Zůstat, nebo odejít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.7.10 20:19

Zůstat nebo odejít?

Dobrý den,jsem podruhé vdaná-poprvé jsem se rozvedla,protože manžel byl gambler,což před svatbou úspěšně tajil anebo možná neměl potřebu hrát,nevím.Zůstaly mi dvě úžasné dětičky..když jim bylo 2,5 a 0,5roku,potkala jsem mého současného manžela,který se o nás moc hezky staral,se vším mi pomáhal..asi dva roky po svatbě mi doma začaly mizet peníze,občas mi řekl,že byla menší výplata atd.Umím vyjít s málem,a děti byly maličké,prostě jsem to moc neřešila :-( Pak jsem zjistila,ža zmizelo 15000kč a posléze vyšlo najevo,že je vsadil na zápasy..a to se s přestávkami vleče už tři roky..v lednu jsem zjistila dluh na nájmu který už jsme zaplatili,ale vážně uvažuji o rozvodu,dokonce už jsem dala výpověd v práci.Mám u svých rodičů vlastní byt,mám tedy kam jít,ale…manžela mám moc ráda a vím,že on mě také,chtěla bych mu věřit,že už se to nebude opakovat,k dětem se chová krásně a vím,že je má rád..ted se snaží,ale já mu už nevěřím..vůbec nevím,co mám dělat…lásky se nenajíme,i když říká,že mi dá karty k jeho kontu,máme každý své,na druhou stranu,nechci dětem brát zase tátu,navíc nemám úplně ideální vztah se svojí maminkou,takže odstěhováním se,si také nepomůžu…moc vám děkuji za názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
853
25.7.10 20:37

Já bych si s ním o tom promluvila a zkusila vydržet.Toto je jen maličkost a hlídala peníze já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
25.7.10 20:52

Asi zkusit zřídit účet na Tebe a veškeré peníze( i jeho) chodily Tobě. Ty z toho budeš platit vše a a jemu bys dávala určitou částku (na které se domluvíte) se kterou by si mohl dělat co chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
25.7.10 20:53

dát druhou šanci, poslední…pokud by se nezměnil, pryč od něj…Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.7.10 21:15

Podle mě to tedy maličkost není, ale 2. šanci bych asi taky dala. Resp. vedla bych s manželem vážný rozhovor o tom, že mě neskutečně zklamal, že skutečně vážně zvažuji od něj odejít, protože toto podruhé zažívat nechceš, ale na druhou stranu jsi ochotná mu dát šanci na nápravu. Nicméně, pokud zůstneš, tak máš tyto podmínky:

• zajdete do poradny
  • ty budeš držet kasu a on bude dostávat „kapesné“
  • už nikdy sázet nebude, nikdy nebude nezaplacený nájem, už nikdy nebude dělat nic za tvými zády…

Nebo jakékoliv jiné podmínky, které si stanovíš. Ale byla bych drsná, žádné jednání v rukavičkách, žádná: odpouštím ti a věřím, že už to neuděláš, aniž bys přijala preventivní či nápravná opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 21:29

Ja radim promluvit si, hlidat penize, pokud si je vedom, ze ma problem, mel by vyjit vstrict kazdemu reseni.. zacit se lecit ze zavislosti, v posledni rade ho opustit..
Nedavno se me sestre obesil manzel, byl zavisly na sazkach, o problemu vedeli, byl se lecit, pak do toho vlitl znova, coz ona nevedela.. udelal neskutecne dluhy, sli po nem lichvari a tak to „vyresil“ nechal ji tu s malym ditetem, dluhy, lichvari a hypotekou…

• Citovat
  • Upravit
27247
25.7.10 21:36

Milá anonymní zakladatelko mohla by si mi prosím napsat SZ?
Jiank si nemyslím, že to jsou maličkosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
25.7.10 21:38
Wiolla píše:
Podle mě to tedy maličkost není, ale 2. šanci bych asi taky dala. Resp. vedla bych s manželem vážný rozhovor o tom, že mě neskutečně zklamal, že skutečně vážně zvažuji od něj odejít, protože toto podruhé zažívat nechceš, ale na druhou stranu jsi ochotná mu dát šanci na nápravu. Nicméně, pokud zůstneš, tak máš tyto podmínky:
  • zajdete do poradny
  • ty budeš držet kasu a on bude dostávat „kapesné“
  • už nikdy sázet nebude, nikdy nebude nezaplacený nájem, už nikdy nebude dělat nic za tvými zády…
Nebo jakékoliv jiné podmínky, které si stanovíš. Ale byla bych drsná, žádné jednání v rukavičkách, žádná: odpouštím ti a věřím, že už to neuděláš, aniž bys přijala preventivní či nápravná opatření.

souhlasím s tímto názorem,možná ani další podmínky nejsou potřeba,nevím,ale rozhodně držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
25.7.10 21:43
Anonymní píše:
Ja radim promluvit si, hlidat penize, pokud si je vedom, ze ma problem, mel by vyjit vstrict kazdemu reseni.. zacit se lecit ze zavislosti, v posledni rade ho opustit..
Nedavno se me sestre obesil manzel, byl zavisly na sazkach, o problemu vedeli, byl se lecit, pak do toho vlitl znova, coz ona nevedela.. udelal neskutecne dluhy, sli po nem lichvari a tak to „vyresil“ nechal ji tu s malym ditetem, dluhy, lichvari a hypotekou…

Tak přesně ti lichváři a vlastně i jakékoliv jiné dluhy mě taky napadly. Ono je hezké hlídat účet, ale on může dělat dluhy a až se rozvedete, tak je budeš všechny platit ty. Takže možná bych ještě ošetřila bezpodílové spoluvlastnictví manželů a to rozdělením majetku, abys při případné recidivě opravdu mohla zvednout kotvy a nechat ho napospas problémům, které si vyrobil, jinak je pak dost složité prokazovat, že ty si o dluzích nevěděla a koneckonců lichvářům je tenhle detail i putna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 21:50

Anonymni zda ti to pomuze. Ja jsem si taky pred svatbou i po svatbe sem tam vsadila na zapasy… Mame ucet spolecny, kde chodi veskery penize takze manza ma kontrolu co kam prijde. No, ale poslala jsem si penize na inter.sazeni pres mamku na ucet, ktere jsem se ptala a manza o tom nevedel…A sem tam vsadila zive. A dopadlo to tak ze jsem trosku vyhrala a vse si poslala zase zpet. A manza to stejne zjistil a zakazal mne to ze jsem mohla ty penize prohrat a tak jsem mu rekla ze jsem mu chtela udelat radost, jako neslo mne o hrani ale o to vyhrat :) i kdyz nevim nevim…A dopadl zaver ten:ze mam zruseny posilani penez z mamcinyho uctu, ukazala jsem mu ze na ucte penize nechybi naopak pribili a nas ucet muzu pocislat penize kam chci na nakupy pres net. A zaver:zablokoval mne na netu co se dalo co se tyka stranek sazeni:tipsport a tak dale. A vysledek:da se zit uplne normalne si nevsadit mam to uz blokly pres pul roku :lol: Takze mu urcite sanci dej. Treba to delal kvůli detem jako ja

• Citovat
  • Upravit
48576
25.7.10 22:02

Je to těžké,ale sama sem se dostala do špatné situace(samozřejmě mojí vinou).Kdyby nebylo přátel,přítele atd.. tak se s toho nedostanu.Dala bych mu ještě šanci.Utéct je mužeš vždycky.Zkus mu podat pomocnou ruku.Když o to bude stát povede se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.7.10 22:16
Anonymní píše: … jako neslo mne o hrani ale o to vyhrat :)

Hele a on někdo sází pro samotné sázení a ne pro výhru? 8-o

… jsem mu chtěla udělat radost…Treba to delal kvůli detem jako ja

Mankote! :roll: Být tvým životním partnerem, tak se ti za takovou „radost“ teda poděkuji. Obdivuji tvého manžela, važ si ho! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
25.7.10 22:30

Ja bych zustala, kazdopadne bych si o tom s muzem promluvila.. a pote mela penize na starost pouze ja..
Tento problem malickost neni, ale da se resit i jinak, nez odchodem, hlavne, pokud se mate radi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.7.10 22:36

já bych zkusila najít lékaře… léčí se i závislost na hraní… třeba to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
26.7.10 00:32

Zkus si o podobných závislostech něco zjistit. Jsem přesvědčená, že se nejedná jen o peníze, ale o závislost jako takovou a co to s člověkem a jeho osobností udělá. Většina takových skončí tak, že zničí nejen sebe, ale i rodinu. Rozhodně bych vyhledala nějakou odbornou pomoc a chtěla po manželovi, aby se k tomu aktivně postavil. Může to skončit hodně zle, ať tebe i děti bude sebevíc milovat, ale je i možné, že to zvládne. Závislý člověk bude vždycky lhát a hledat důvody, proč to dělá (jako v jednom příspěvku tady : dělala jsem to kvůli dětem). Typické taky je, že si závislost nepřizná ani sobě, nebo nereálně tvrdí „já neprohrávám peníze, jsem na svým“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí