Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já to měla asi u prvního 4.měsíce a u toho druhého to bylo za necelí 2.měsíce.Jsem byla těhu.
jdu pokazit statistiku
Otěhotněla jsem po 4 letech na 3pokus IVF,teď zkusíme druhý a mám na to rok,než půjdu do práce ![]()
Ahoj, tak u nás první dítě přišlo po dvou měsících snažení, druhé po třech letech..Jsem zvědavá, kdy se zadaří třetí
Petra
Tak já sem taky šoupnu příspěvek a zkušenost - né však mou, ale jedné známé - ta se v 18 vdávala-protože si myslela, že MUSÍ, ale záhy zjistila, že těhotná NENÍ! Když už však byla vdaná, tak se pokoušeli o mimi ale nic… Mnoho léčení, a pořád to nešlo. Pak to vzdali a zadařilo se!!! Ale to už jí bylo 30!!! ano ano - po 12 letech snažení se dočkali!!! A druhé dítě přišlo po 7 letech a narodilo se přesně jako to první -stejný den!!! Takže si z nich, každý dělá legraci, že mají asi plodný den jen jeden den v roce a musejí se do něj trefit
Ale hlavně bych tím chtěla poukázat na to, že se prostě občas stane zázrak a není to tak ojedinělé!!! Takových případů je víc, ale stává se to prostě většinou až tehdy, smíří-li se člověk s tím, že děti mít buď nebude, nebo si nějaké adoptuje, koupí pejska, atd… Zkrátka přestane to řešit a začne se zajímat o něco jiného… pak to přijde mnohdy samo a nečekaně! Tak hodně síly a štěstí všem, které na to ještě čekají a neztrácejte naději, nevíte, co vás ještě čeká a jak si s vámi osud pohraje ![]()
Tak jak jsem v dřívějším příspěvku psala, že se začnem snažit o sourozence, tak jsme začali a k mému udivení se povedlo hned napoprvé
ani jsem to tak brzy nečekala ![]()
Jsem cca ve 4-5. tt ale nemám to ještě potvrzené z gyn.
Nu hlavně ať je to zdravé a ať to nejsou dvojčata
( ty nám opravdu hrozí)
Ahoj, my se snazili dlouho, skoro rok. Zjistili nam malo spermii, boreliozu, protilatky proti spermiim, anovulacni cyklus…tak jsem se intenzivne lecila /kortikoidy, hormon. stimulace) a povedlo se. Uzitecny je taky lubrikant Pre-seed, podporuje pohyb spermii ve vagine. U nas se neda koupit, meli jsme ho z nemecka. jeste nam 1 krabicka neotevrena zbyla, tak chcete-li zkusit, ozvete se na evaadamkova@centrum.cz. hodne stesi!!!
ahoj holky také vám malinko nabourám statistiku. My se snažíme už dva a půl roku a pořád nic. už to vážně nechápu. ovu mám pravidelnou protože ji ji dr. vyvolává lékami a kontroluji utr., beru utrogestan 3 KRÁT denně, koupila jsem si vitamíny pro plánované těhotenství a navíc kyselinu listovou, sex máme samozřejmě pravidelně, obzvlášt v době ovu, a navíc jsem po gynekologické stránce v pořádku, jem mi semtam praskne cysta, ale to je málokdy. no a těhotná pořád nejsem , tak jak je to možné? že by osud? jsem už dost zoufalá. kdyby některá z vás měla nějaké pozitivní zkušenosti s oplodnění tak prosím napiště, i malá naděje je pro mě velká. děkuji
r800: nic si z toho nedelej, my se snazili 3 roky a nic, pak jsem dvakrat otehotnela a zas potratila a ted zas nic…no, ale psychika dela tez hodne, ale at to nekdo vysvetli nasim biologickym hodinam, ze… jinak ja jsem tez pry zdrava, vlastne moc nevim, protoze zadne vysetreni za sebou nemam, pry az po tretim potratu…a to se blizim te nebezpecne hranici 35 let…a nic… vyzkousej bylinky, mozna ti pomohou…
zapomela jsem se prihlasit…liky
Liky - to vyšetření asi „předepisuje“ jak kdo. Můj gyndr. mě poslal už po druhém ZT… Mně a manželovi zjišťovali karyotyp a mně ještě trombofilní mutace. Máme je v rodině, věděla jsem už z dřívějška, že něco mám, ale nevěděla jsem co - potvrdili mi mutaci MTHFR, je to relativně častá mutace - kolem 40% populace (tělo při ní není schopno přeměnit kys.listovou
- takže se doporučuje brát např. femibion, kde je ta listovka už naštěpená). Takže možná bych si aspoň to vyšetření na tromb.mutace vyhádala ![]()
Držím moc palce, ať se brzo zadaří ![]()
Tak já jsem jedna z těch šťastných co otěhotněly plánovaně hned 1. měsíc po vysazení HA (brala jsem 6 let Pramino). Taky zřejmě půjdeme brzy do sourozence, ale nepředpokládám, že by to zase tak rychle.
Všem snažilkám moc držím palce, aby se co nejdříve zadařilo
, ani si neumím představit ten záhul na psychiku.
Ahoj holky, taky bych se s Váma ráda podělila o svou zkušenost, pokud pomůže alespoň jedné z Vás, budu moc ráda.
O miminko se snažíme rok a půl, první těhotenství se podařilo po 10. měsících snažení, ale bohužel se neudrželo. Asi po roce snažení jsem začala chodit na rehabilitace - cvičení podle Ludmily Mojžíšové, při kterých mi bylo doporučeno dát si alespoň tři měsíce pauzu (chránit se). Po těchto třech měsících už jsme to nevydrželi a v době ovulace na to „hupli“. Je to pár dní, co jsem objevila pozitivní těhutest. Vzhledem k předchozímu nezdaru vím, že nemám vyhráno, ale přesto se s Váma chci podělit o své zkušenosti, proč si myslím, že po takové době to najednou vyšlo napoprvé. A nebojte se, nebude to rada, že na to máte přestat myslet!
(Tu já totiž jako většina snažilek moc nerada slyším
A btw já na to myslela pořád
)
Takže tady jsou mé rady a zkušenosti:
Takže přeji všem snažilkám hodně štěstí a Vy mi na oplátku držte palce, ať nám to tentokrát vyjde a dotáhneme to do konce. Zítra odlétáme na svatební cestu do Egypta, čili asi nic moc ideální podmínky pro začátky těhu (vedra, faraonova pomsta, atd.), ale beru to sportovně a naopak doufám, že mi to prospěje a po návratu naběhnu k dr. a něco už snad bude vidět… Moc toužím, aby to tentokrát vyšlo…však Vy všechny víte… ![]()
Pa Z.
Trochu pokazím statistiku taky. 3,5 roku bez ANT. Snažení přes 2 roky a nakonec se povedlo 1.IVF
Přeji všem hodně štěstí
přidávám se-2,5 roku(dle dr.oba zdraví) a ted o druhé skoro rok a stále nic