jako ma celkove opozdeny vyvoj. A kdybych se tim mela denodenne trapit, tak se regulerne zblaznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.16 13:55

@Ivka87 děkuji!!! Ano máte naprostou pravdu, vím že srovnávat je naprostá hloupost, normálně se nad to umím povznést. Ale když ty dvě děti vidíte vedle sebe, to mladsi všude leze a ten váš starší prcek vedle něj jen leží tak se nad tím docela zamyslite :(
S tím hrneckem, malý má takový ten první hrneček od Avent, je od 4m. Stejný jako lahvičky jen má ty ouška. Malý si ho sice umí chytnout ale bere to jako nějakou bojovku, jako jak s tím nejlépe bouchnout. :-D do pusy ho teoreticky navest umi; stejně jako láhev klasickou, ale neudrží ji v pusince, hned ji vynda - neví že může pít sám nebo nevím jak to popsat :-) to taky pořád poslouchám: On se jako neumí sám napit???
Někdy bych ty maminy střílela :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
16.11.16 14:00

rozdíly jsou běžné

Rozdíly mezi dětmi v tomto jsou běžné a někdy docela markantní. Radil bych nepředělávat, ani „nemotivovat“. Stejně to nic moc k ničemu nebude. Každý je prostě na něco jiného. Uvidíte, že i jednou až vyrostou, ty rozdíly tam budou. A to „línější“ bude mít možná „o kolečko“ navíc zas někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.16 14:05

@Heinich
Děkuji!!! :kytka: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie