Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohužel jsem raději svůj příspěvek v tomto tématu smazala, abych se nedopouštěla nějakého TČ.
Příspěvek upraven 09.01.13 v 11:29
Vidím, že příspěvek už je staršího data, ale pokud jste někdo potkal právníka, který jednoho manžela vyváže z dluhů, které za trvání manželství nadělal druhý manžel, tak bych ho rád poznal. Zákon je v tomto totiž dost nekompromisní a obecně stanovuje, že za závazky vzniklé za trvání manželství odpovídají oba manželé. Připouští sice několik výjimek, ale „trefit“ se do nich je velmi obtížné.
klarka87: jestliže tu uvádíte, že váš přítel, který ještě není ani právníkem, natož advokátem, si za právní poradenství bere peníze, je to skutečně hloupé - dopouští se tak totiž tzv. pokoutnictví a to je trestné.
Ahoj, nemeli by jste tip ještě na nějakého supr advokata, který se zaobírá rozvodem? Potrebuji pro švagra, svagrova ho chce totálně oskubat. Moc díky za radu ![]()
Ahoj holky, já jsem měla JUDr. Preiningerovou, má kancelář na Florenci (v Praze), hned u metra a byla úplně skvělá. Když jsem něco potřebovala, tak hned reagovala a s bejvalým se rozhodně nepárala. Myslím, že koukal ![]()
Doporučuji určitě pana Judr. Josef Krysl. Věnoval se mi ihned, vše vysvětlil a hlavně si neúčtoval nesmyslné částky jako jiní.
Ahoj všem,
píši anonymně, protože nejde přímo o mě.
Tchyně se po letech rozhodla podat žádost o rozvod. A potřebovali bychom právníka, který v dohodě o majetkovém vypořádání - nebo jak se to přesně jmenuje - perfektně ošetří to, že tchánovy dluhy nepřejdou na tchyni, ať se děje cokoliv.
Oba, tchán i tchyně, mají už léta jiného partnera, i když o té tchánově přítelkyni víme jen my s manželem, dokonce mají spolu syna, což také nikdo další z rodiny neví. Tchán má navíc nejrůznější dluhy, jen my už jsme za něj zaplatili 80tis, aby nám domů nepřišel exekutor, když u nás ještě měl trvalé bydliště.
Děi mají, dvě, ale obě plnoleté s vlastními rodinami, v tom by problém být neměl, tchán má dítě ještě z jiného partnerství, ale to by snad nemělo mít vliv.
Jde nám hlavně o to, aby bylo nějak právně ošetřeno, že kdyby na něj dopadla exekuce nebo se mu něco stalo, aby jeho dluhy nikdo nemohl vymáhat po tchyni ani po nikom z nás, max. po jeho současné rodině.
Jsme přesvědčeni, že tchán problémy s podepsáním celkem čehokoliv dělat nebude, už ho taky tlačíme, aby podal žádost o rozvod a v podstatě to neudělal hlavně proto, že je líný a k ničemu to nepotřebuje. Takže když to někdo udělá za něj, asi se nijak zvlášť cukat nebude.
Prosím, pokud někdo o nějakém šikovném a ne moc drahém právníkovi víte, napište sem zprávu a já se vám ozvu zpět ze svého nicku.
Díííííííky. Katka