Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobre rano, vsem snazilkam preposilam (podle me) uzitecny odkaz: http://www.forexample.cz/view.php?…. Narazila jsem na to rano, tak treba vam to k necemu bude
A zaroven se chci zeptat tehulek a maminek, jak dlouho vam trvalo snazeni o miminko? My jsme se poctive snazili sedm mesicu ![]()
Ahojky,
tak ja vy:,–(ila HA koncem brezna-MS prisla zacatkem dubna a potom az do cervna zadna MS,dostala jsem 2× vyvolavavacku a po ni zase zadna MS…A to uz byl v brisku nas chlapecek!
Takze pokud nepocitam cyklus po HA tak se povedlo pri prvni MS,ale na mesice +- 2 mesice a antikoncpeci jsem brala skoro 7let bez pauzy! ![]()
Ahojky,
nám to trvalo dva cykli a doufám, že podruhé to bude to samé
Nejsem moc trpělivá
![]()
Jéje tak to zas bude, to už tu bylo několikrát jak rychle kdo otěhotněl, jeden měsíc, dva, tři.
Tak já prosím 3 roky jo?!
Ať vám tu statistiku trochu vyspravím!
Prosím vás, do půl roku se opravdu nic neděje, když to nejde, po půl rooce bych začala cyklus sledovat podrobněji případně zašla na radu k lékaři, po roce už klidně i Centra asistované reprodukce, záleží jak se vám věnuje váš gynekolog, některé věci zvládnou v pohodě i oni, záleží jak dobře jsou vybaveni a jak se vám budou ochotni věnovat.
Šance na přirozené otěhotnění je v jednom cyklu mezi 16-20%, pokud je pár zdravý a má přiměřenou frekvenci pohlavních styků.
No, to teda fakt je užitečný odkaz
.
Otěhotněla jsem rychle a doufám, že se takto bude dařit i nadále, dokud jsme mladí, protože chlop si v práci celý den sedí na kulách, ta plodnost nevydrží věčně a taky zdaleka ne každé těhotenství dopadne.
Nesouhlasím s bodem čtyři. Bez nohou nahoře to rozhodně vyteče
.
Tak u nás to bylo tak, že jsme se začali snažit a hned po dvou měsících jsem si zlomila nohu, takže jsme museli rok vynechat snažení kvůli rentgenům.Nu a po uzdravení jsme se začali snažit nanovo a po roce jsem si říkala, že se poradím s gyn na dalším postupu. Nu ona mi předepsala hormonální tabletky, ale ono už to ani nebylo potřeba, prostě ačkoliv to ještě nešlo poznat, tak už jsem byla v tom ![]()
Brzy začnem pracovat na sourozenci, tak jsem zvědavá , jak to půjde rychle.
Ahoj holky, tak já mám vysaenou HA už skoro 7 měsíců a stále nic.
Maja
niceho nic se neboj,ono to je u kazdeho jinak!
Hlavni je klidek a preji co nejdriv mimiska v brisku!
O to vic si ho budete vazit ![]()
Tak my jsme se snažily předtím s přítelem a víc jsem chtěla já, a nešlo to ani po roce a hodně velkou roli hrála psychika ![]()
Teď s manželem stačilo odjet na dovču a bylo zaděláno, takže co jsme si nedávaly pozor, tak 3. měsíc
Jsem ráda, bála jsem se a byla jsem smířená, že to nepůjde a trošku jsem s tím počítala, že projdeme nějaký vyšetření atd. Manžel není z nejmladších a předtím s přítelkyněmi si taky nedával pozor a nic. Prostě k sobě patříme
![]()
Tak to naši k sobě asi taky patřili, když na mě maminka čekala přes 15 let a s tatínkem si mě udělali úplným omylem
(bohužel tak to není, že děti plodí ti, co k sobě patří, ale myšlenka je to krásná
).
JJ myšlenka to je krásná, a já si to tak někdy říkám, je to hezký, ale určitě to tak nefunguje, znám spoustu párů, který mají děti a absolutně k sobě nepatří. ![]()
Ahoj tak já se snažím o třetí(tedy snažíme).
Mám dvě děti o po vysazení HA jsem dostala MS a pak za 26 dní další MS a pak se mi podařilo díky pravidlnému měření bazální teploty a sledování hlenu jsem otěhotněla v době první ovulace.
Pak jsem měla dostat opět 26dní MS a to už jsem byla těhotná.
Takže díky této metodě jsem tak rychle otěhotněla.
Mám holku 2003,kluka 2005 no a teď bych chtěla holku.
Našla jsem si na webu tuto adresu http:/www.pohlaviditete.cz a tam je možnost ovlivnění pohlaví.
Tak uvidíme.
Napište co na to říkáte a jaké máte zkušenosti.
Tak mi cekali 2 roky (bez mesice) od vysazeni ATK. Ale to cekani stalo za to a bylo to jenom o psychice.Jednou jsem na to nemyslela (trochu si dala vinka),nedavala nohy nahoru po sexu atd. a myslela si hlavne,ze to byl neplodny den a je z toho TOMIK.
U nás to byl 3. cyklus a to jsem si myslela, že to bude mnohem delší cesta, protože dva roky předtím jsem měla docela problémy (kyretáž, cysta). No a povedlo se. Říkala jsem si, že tomu první půl rok necháme volný průbeh, takže jsem nic neměřila a tak, jen jsem hned po sexíku nevstávala z postele, ale to jsem nedělala ani dřív. Je to asi fakt o štěstí. Tak držím všem snažícím se palce.