Pomohla vám manželská poradna?

Anonymní
23.7.10 16:39

Manželská poradna

Ahoj, chci se zeptat jestli jste někdy byly v manželské poradně?

S mužem máme dlouhodobé problémy, denně se hádáme, samy si promluvit nedokážeme, akorát svalujeme vinu jeden na druhého a skončí to hádkou stejně, manžel pracuje do rána do večera my jsme skoro furt samy, pak je s námi (máme dceru skoro rok) doma a je zas dusno :-(

Tak mě napadlo zkusit tohle máme s tím někdo zkušenosti? Pomohlo vám to?

díky za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6422
23.7.10 17:17

Pomůže to, dokonce i když tam náhodou manžel nebudet htít jít, můžeš tam jít sama, poradí jak se vyrovnat s manželskou krizí a jak jednat s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
23.7.10 17:38

Teď byla v poradně švagrová a i když to byla jen taková ta poradna zdarma, tak jim pěkně pomohli utřídit si myšlenky a moc si to chválí. Půjdou prý ještě na jedno sezení určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.10 17:46

Ahoj, tak já jsem byla v poradně. Nám tam teda moc nepomohly. I když nemám ráda takové instituce, kde musíš vlastně vše o svém soukromí vyklopit, tak nakonec jsme tam šli, vše řekly a výsledek žádný. Řekly jsme kde je problém, co kde je, bohužel manžel tam lhal stejně tak jako doma, tam mu uvěřily a já byla ta špatná. Nakonec se pravda ukázala,že on je ten lhář, ale už bylo pozdě. Skončilo to rozvodem.
Každopádně pokud tam chcete jít, musíte to oba chtít a říkat tam pravdu, aby se mohly oni objektivně na věc podívat a správně poradit. To je asi jediné, co mohu poradit. Jinak to nemá ani cenu zkoušet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.10 21:21

no já myslím že by tam i šel, ale moc tomu nedávám protože on je takový tvrdohlavec, navíc si myslí že je to všechno moje vina, takže jeho stanovisko zní až se ty zlepšíš bude všechno fajn, někdy bych mu chtěla vrazit kudlu do krku, abych nemusela poslouchat ty je hloupý kecy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.7.10 21:24

anonymní tak toho se také bojím, on si před cizíma lidma hraje jaký je dobrák a skvělí člověk a doma mě pak sprostě uráží, a léči si na mě svoje malý sebevedomí, někdy si přeju aby všichni viděli jaký je to falešný hráč

• Citovat
  • Upravit
10052
23.7.10 22:36

nedavno miněkdo říkal že ty bezplatné poradny nejsou nic moc, prý je to tam jak na běžícím pásu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.7.10 23:17

V manželské poradně jsem nikdy nebyla, ale chodila jsem nějakej čas k psychlogovi. Jak už říkaly hoky , musíte chtít oba a mluvit pravdu a nestydět se. Pokud chcete oba vztah urovnat, tak vám můžou pomoct. Jinak mě ta psychložka pomohla hodně i co se týkalo vztahu k manželovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.10 03:34

Moji rodiče kdysi byli a pomohlo to a to otec taky byl přesvědčený, že jediný problém u nás doma jsem já. Nakonec konstatovali, že já jsem normální puboš, máma je vynervovaná a jemu navrhli návštěvu skupinové terapie a vzhledem k tomu, že máma řekla, že se rozvede jestli tam nepůjde, tak tam chodil a na čas ho to dost srovnalo.
Myslím, že správná terapie je, když si psycholog popovídá se všemi dohromady a pak s každým zvlášť a tam by měl objevit rozdíly a nepravdy. Třeba naši kreslili obrázek, ten tak psycholožka rozebrala a fakt dost zajímavě až mě mrzelo, že jsem tam tenkrát taky nešla.
Ale zase kamarádka měla takovou zvláštní zkušenost, ona je mírná, manžel velmi dobře zakuklený hrubián a v poradně to bylo dost o ničem, když on taky lhal a hrál tam tu svojí hru na nekonfliktního člověka a že to umí dobře :cert: No něco jim v oblasti komunikace poradili, ale jeho nízké sebevědomí to rozhodně nevyřešilo, takže problém se znovu a znovu opakuje :zed:
Asi chce hledat dobrého psychologa a asi i neskončit po prvním nezdaru v hledání, když chceš rodinu zachovat. A já osobně bych si odborníka šla nejdřív otestovat sama, aby se třeba nestalo, že jen posílíš manželův pocit, že chyba je v tobě, když odborník nebude zas až tak odborním :wink:

• Citovat
  • Upravit
812
25.7.10 11:44

http://www.prozeny.cz/…-jsem-mu-fuk

Fakt dobrej článek a myslím, že zjistíš, jestli má nějaká poradna cenu anebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aragorn
8.2.11 10:38

Pracujte na lepší komunikaci

V podadně jsem nebyl ale mám štastné manželství ve kterém by to bez hádek nešlo.

Základem je určit si základní pravidla hádky. Pokud jste manželé dali jste slib a je v zájmu obou slib dodržet. Vytiskněte si je a dejte je na ledničku. Jinak to vypadá jak dvě děti na pískovišti. Pravidla by mohly vypadat nějak takhle.

1. Když jeden má problém, je to problém i druhého. Musí se o něj zajímat spolu.
  1. Nečekej, že partner je čtenář myšlenek. Pověz mu jasně o co ti jde.

(Ne tedy: „Ty jsi poslední dobou nějaký divný - ale raději: "Necháš se třikrát upomínat, než mi pomůžeš. Můžeš s tím něco udělat?“)

1. Odpovídej pravdivě a otevřeně, co si o problému myslíš. Ale dodej: „Mohu se mýlit. Budu o tvých důvodech uvažovat. Dejme si čas na domyšlení.“
  2. Chraň se svou argumentací druhého zarmoutit, zesměšnit, ponížit
  3. Debatujte vždy o jedné konkrétní věci. (Nevytahujte další problémy jako esa z rukávu za účelem partnera porazit. Hadku nemůže vyhrát jeden ale jedině oba, nebo oba prohráli.)
  4. Není přípustné na výtku odpovědět jinou výtkou. Není přípustné reagovat uraženým mlčením, nebo zvyšováním hlasu, křikem.
  5. Máš právo říci, co si myslíš. Máš povinnost pozorně poslouchat, co říká druhý a uvažovat proč, si to tak myslí.
  6. Když upozorňuješ partnera na chybu, tak hned připoj pochvalu dobrého. („Poslyš, tohle jsi řekla dobře.“) Tím se uvolní napětí. Když k tomu připojíš vlastní chyby, pomůže vám to oběma.
  7. Užitečnější než vyčítat je pochválit. (Místo „Jsi nedbalý táta“ - je lépe říct: „Mám radost, když si všimneš dítěte.“
  8. Cílem dohadování ať nikdy není osobní vítězství, ale nalezení pravdy.
  9. Oba se už konečně vzdejte polepšovacích, převychovávacích hádek. Proto hledejte při všech sporech společný základ, s čím oba souhlasíte. A z toho pak vycházejte.
  10. Bylo-li vaše dohadování vedeno správně, poznáte jednoduše: Výsledkem nebude hlubší roztrpčení, ale úleva a radost z nové shody. Vy dva jste přece společníci, ne protivníci. Tak spolu tedy podle toho zacházejte!

Doporučuju i shlednout toto video http://www.videacesky.cz/…ulti-tasking

O manželství se musí pečovat a je to ukol obou. Tak se zbytečně nehádejte, buťde na sebe hodní a pokud chcete být štastní, tak nejlepší cesta je pracovat na svém manželství. Statistiky dokazují že rozvod nikdy nepřinese štastnější život. Každý další vstah je horší a horší. Vzali jste se tak se podle toho chovejte. Podle toho co je správné a ne podle toho jak se zrovna cítíte.

Doufám že vám něco z toho pomůže. Přeju vám hodně štěstí, a nevzdávejte to. Myslete na svou dceru. Potřebuje rodiče které ji budou vzorem a budou se milovat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.11 16:14

Ahoj zakladatelko
ráda bych ti napsala, jak dokáží v maž.poradně pomoci. no možná atřeba jo. ale…
náš příběh byl o tom, jak mě ex psychicky ničil a když už měl pocit, že sám na to nestačí, přizval si své rodiče. naše společné soužití se změnilo v peklo. přerostlo to i v fyzické výpady. šla jsem do této poradny s tím, že nám skutečně pomohou, že mu řeknou, že se tak nesmí chovat! že potřebuji občas jíst, jít mezi lidi, že by mi mohl občas s něčím pomoci atd. jenže jak jsem se spletla, jeho despotické kecy a chování se přeměnili v lichotky pro babču, která nám měla pomoci. a tak mu babča v poradně zovala z ruky, že na mě napsala takový posudek, že se s tím pořád nedokážu vyrovnat (je to téměř rok). sehrálo to roli i při svěřování dítěte do péče a při rozvodu.
no to jen abys nebyla překvapená. i tak to někdy funguje. jestli se mu tam nechce, nenuť ho. zama se zařiď tak, abys byla spokojená. někdy jsou kompromisy na nic, tolerance je také někdy spíš na překážku.
jestli že má tyhlety názory jak píšeš, akorát se ti bude vysmívat, když mu tohle řekneš a ještě aby tam šel on. co s dcerkou někam vyrazit mezi lidi? máš možnost? zaplatit si kurz plavání, cvičení, mateřské centrum… jasně, že je to i o penězích, tak je chtěj a odůvodni to tím, že na sobě pracuješ, aby ses změnila a uvidíš, že se změníš. budeš klidnější a ty jeho kecy lépe odpálkuješ zpět na něj, a pak ať se snaží taky on.
držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.11 16:16

aragon, promiň, ale tyhlety rady nefungují na každého. jestliže je někdo dobrý manipulátor, tak tě strčí do kapsy i s těmihle radami 8-o
je to ovšem hrozné

• Citovat
  • Upravit
pisatelka
5.3.13 17:59

Dobrý den,
máte někdo zkušenost s manželskou poradnou v Olomouci?
Nedokážeme s manželem vůbec komunikovat, máme dlouhodonou krizi a prostě já dál už nemůžu. Napište prosím, zda někdo v Olomouci byl.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.13 16:52

Pisatelko: drzim palce at nejakou najdete :o

hm… my bychom potrebovali nejakou rozumnou v praze… ale z rodicovsky ji nezaplatim :((… nevite kde jsou ty bezplatne, jako prvni pokus? Nevite jestli existujou nejake „parove skupinove terapie“ - nam se nechce ventilovat nase problemy pred kamarady, ale asi bychom potrebovali nejake to „srovnani“ od nekoho z venku - kdyz to bude od psychologa, tak se bojim, ze se pak budem akorat hadat o tom, jak to kdo z nas pochopil. - chudak nas kluk, porad to reseni problemu jen odkladame.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí