Nechce vážný vztah

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.7.10 08:09

Nechce vážný vztah ?

Ahojky, předem se chci omluvit za délku a možná zamotaný příběh. Nejprve bych se měla představit, tak že jsem 23 letá studentka, která před půl rokem poznala jednoho muže.
No, tak nějak jsme se dali dohromady - jen jsme si psali občas email, pak mi psal SMSky a volal. Tvrdil jak chce vážný vztah, ne se jen vyspat ........ Začali jsme se stýkat. Tvrdil mi jak mě rád poznal, choval se ke mě hezky. Ale já měla od začátku ( nevím proč ? ) divný pocit, že on sám NEVÍ CO VLASTNĚ CHCE, a že se nevyrovnal s předchozím vztahem, o kterém řekl toto " Přestalami rozumět, a nakonec i já jí. Zlomila mi srdce, když Ti někdo zlomí ruku/nohu vyrovnáš se s tím raz, dva, ale když srdce, tak ne „.
Po čase se mi odmlčel - a nakonec i ignoroval ( na pár dní ) a já se zachovala jak rozjetý buldozer :-? ( prostě stíhačka ). Neustále mi tvrdil, že o mě zájem má. Ale po čase přišel s tímto:
" Prostě nevím co dělat ", " Prostě se bojim ", " Potkal jsem dávnou lásku a uvědomil si, že ji furt miluju. Promin ". Hm, dali jsme si odmlku a po asi 2 týdnech jsme spolu měli zajít na pivko ( nezávazný pivko o pokecu ) - zval mě on, já odmítla, ale potkali jsme se den poté. Z něj pak vypadlo toto " Jsi přitažlivá, láká to dobrodružstvím, ale nechci Ti ublížit, tak to nech jak to je, pokud chceš, záleží především na Tobě ". Čili furt jsme byli přátelé, kteří spolu zašli na pivko a pokec. Čas šel dál a mě se doneslo toto, že někde tvrdí jak chce vážný a upřímný vztah a jinde, že už pochopil, že to nemá cenu, a že chce jen sex. Na budoucnost rezignoval ( což tvrdil i mě ). O.K
Tak že jsem se ho zeptala přímo " Tak že chceš jen nezávazný vztah ? ". Jeho odpověď byla: " Asi ano, nejspíš nemám na to s někým být pořád. Prostě nebýt úplně sám, ale ani nezasahovat tomu druhýmu víc do života, samozřejmě, že jde taky o sex, je to normální a příroda si to žádá, jsem normální zdravej chlap, to by bylo asi něco špatně, kdybych o tohle neměl zájem. “

O.K a já teď stojím před rozhodnutím a stále se utvrzuju díky jeho reakci, že on opravdu neví co chce a není vyrovnaný s předchozím vztahem, co mám dělat ? Líbí se mi. Je mi s ním docela fajn. Ale zároveň nechci být jen holka na zavolání a na to jedno - kdyby šlo jen o SEX, tak okamžitě odcházím. Říkám si, že je naděje, že se změní, když mu ukážu, že všechny ženský nejsou takový jako, ta kterou potkal. Zdá se mi, že on je dost ..... Psychicky v háji: párkrát se stalo, že jsem ho zahlédla zanedbaného ( neoholený ), bez nálady a unaveného. Tvrdí mi jak neumí vypnout hlavu, jak neumí odpočívat ........ Hm. Chodil jeden čas k psychologovi, ale místo pomoci si s ním vyměňoval recepty :-) . Život se mu změnil od základu, to mu neberu ( přišel o ženu a dětem tehdy bylo asi 14 a 16 let ) ...............

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
25.7.10 08:34

Ahoj,

nečekej, že se kvůli Tobě změní, nečekej radši nic. Na takovýho chlapa (už dost starýho na to, aby věděl, co chce) bych se nevázala ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 08:44

P%rávě, nevím co si myslet ? Nepřijde mi jako děvkař - vlastně co vím, tak nikoho, ani nemá. Dávám si pozor, nejsem naivka, nevěřím jen, tak někomu. Ale prostě přijde mi, že fakt neví co chce a může za to jeho zkušenost/i kterou si prošel za posledních 5 let.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
25.7.10 09:10

myslím,že je k tobě upřímný,jen má strach ,že mu taky ublížíš…potřebuje čas na vyrovnámí se s tím o co přišel. Pokud ho chceš ,šla bych do toho.

• Citovat
  • Upravit
29436
25.7.10 09:18

Jak psala Lasicka, opravdu nečekej že to bude jiné. Taky jsem měla přítele s určitou minulostí, o 10 let staršího (mě bylo 21), jeho manželka se s ním rozvedla, protože si našla nového muže a vzala mu samozřejmě s sebou jejich tehdy asi ročního syna. A já jsem pořád poslouchala nářky na to, jak se spolu rozváděli, jak mu ublížila, vzpomínal na to, jakou měli krásnou svatbu …apod. A mě měl strašně rád, chtěl být se mnou, jenže nevěděl co dělat, pak zase se mnou být nechtěl, protože jsem mladá a skazila bych si život (to přesně cituji jeho věty), ani jednou jsme spolu nespali, protože když mělo dojít na lámání chleba, tak mi řekl, že nemůže, že jí to nemůže udělat. Prostě zatvrzelý a ublížených chlap, který nemá důvěru v jiné ženské, protože ho ta jedna už zklamala (a tak ho automaticky zklame i jiná) a navíc na ni ještě pořád myslí. Tudíž jsem si připadala jako v trojúhelníku já - on - bývalá žena. Když se mi potom v prosinci na celý týden neozval, neodpověděl ani na SMSku co se děje a po tom týdnu přijel a dělal, že se absolutně nic nestalo, že tohle prostě je normální nedat o sobě týden vědět a strašně byl dotčenej, že jsem na něj byla naštvaná, jsem to ukončila. Přestalo mě to prostě bavit. A udělala jsem dobře, tohle by stejně bylo o ničem, časem to bývá ještě horší. A já bych nepoznala svého nynějšího. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 09:19

Upřímný je, až mě to děsí - nelže mi ( dost jsem si o něm zjistila a taky prověřuju - kdyby to věděl zabije mě ). Má kamarádka, která má zkušenosti mi řekla toto: " Kdysi mi jeden muž řekl, že jsou dva typy žen, manželky a milenky. V té první kategorii hledá ženu pro vážný vztah a pro život, v té druhé ženu pro zábavu a pro sex. Dost mužů tohle rozdělení dodržuje, aniž by vědělo proč, ale je v tom možná podvědomý instinkt - žena, co je zdrženlivá je větší zárukou věrnosti. Žena, která je ochotna mít sex bez závazného vztahu vlastně nevzbuzuje dost úcty pro to, aby si z ní muž chtěl udělat svou oficiální polovičku.

Moje zkušenost je ta, že kvalitní a dlouhodobý vztah jsem měla jen s tím, s kým jsem napřed začala chodit a pak až spát. A u mých kamarádek pozoruji stejné „pravidlo“.

Takže sexy vizáží nebo erotickými sms podle mě vzrušíš, ale neokouzlíš. A degraduješ se na třírozměrnou „playmate“. Ta poslouží k jednomu účelu, k úlevě od napětí - a pak se zahodí.

Chlapa si získáš leda charakterem.

Podle mě už jsi to trochu prošvihla. „Kamarádkytakyrádky“ končí jízdu, jakmile se objeví nějaká s okouzlující s tím charakterem a výraznou sebeúctou, která ji bude bránit lézt do postele s někým nezávazně.

Podle mě máš jedinou šanci - změnit od základu pravidla hry. Nespi s ním a začít „dělat Dášu“. Jestli Tě má trochu rád nebo si na Tebe nějak zvykl, budeš mu chybět a bude mít tendenci Tě vyhledat i jen tak. Pak máš šanci se dát poznat i z jiné stránky než jako „kamarádkatakyrádka“.

Ale jestli mu chybět nebudeš, tak jsi byla bohužel jen něco jako sexuální pomůcka a to už asi nezachráníš. "

JENOM ŽE HOLKY: já holky opravdu s ním nebudu spát a opravdu nebudu holka jen tak na šuk ( nikdy bych si to neodpustila a zničilo by mě to ). Tak nevím co dělat ? Mě je jen 23 let a tohle je moje první vážná zkušenost, o kterou zjevně stojím: předtím to byla platonická láska a potom kluk, kterej mě využil, ale naštěstí jsem procitla dřív, než bylo pozdě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.10 09:23

:-) Gratuluju k závěru, ale víš, ten " můj " měl od začátku řeči " Dokázala bys sis představit něco s otolik starším ? ", " Nevadí Ti, že jsem starej ? Co bys řekla, tak za 10 let ? Nechci, aby sis něco vyčítala. " On o ženu přišel ( zemřela ), co vím pak se zamiloval jak malej do holky v mém věku a ta mu zlomila srdce, potom mi tvrdil, že není těžký někoho sehnat na sex, ale že je to o ničem. NEVÍM ZDA JSEM TU JEHO definici nezávazného vztahu pochopila dobře: došlo mi, že to bude jako teď sem tam si někam zajdeme ( i ke mě domů na kafšo, ohýnek ..... ) a přidáme k tomu sex, ale tím to končí. Možná se to může změnit, ale i nemusí - dle mého. On je fakt ok ( hodnej, upřímnej ), ale každou chvilku tvrdí něco jinýho - je nevypočitatelný. A já bych mu chtěla pomoci, ukázat mu, že o něj stojím, ale jak ?

• Citovat
  • Upravit
469
25.7.10 09:33

Jsi mlada, zaslouzis si chlapa nezatizeneho zivotem, na tyhle typy mas jeste cas. Zjevne to s nim jeste neumis, chybi ti zkusenosti, budes se trapit a trapit, vzdycky na tebe s necim vyrukuje, cim te zmatne :nevim: Predstav si, ze bys s nim mela mit deti, to budes potrebovat KLID A OPORU, ne takovyho babrala rozervanyho, ktery ma problemy sam se sebou. Ja bych takovyho pro zivot nebrala ani omylem, jen jako kamarada ci docasneho pritele, pokud je tak pritazlivy 8-) V ramci otevreni oci bych ho vylakala nekam na narocnejsi dovolenou, at se ukaze v plne parade ve vypjatejsich situacich-to by ti mohlo pomoct vic se vzpamatovat nez nase rady tady, z kterych si stejne ponauceni nevezmes, zkusenost je NEPRENOSNA :andel:
 F.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 09:37

Ano, zkusenost mi chybí. Ale my se známe krátce ( +/- 3 mesice ) vytahnout ho nikam mmt nemohu. Snad casem. Prozatim se vidime 1× tydne ( nekdy ani to ne ) + sem tam nahodny setkani, pri kterych ja ignoruju a on se ke me hlasi. Je dost slozity - Vodnar, mozna, ze je to tim, tvrdi mi jak mu vychazi horoskopy, jak od doby co mu zemrela zena neumi vypnout a ( budete se smat ) se mu zdaji sny, ktere se plni. Nevim. Mluvil hodne do budoucnosti, ale NIC mi nenutil, naopak " Tohle nerikej, ty jsi pro rodice vse, jsi jejich vsechno, maji pravo ti mluvit do zivota ". Postavil me pred vec: nechci uz deti, nemuzu se jeste par let zenit ( duchod po zene, ktery jde detem ). Tak nevim, opravdu me pritahuje, ale DEVKA nebo HOLKA na zavolani nebudu

• Citovat
  • Upravit
29436
25.7.10 10:46
fidla píše:
Jsi mlada, zaslouzis si chlapa nezatizeneho zivotem, na tyhle typy mas jeste cas. Zjevne to s nim jeste neumis, chybi ti zkusenosti, budes se trapit a trapit, vzdycky na tebe s necim vyrukuje, cim te zmatne :nevim: Predstav si, ze bys s nim mela mit deti, to budes potrebovat KLID A OPORU, ne takovyho babrala rozervanyho, ktery ma problemy sam se sebou. Ja bych takovyho pro zivot nebrala ani omylem, jen jako kamarada ci docasneho pritele, pokud je tak pritazlivy 8-) V ramci otevreni oci bych ho vylakala nekam na narocnejsi dovolenou, at se ukaze v plne parade ve vypjatejsich situacich-to by ti mohlo pomoct vic se vzpamatovat nez nase rady tady, z kterych si stejne ponauceni nevezmes, zkusenost je NEPRENOSNA :andel:
F.

Naprostý souhlas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
25.7.10 10:47

No nebude to první ani poslední chlap který má strach a nevi co chce .Já jsem ten typ že jdu do všeho s plnym nysazením je to prostě moje nátura.S mým nynějšim manželem jsme v sobě našli zalíbení hned první noc a po měsíci jsme spolu šli bydlet. Žijeme spolu 4 roky a manželé jsme rok a něco.Bud si lidi sednou nebo ne.Ve dvaceti jsem dost dělala kompromisy a zjistila že je to nanic.Ve třiceti je už nedělám a je to to pravé jsem taková jaká jsem a proto máme s manželem docela idilku. Ve dvaceti jsem preferovala starší muže imponovali mi a ted mám o 4 roky mladšího protože chci zase úplně něco jiného.Někdy mě šokuje jak se člověku věkem mění priority. Ale myslím že ten proces je asi v pořádku0 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.7.10 10:48

Anonymko, ten můj bývalý byl taky vodnář, ten můj současný je taky vodnář, jenže to je jako peklo a nebe :-D a já jsem blíženec, takže taky nic jednoduchého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 10:49

Jasný holky, ale jak vám říkám: mě to k němu táhne, líbí se mi ( fyzicky a docela i po povahový stránce - neznám ho 100% ú. Sám mi tvrdil jak je hezký když na někoho myslí a on na něj, pak zase opak a ignorace, pak zase, že chce vztah, furt dokola. Nevím co dělat: jednovím jiste, pujde mu jen o SEX tak balím a nikdy mě neuvidí, jinak: tento týden čekání pro mě bude hodně těžký

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.10 10:51

Proč peklo ? Ja jsem ryba - snad nejblbejsi znameni a co jsem si s nim za tech par mesicu okuzila, tak on je proste nad veci - odpovi, kdyz chce on, nenecha se mnou vytocit, ale zase na druhy strane ( jak tady pisu ) neni si jisty co od zivota ocekava

• Citovat
  • Upravit
3412
25.7.10 10:54

Milá anonymní, záleží jen a pouze na tobě jak umíš své city ovládat, jak dokážeš být chladná a v závěru co vlastně chceš.
Pokud ti vyhovuje občasný sex a ráda si popovídáš s tímto člověkem a je ti s ním fajn, tak si musíš dávat bacha, aby ses citově neposunula dál, protože to by sis pak dala na hubu. Když budeš nezávislá, tak v tom můžeš pokračovat. Každopádně pokud už teď k němu něco cítíš a říkáš si, že když se občas uvidíte, tak se nic nestane, tak věř, že stane. Ztratíš kus život, rozbiješ si srdce na spoustu kousků a sama se budeš dávat dlouho do kupy.
Se současným přítelem jsme kdysi (před rokem a kousek) vedli takovýto nezávazný vztah. Mě bavilo být s ním, jenže pak jsem se začala víc citově angažovat, chtěla jsem to skončit, jenže jsem otěhotněla. Začali jsme stavět na tom, co mezi námi bylo a měli jsme inspiraci - to malé co mi rostlo v břiše. Neradím ti otěhotnět! Každej chlap není natolik zodpovědný, aby se o dítě a ženu postaral.

JO A ZAPOMEŇ NA PŘEDSTAVY TYPU, JÁ MU UKÁŽU, ŽE ŽENY MOHOU BÝT JINÉ A ON MĚ BUDE MILOVAT. To je jako koupit si los z posledních peněz a doufat, že vyhraješ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí