Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě vždycky pomohlo lehnout si na záda s nataženýma nohama, nebo sníst něco sladkého ![]()
No mimi ještě není moc velké a když kope smerem dovnitř tak to nemusí být cítit..
Ale lehnout na záda mi takx pomáhalo
@Anonymní píše:v 19 tt je jeste moc neucitis..nic nerozhybavej a klid. nech miminko spinkat prosimte
Ahoj maminky, je mi to trapné, protože jsem těhotná podruhé, ale já tohle těhotenství nějak hůř prožívám
Vše mě vyděsí.. Tak o co mi teď jde, jsem v 19.týdnu, trochu jsem cítila nějaké záchvěvy jako pohyby (asi snad), ale teď jakoby nic, jestli se na to moc soustředím? Nebo to předtím nebyly pohyby? Fakt se cítím trapně
Ono se hýbe, jen to necítíš. Mně to nejlépe pomáhalo ležet na zádech, ale dej mu ještě dva týdny čas.
Buďte ráda, já jsem taky 19tt a jak si lehnu, tak mrně začne dělat veletoče nebo něco podobného a já se nevyspím protože to hrozně lechtá. ![]()
V 19 tt jsem necitila ani jako druhorodicka nic..az ted od toho 22 a zesiluje
to je jako chtit pohyby v 16tt ![]()
Rozpohybovat ho nemůžeš, určitě se hýbe, akorát to ještě necítíš
. Buď to během pár dnů začne, nebo máš třeba placentu uloženou na přední straně dělohy a ta tomu brání.
Mně doktorka říkala, že hodně taky záleží, jak máš uloženou placentu
A podle mě je to i o tom jaký je to divoch
Třeba já jako prvorodička jsem začala cítit pohyby 16.týden dost dlouho jsme tomu nemohla ani uvěřit, pořád jsem si říkala, že jsou to prdy nebo, že si to vsugerovávám, ale ted když vidím vždy na monitoru, jak se setřička směje, že takovýho raubíře tady zas dlouho neměla a vím, jak malej dělaá bordel, tak se ani nedivím, že jsem to cítila tak brzy
Jinak jedině mě napadá ještě zkusit trochu cukru či kofeinu to by mohlo miminko trochu nabudit samozřejmě s mírou ![]()
V tomto týdnu můžeš pohyby jeden den cítit a dalších pár dní nic. Pravidelně se mají sledovat až od třetího trimestru.
Ahoj maminky, je mi to trapné, protože jsem těhotná podruhé, ale já tohle těhotenství nějak hůř prožívám

Vše mě vyděsí.. Tak o co mi teď jde, jsem v 19.týdnu, trochu jsem cítila nějaké záchvěvy jako pohyby (asi snad), ale teď jakoby nic, jestli se na to moc soustředím? Nebo to předtím nebyly pohyby? Fakt se cítím trapně