Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Slavka28 píše:
Mám zlomenou nohu, takže chůze je opravdu nereálná. Žádné dlouhé procházky nedám. A hlavně bydlím v paneláku, kde není výtah a ze třetího patra to skákání není úplně ideální. Podpatek na sádře nemám. Ale díky té zlomenině brutálně přibírám. Začínám si připadat jako sumo. A tipla bych, že čtyři kila za týden mi naskočily. Šortky, co mi plandaly v pase, nemůžu přes břicho dopnout, když se mi po dlouhé době podaří je přes zadek na sebe nasoukat. Kdyby to mělo takhle trvat celou dobu, dokud mi nesundají sádru, tak mám metrák. Jsem z toho zoufalá.
To znám, jsem od zimy po operaci kolene, taky jsrm přibrala. Naštěstí už jsem to zhubla skoro všechno (až na 2 kg). Na podzim mě čeká další operace, pak už snad půjde i líp chodit (bez bolesti). Hubnu dál, ať mám rezervu. Nejím skoro pečivo (jen občas ráno nebo k obědu), nesladím ani medem, ovoce jím jen dopoledne. Pomáhala mi vláknina, sedy lehy na posteli, hodně pít (to pro mě byl docela velký úkol).
@Slavka28 no tak mas zacpu nebo pribiras?
poradit potrebujes s cim. Sedy-lehy zvladnes i se sadrou napriklad a bricho to rozhybe
Jez menší porce, než jsi normálně zvyklá. A cvič těma nohama. Dej si švestky, kterých je teď spousta po obchodech i tržnicích. Až se ti noha uzdraví, dáš se do cvičení.
A nemůžeš se jen zavodňovat? 4kg za týden to snad ani není možné pokud nejíš jen smažené a jiné mňamky
a ty sedy-lehy se sádrou jdou. Taky kliky - na nepřibírání ![]()
Smažené právě nejím, bílé pečivo jsem úplně z jídelníčku vyřadila. Jím hodně zeleninu - rajčata, papriky. Ovoce 1ks/dopoledne. Vypiji tak 2 litry denně a přibírám úplně šíleně.
Jídlo žádné velké porce, ale třeba každou hodinu si dám jedno rajče, začínám si připadat jako sumo.
Přečti si knihu Zdravá streva od dvou doktorů ze Stanfordské univerzity.. je to nejlepsi kniha, co jsem na toto tema cetla a zodpovvi tvou otázku.
@Slavka28 píše:
Smažené právě nejím, bílé pečivo jsem úplně z jídelníčku vyřadila. Jím hodně zeleninu - rajčata, papriky. Ovoce 1ks/dopoledne. Vypiji tak 2 litry denně a přibírám úplně šíleně.
Jídlo žádné velké porce, ale třeba každou hodinu si dám jedno rajče, začínám si připadat jako sumo.
Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být tím, jak stojíš na váze na jedné noze? Těžiště máš pak jinak a na ten vážící mechanismus to působí trochu ze strany a udá vyšší hmotnost. (+ hmotnost sádry). Třeba si opravdu přibrala jen míň. A na berlích se nakonec taky naučíš - já ze začátku nic moc, zkoušela jsem chodit doma po chvilkách, po 14 dnech už jsem ušla 2 kilometry. Poté, co jsem mohla zatěžovat trochu nohu jsem každý den chodila.
No tak jestli zlomenina, najed na low carb dietu po cas hojeni.
@Slavka28 ja bych naopak trochu ovoce pridala, hrusky a svestky, nejsi jen proste nafoukla ze zacpy a az to vyjde ven, do sortek se zase v klidu vejdes?
U nás v paneláku se navíc maluje chodba, takže bych se s berlemi i špatně vytočila. Proto jsem častější pohyby prostě vynechala a ven chodím opravdu minimálně. Navíc bych po igelitech nerada někde sjela.
Za knihu děkuji, určitě si ji přečtu. Už jsem ji objednala.
S tou zácpou nevím. Přemýšlím nad tím, jestli by ten guttalax krátkodobě nepomohl. Jak mi do telefonu říkala lékárnice. Ale abych si neodbourala střeva.
Low Carb slyším poprvé, už jsem si to vyhledala a jdu si to pročíst. Děkuji moc.
@Slavka28 porad nechapu, to se chces cpat projimadlem, abys nepribirala? Zacpu asi vubec nemas, z toho co jsem pochopila. Proste sedy-lehy, upravit jidelnicek a jist mene. Sdis pak phybem. Bez pohybu to nepujde.
na projimadla bych se vykaslala!