Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi přes advokáta
podat na něj žalobu pro pomluvy, jinak se s ním asi nedomluvíš. Nebo na něj poslat někoho, z koho by měl strach. Podle toho, co píšeš, to bude takovej křivák a přizdisráč, co si dovolí jen na slabší.
Nevím kdo to přesně řekl ale nejhorší je srážka s blbcem a tenhle je ještě zlý člověk. Přijde mi to spíš jako msta vůči tobě. Já se rozvedla normálně dohodou a hned na druhé stání a taky tam figurovalo dítě . Asi se tě nechce vzdát a tímhle způsobem to dává najevo - zastrašuje tě.Takhle podlého chlapa znám jen jednoho a stačí . Dělá úplně to samé ale kámošku ještě dost mlátí. Už xkrát chtěla utéct ale vždycky jí našel a hrozně zbil. Ted jí nevídám nemůžu to vidět a deptá mě že ani pomoct . Zakladatelko obávám se že tady každá rada drahá. A co by si chtěla dělat ty ? Máš nějaký plán jak to řešit nebo vůbec nevíš co dál?
Jsi v kontaktu s jeho rodinou? Co jeho matka? Není ochotná ke komunikaci? Nebo je to právě ona, kdo si vychoval malého narcistu? V komunikaci s ním bych se snažila nedat na sobě znát, že se ho bojím, snaž se udržet si důstojnost, klidný hlas a třeba mu dát najevo, že jsi nad věcí, že Tě nemá v hrsti. Pokud má potěšení z toho, že Ti ubližuje, bude ho každý projev Tvé slabosti podněcovat k dalšímu útoku. Jednala bych přes právníky, přes úřední dopisy apod., co nejvíce omezila osobní kontakt. Pokud je k Tobě otevřeně nepřátelský, využiloa bych taky možnosti tajné nahrávky a schovala si ji až do finále. Když by sis opravdu nevěděla rady, vyhledala bych odoborníka - existuje služba jakýchsi „zprostředkovatelů“ - viděla jsem to v Sama doma - bohužel si už přesně nepamatuju, jak se to jmenovalo, ale jde o to, že tihle lidé s psychologickým vzděláním komunikují se dvěma znesvářenými stranami tak, že dělají prostředníka, sledují určitý cíl (třeba rozvod), jehož úspěšné dosažení se snaží docílit co nejšetrněji, přičemž jsou schopní si udělat o obou stranách objektivní psychologický profil. Určitě by se to někde na netu nebo v nějaké poradně dalo dohledat.
Děkuji za názory,
když se vrátím k té jeho rodině, mám obavu, že polovina problémů a výpadů je právě odtud, že sám by to možná už vzdal. asi máte namysli mediátora, to on odmítl, protože se to platí - další vlastnost, kterou jsem neuvedla, je děsně lakomý. nebo alespoň tak to bylo v našem vztahu ponarození malého.
a coch chtěla podniknout já? dát si nohy na stůl, do ruky zmrzlinu a dívat se spokojenou hru otce s dítětem. když si sundám růžové brýle, chtla bych alespoň ten klid, při něm se dá ledasco rozumného vymyslet. inak opravdu nevím kudy kam. zkoušela jsem různé způsoby domluvy, všechno marné. právníka mám, nějaké kroky už podnikáme.
kdyby někoho něco přeci jen napadlo, budu za nápad ráda. díky.
A.
Ahoj anonymní, ten tvůj partner je úplně stejný jako můj ex. Mně pomohlo odstěhovat se, podstavit se finančně na vlastní nohy a tvrdý postup. Policie, lékařská zpráva, svědci, předběžné opatření, apod. Pokud mě ponižuje před dítětem, nemlčím, ale v klidu ho pár větami usadím. Jo, a právník mi moc nepomohl, nejvíc se mi osvědčilo tvrdé a nekompromisní chování.
Jo, mediátor - koukám, že jsem neporadila
Je to placené, ale dá se tím spousta věcí vyřešit - pokud ale ex manžel nemá zájem, pak je to komplikované
Asi bych doporučila to, co jsem už psala a jak ze své zkušenosti doporučila i Ingeborg - neukázat strach, snažit se být nad věcí a dát mu najevo, že jeho trapnými kroky pohrdáš. Pak ho to snad bavit přestane. Přeju Ti, ať máš co nejdřív klid!
Ahoj,
zkuste najít někoho, kdo by udělal mediátora zadarmo. Mohli by mít někoho u nějaké občansko-právní poradny, která je zdarma. Ale má to háček - musí se chtít domluvit oba a nebude to na jedno sezení.
Jinak můžu jedině doporučit z bývalé zkušenosti - využít maximálně všechno to, co Ti dává do rukou. Zkus také nějakou poradnu jenom sama pro sebe. Někdy je člověk už v takovém stavu, že nedokáže uvažovat ani o základních věcech. A nebuď na všechno sama. Máš se na koho obrátit o pomoc? Víc nemůžu psát, jedině, kdyby ses ozvala přes SZ. Zkušeností mám na rozdávání
.
Dobrý večer,
ráda bych se zeptala, jak je možné domluvit se s člověkem (bývalým partnerem), který mě v současné době ani dřív neuznával jako mtku našeho dítěte, shazoval moji důstojnost, všude vykládá, jak se mnou není řeč, jak mu jen ubližuji ap. to s tou řečí a ubližováním není přitom ale pravda. prostě jsem šlápla vedle a nepřiznala si včas, že místo hodného a milujícího partnera mám despotického sobce. bohužel ale s penězi (o kterých jsem ani nevěděla), kterými se vlichotí kde komu a já jsem ta špatná. v současné době píše na sociálku a soud, jak mu dítě nechci předávat, jak bráním kontaktu (není to pravda). zároveň s tím ale píše, že se o dítě nestarám, že nechápu jeho potřeby, volá na mě Policii pro nic, nahrává si naše předávání, cokoliv řeknu o dítěti vyvrací, banalizuje, nerespektuje. prostě řeknu A on opak. nehádám se, aby situace nenabírala směru ještě horšího. bojím se ho, dost nám ubližoval, ale důkazy málo dokazující. prostě psych.týrání za zavřenými dveřmi.
domluvit se s ním normálně nelze, všechno vyvrací, překrucuje. už nevím jak dál. sociálka říká mě, snažte se domluvit, já se snažím ze všech sil, ale on je rozhodnutý, on je chytřejší, on je ten lepší on je ten milující …
díky za reakce a omlouvám se za strohost a zmatenost. ale nikdy jsem nedokázala napsat ani sloh do školy.
A.R.