Miminko a mé úzkosti

Anonymní
7.2.16 20:13

Miminko a mé úzkosti

Dobrý večer, omlouvám se, že píši anonymně, ale je to pro mě citlivé a trochu se i stydím.. Mám deseti měsíční holčičku a od té doby, co jsem našla pozitivní těhotenský test, se o ni bojím..až příliš.. Stále ji pozoruji, jakmile najdu, jakýkoli flíček na kůži, nebo se mi cokoli jiného nezdá, panikařím..hledám na internetu příznaky různých nemoci..nespím.. Je mi z toho na nic..a děsně se bojím..přemýšlím, že vyhledám pomoc..ted v zimě se to obzvlášť prohlubuje..malá si ted nově chytá ručičky a pohybuje s nimi nahoru a dolů..hned mě napadl autismus nebo podobná nemoc :oops: :( měla nějaká maminka někdy podobné pocity?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4284
7.2.16 20:18

Není to neobvyklé chování, prostě se ti rozbouřily hormony. Lék - vypni počítač. Na tyhle úžkosti má nejhorší vliv, vážně. Po dvou, třech dnech bez vrčení téhle bedny se ti udělá o hodně líp. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
7.2.16 20:19

O tom ze vyhledas pomoc nepremyslej, ale udelej to.. ;) nic na tom neni, netreba se za to stydet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.2.16 20:19
@Anonymní píše:
Dobrý večer, omlouvám se, že píši anonymně, ale je to pro mě citlivé a trochu se i stydím.. Mám deseti měsíční holčičku a od té doby, co jsem našla pozitivní těhotenský test, se o ni bojím..až příliš.. Stále ji pozoruji, jakmile najdu, jakýkoli flíček na kůži, nebo se mi cokoli jiného nezdá, panikařím..hledám na internetu příznaky různých nemoci..nespím.. Je mi z toho na nic..a děsně se bojím..přemýšlím, že vyhledám pomoc..ted v zimě se to obzvlášť prohlubuje..malá si ted nově chytá ručičky a pohybuje s nimi nahoru a dolů..hned mě napadl autismus nebo podobná nemoc :oops: :( měla nějaká maminka někdy podobné pocity?

neboj, to má každá druhá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.2.16 20:22

Měla jsem to ze začátku cca do půl roku, manžel ze mě rostl, teď už je to lepší (11m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
7.2.16 20:27

Jak píšou holky, radím nějakou pomoc. Já jsem částečně opak. Když vidím, že něco má dítě, tak taky třeba hledám info, ale jen informativně, ne honem honem v nervech a stresu. Naopak k dr jdu třeba až jako poslední možnost, ne jako první (jako plno matek). Nemám monitor dechu, věřím prostě instinktu. Ten mi řekne, zda je či není něco v pořádku :)

Řeším všechno v klidu ;) Dcera má 4 roky a 8 měsíců, syn 4 měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
7.2.16 20:33

Různé obavy máme opravdu všechny… :lol:

Kojíš ještě? Pokud ano, částečně to může být ovlivněno i tím… Já měla takhle šílených prvních 8M, pak se malá odstavila a za 2M začal být klid :mrgreen: Jediné, co stále přetrvávalo, byl panický strach ze zánětu středního ucha :zed: :roll: Takže v momentě, kdy si sáhla na ucho, jela jsem téměř okamžitě na ORL / pohotovost :cert: :cert: :cert: :nevim:
Mě pomohly info od ORL lékaře, který mi celý vývoj zánětu vysvětlil a já pochopila, že ne každé zakňouráni znamená hned akutní zánět :hug: :palec:

Pokud od pediatra na kontrolach nemáš informace o možném podezření na nějaké vývojové vady, nestresuj se zbytečně dopředu a užívej si miminka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.2.16 20:42

Klid, já jsem jednou volala doktorce na soukromej mobil, že má malá stroupeček krve v pupíku, co mám dělat..? :mrgreen: :mrgreen: chudák doktorka, ale zachovala dekorum a poradila

snad mi tenkrát bylo omluvou, že malá je prvorozená a ještě strašně malinká, tak jsem to ještě neměla tak v paži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 20:43

Děkuji :hug: ano, ještě kojím..manžel je ze mě taky vyřízenej..jako sama cítím, že to je celkem extrém, ale nemůžu si pomoct..dřív jsem byla celkem racionálně uvažující..ted to jde z kopce..samotnou mě mrzí, že si ani malou takhle pořádně neužívám :(

• Citovat
  • Upravit
3753
7.2.16 20:46
@Anonymní píše:
Děkuji :hug: ano, ještě kojím..manžel je ze mě taky vyřízenej..jako sama cítím, že to je celkem extrém, ale nemůžu si pomoct..dřív jsem byla celkem racionálně uvažující..ted to jde z kopce..samotnou mě mrzí, že si ani malou takhle pořádně neužívám :(

to mě taky strašně štve, že místo toho, abych si užívala, tak jen pozoruju kdejakej flek, pak jsem se naučila pravidlo, že dokud není teplota, tak se snažím nevzrušovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 21:10

Ahoj, taky mám podobné období za sebou, cca od 3 do 7 měsíců malé. Ted ji je rok a jsem v pohodě, ale to období bylo šílené, silela jsem, že to neskončí, nemohla jsem spát, jíst, třásly se mi ruce. Ustalo to, ale
musela jsem pro to něco udělat…:
1. Internet zcela vynechat - je tam 90% balastu a najít seriózní informace je tam velmi těžké.
2. Jít mezi lidí - přinutila jsem se minimalne každý druhý den nekam vyrazit - k mámě, za tchyni, za kamarádkou.. prostě nebýt sama. Ono to nepomůže úplně tak na ty úzkosti samotne, ale na chvíli prijdes na jine myslenky a psychika má čas " regenerovat"
3.Svěřila jsem se mámě a zavolala ji vždycky, když na mě šla úzkost, spolu jsme to probraly a často se podařilo „záchvat“ odvrátit
4. Využila jsem online chat linky důvěry - dvakrát. Jsou tam školení a dali mi ty správné otázky a podporu. Tenkrát jsem ještě nechtěla vyhledat psych. pomoc, toto byl kompromis.
5. Chodit hodně ven, s kocarkem na procházky. Kamkoliv. Ideálně taky s nějakou maminkou.
No a pokud to sama brzy nezvladnes, neboj se říct si o lékařskou pomoc, já od toho byla jen krůček - poslední záchvat byl tak hrozný, říkala jsem si, že jestli prijde ještě jedna ataka úzkosti, tak půjdu k lékaři. Naštěstí byl opravdu poslední a mám už skoro půl roku klid. Držím palce. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6100
7.2.16 21:14

Ja byla uplne magor. Nevim jak moc to mas extremni. Ale me pomohli jedine antidepresiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.16 10:30

Člověku je vzdy lépe, kdyz ví, ze v tom není sám..asi mi pomůže si o tom promluvit s odborníkem..manžel ani mamka mi dost dobre nerozumí..zastaveni kojení me uz taky napadlo, ale uz k tomu pomalu spejem, kojím jen v noci..všude kolem me se to hemží smutnymi příběhy vázne nemocných deti..nevím, proč prave ja bych měla mít štěstí… :(

• Citovat
  • Upravit
1120
8.2.16 12:30
@Anonymní píše: Člověku je vzdy lépe, kdyz ví, ze v tom není sám..asi mi pomůže si o tom promluvit s odborníkem..manžel ani mamka mi dost dobre nerozumí..zastaveni kojení me uz taky napadlo, ale uz k tomu pomalu spejem, kojím jen v noci..všude kolem me se to hemží smutnymi příběhy vázne nemocných deti..nevím, proč prave ja bych měla mít štěstí… :(

protože o těch nemocných se píše, tak to vypadá, že jich je skoro stejně jak zdravých, naštěstí zdravých je nesrovnatelná většina a nevidím důvod proč by tvé dítě k většině nemělo patřit, nicméně tento tvůj příspěvek mě tak nějak utvrdil, že by si tu lékařskou pomoc mohla vyhledat, máš hrozně negativní myšlenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
8.2.16 13:42

Zakl.

Moc hezky ty body popsala jiná anonymní maminka… :palec: K tomu není mi co dodat, určitě bod 4., chat linky důvěry, nebo bych zkusila jen na pokec k nějaké psycholožce (asi bych se vic snažila vyhledat pomoc u jiné ženy, myslím, ze te lip pochopí) a jen si popovidat, antidepresiva a psychiatra ještě nech v šuplíku…

Pokud shrnu to, co jsem s malou prožila během prvního roku, tak můžu říct, ze jsem byla fakt slušně hrabla a ze samostatně fungujícího člověka jsem jeden čas byla totálně neschopná, proste jsem mela jen tu svou malou a vše ostatní slo bokem :oops: A ja mela ještě problém ji někomu půjčit, takže skoro pul roku si ji nikdo, kromě manžela, nemohl pochovat, nebo max na 5min :zed: :mrgreen:

Mas kolem sebe i jine maminky, nebo zkus začít chodit na nějaké kurzy, pohybové aktivity, to mi taky pomohlo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí