Zůstat, nebo odejít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.10.13 15:22

Já jsem na to rozkazování zřejmě měkká :oops: já doufám, že model rodiny ve které žil nepřevzal - to by bylo opravdu špatné 8o ale fungovalo to tak, že rodiče si z něj dělali „blbečka“ pro všechno, když bylo potřeba dříví, posekat dvůr dokonce i různé výdaje - vše musel dělat on! také mě kvůli tomu napadlo, že to vše možná funguje takhle, protože je rád, že už nemá doma takové „galeje“ ale už nevidí, že toho blbečka tady dělám já :zed: ( a samozřejmě, že i dnes když jeho rodiče písknou on běží, což mě také dost vytáčí :nevim: )

• Citovat
  • Upravit
6536
12.10.13 15:32
@Anonymní píše:
Já jsem na to rozkazování zřejmě měkká :oops: já doufám, že model rodiny ve které žil nepřevzal - to by bylo opravdu špatné 8o ale fungovalo to tak, že rodiče si z něj dělali „blbečka“ pro všechno, když bylo potřeba dříví, posekat dvůr dokonce i různé výdaje - vše musel dělat on! také mě kvůli tomu napadlo, že to vše možná funguje takhle, protože je rád, že už nemá doma takové „galeje“ ale už nevidí, že toho blbečka tady dělám já :zed: ( a samozřejmě, že i dnes když jeho rodiče písknou on běží, což mě také dost vytáčí :nevim: )

já jsem to měla taky jako ty, nikdy nic nepomohl jen buzeroval, kontroloval, ponižoval a pak se to zhoršilo i fyzicky napadal, a to už nešlo dál s ním být, tak jsme bez něj a je nám dobře, doma ten můj ex taky dělal blbečka celé rodině i sourozencům i neteři i synovci buzerovali ho a on si to pak vybíjel na mě, takže takhle je nám líp, a opravdu už bych to nikdy nechtěla zažít, a z mého okolí ti můžu říct mám kamarádky blbky jako jsem já co dělají doma vše a taky si s nima ten jejich takhle „vytírá“ podlahu, a pak znám takové mršky, a ten jejich by se doma rozkrájel ano oni opravdu potřebují přísnější jednání prostě je potřeba to a to, a žádný doprošování a funguje to, opravdu se nadarmo neříká „čím víc se s h.vnem mažeš, tím víc smrdí“
chybama se člověk učí, taky jsem si myslela když budu zvládat domácnost a poprosím ho občas o něco že to bude fajn, kdepak stejně to bylo špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.13 15:41

@Anonymní 12:20…To co jste napsala, je naprosto do jediného slova jakobych to psala já..bez jediného rozdílu. Taky jsem nad tím dlouho přemýšlela. Pak jsem i pročítala různé stránky, důvody rozchodu atd..a pak už mi to přišli spíš jako ne věc na rozchod, ale věc, na které se dá pracovat v tom vztahu. Dá se s ním tedy těžce mluvit o těchto věcech, ale párkrát už se to povedlo, a začal se více snažit. Někdy ale má to své období, kdy zase více vyráží za kamarády a podle mě prostě takoví jsou chlapi, je nezměníme. A říká se kdo miluje, tak takového, jaký druhý je a pokud jej chce měnit, tak to asi není láska..když chce člověka měnit ke svému ideálu. Také mi někdo radil, že se mám řídit srdcem. Toho člověka miluji i přesto vše, co dělá. Také jsem si zkusila napsat všechna pro i proti a těch proti fakt bylo mnohem méně. Když vidím v různých jiných vztazích, kdy muž ženě nedovolí vůbec nic, je až chorobně žárlivý, ona nic nesmí(rozhoduje jak se bude oblékat, kam bude a s kým chodit nebo nechodit), on třeba je alkoholik, hraje automaty, nebo dokonce ji bije a týrá, podvádí, nedává finance, neklape to ve vztahu…tak najednou jsem hrozně šťastná za to, jakého muže doma mám. Nevím jestli jsi s dítětem ještě na mateřské, to taky hodně udělá v tom, že pak máme více času na velké přemýšlení a pocity, že jsme na vše samy a že jen on si užívá atd..Taky jsem to tak měla ale co si zkusit sednout s ním a stanovit, kdy bude mít čas na zábavu, kdy na vás atd..Můj muž hodně polevil už z jeho vycházek. Jednoho dne když právě takhle přišel z venku, už toho na mě bylo moc a tak jsem zpustila, řekla jsem mu vše, že až dospěje, tak toho možná teprve bude litovat, že neviděl prcka jak poprvé řekl to, jak udělal to, jak se mu povedlo to a to..a že s námi netrávil tolik času a přišel o to a že pláče když on se vytočí doma na patě a jde za svým. To s ním trochu pohlo. Asi si neuvědomoval, že i to dítě to vše vnímá a to moc dobře. A taky jsme zavedli to, že za každou jeho vycházku ven mi to bude něčím kompenzovat, pak vytáhne někam mě, nebo něčím mi to,,odplatí,, a souhlasil. Třeba že udělal pro nás dva večeři, to pro ně není jentak si to odplatit..musí to vymyslet, uvařit, dělat, snažit se…Zkusit něco, co na něj bude platit. A nebo taky si vyrazit někdy i sama, aby hlídal a byl on doma.Taky chci ještě zavést to, že mu,,odevzdám,, některý VÍKEND a ten víkend CELÝ bude dělat VŠE tak, jak to dělám vždy já. Takže starat se o prcka, uvařit, vyprat a pověsit, uklidit. Stihnout vše okolo.Aby si to vyzkoušel pěkně a začal si vážit času s námi ještě více :-) Hodně štěstí :-) An.p.ch.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.13 15:43

@renda81 - souhlasím, taky mám známou, která si užije s každým druhým, nevaří, nežehlí a ten její chlap kolem ní skáče jak poskok (samozřejmě o jejích nevěrách neví..). O to právě u jeho rodičů jde - domácí násilí, ale to jsem řekla velmi důrazně, že kdyby na mě jednou vztáhl ruku, tak bude zle. Nevím co dál - sama být nechci, ale mám pocit, že tohle už dlouho nevydržím :(

• Citovat
  • Upravit
6536
12.10.13 15:50
@Anonymní píše:
@renda81 - souhlasím, taky mám známou, která si užije s každým druhým, nevaří, nežehlí a ten její chlap kolem ní skáče jak poskok (samozřejmě o jejích nevěrách neví..). O to právě u jeho rodičů jde - domácí násilí, ale to jsem řekla velmi důrazně, že kdyby na mě jednou vztáhl ruku, tak bude zle. Nevím co dál - sama být nechci, ale mám pocit, že tohle už dlouho nevydržím :(

ex mi řekl, že otec taky mlátil matku a ponižuje jí, že mu to připadá hnusné, a že by v životě na ženskou takovým způsobem nesáhl, pak jsem pochopila že to od něj byli jen plané řeči, a choval se přesně tak jako on a přitom odsuzoval otce, mělo mi být divné proč se nezastal matky, ale ta zase když jí dělal tohle manžel, tak si to vybíjela na synovi (exovi), a to byla řetězová reakce a dokola, přesně kámoška co je drsná k partnerovi taky měla více naráz nevěr, a manžel jí na to přišel a víš co udělal, řekl, že za to může on protože jí nedokázal ukázat jak jí miluje, a moc se jí nevěnoval, tak nevěry hodil na to že je to jeho vina :zed: :zed: a o děti se stará on ukázkově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.13 15:55
@Anonymní píše: @Anonymní 12:20…To co jste napsala, je naprosto do jediného slova jakobych to psala já..bez jediného rozdílu. Taky jsem nad tím dlouho přemýšlela. Pak jsem i pročítala různé stránky, důvody rozchodu atd..a pak už mi to přišli spíš jako ne věc na rozchod, ale věc, na které se dá pracovat v tom vztahu. Dá se s ním tedy těžce mluvit o těchto věcech, ale párkrát už se to povedlo, a začal se více snažit. Někdy ale má to své období, kdy zase více vyráží za kamarády a podle mě prostě takoví jsou chlapi, je nezměníme. A říká se kdo miluje, tak takového, jaký druhý je a pokud jej chce měnit, tak to asi není láska..když chce člověka měnit ke svému ideálu. Také mi někdo radil, že se mám řídit srdcem. Toho člověka miluji i přesto vše, co dělá. Také jsem si zkusila napsat všechna pro i proti a těch proti fakt bylo mnohem méně. Když vidím v různých jiných vztazích, kdy muž ženě nedovolí vůbec nic, je až chorobně žárlivý, ona nic nesmí(rozhoduje jak se bude oblékat, kam bude a s kým chodit nebo nechodit), on třeba je alkoholik, hraje automaty, nebo dokonce ji bije a týrá, podvádí, nedává finance, neklape to ve vztahu…tak najednou jsem hrozně šťastná za to, jakého muže doma mám. Nevím jestli jsi s dítětem ještě na mateřské, to taky hodně udělá v tom, že pak máme více času na velké přemýšlení a pocity, že jsme na vše samy a že jen on si užívá atd..Taky jsem to tak měla ale co si zkusit sednout s ním a stanovit, kdy bude mít čas na zábavu, kdy na vás atd..Můj muž hodně polevil už z jeho vycházek. Jednoho dne když právě takhle přišel z venku, už toho na mě bylo moc a tak jsem zpustila, řekla jsem mu vše, že až dospěje, tak toho možná teprve bude litovat, že neviděl prcka jak poprvé řekl to, jak udělal to, jak se mu povedlo to a to..a že s námi netrávil tolik času a přišel o to a že pláče když on se vytočí doma na patě a jde za svým. To s ním trochu pohlo. Asi si neuvědomoval, že i to dítě to vše vnímá a to moc dobře. A taky jsme zavedli to, že za každou jeho vycházku ven mi to bude něčím kompenzovat, pak vytáhne někam mě, nebo něčím mi to,,odplatí,, a souhlasil. Třeba že udělal pro nás dva večeři, to pro ně není jentak si to odplatit..musí to vymyslet, uvařit, dělat, snažit se…Zkusit něco, co na něj bude platit. A nebo taky si vyrazit někdy i sama, aby hlídal a byl on doma.Taky chci ještě zavést to, že mu,,odevzdám,, některý VÍKEND a ten víkend CELÝ bude dělat VŠE tak, jak to dělám vždy já. Takže starat se o prcka, uvařit, vyprat a pověsit, uklidit. Stihnout vše okolo.Aby si to vyzkoušel pěkně a začal si vážit času s námi ještě více :-) Hodně štěstí :-) An.p.ch.

Já se právě nesnažím ho měnit, koníčky mu nezakazuji, ale říkala jsem mu několikrát, že prostě také potřebuji doma s různými věcmi pomoci, kdyby mi pomohl, tak at si pak jde… dokonce i o tom, že dělá rodičům blba jsem mu říkala, řekl že ho to také štve, ale dělá ho pořád, neřekne jim, že ted třeba nemá čas, že musí taky udělat něco u nás :zed: ano jsem ještě na RD a je to asi pravda, že se v tom více rýpu, když jsem neustále doma sama, ale tak koho by to neštvalo že! vždyť já už neměla alespon hodinu sama pro sebe ani nepamatuji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.13 15:57

@renda81 - on se právě matky zastával a dostal za to od otce ještě i on! já doufám, že se to v něm nějak nezlomí a nebude takový, to by bylo vážně přes čáru. No to nééééééé :lol: :lol: :lol: to jako vážně??? tak to jsem ještě neslyšela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.13 16:03

@Anonymní Zlatíčko, vím přesně jak se cítíš…já jsem před těhotenstvím od mala celkově hodně cvičila, to byl můj koníček. A teď nechodím nikam.Jsme přestěhovaní, tady taky moc lidí neznám takže není ani s kým pořádně někam zajít. S tou prací, to je to samý, musím mu vše XXkrát opakovat aby to udělal, naštěstí to je nějakou dobu co opravdu začal sám automaticky něco dělat v rámci možností i doma. A po posledním výlevu názoru a rozhovoru se snaží více, jen teď doufám, že mu to i zůstane. Já jsem mu taky nezakázala, on má dost svých koníčků..kolikrát mi řekl:,,jestli chceš, tak s tím vším praštím,, Docela mě nepochopil, tak jsem mu vysvětlila, že nechci aby s tím praštil, že ať si klidně chodí, ale ať se tak stejně jako i pro své kamarády snaží i doma, že čím to je že to tak nedělal. Jen na to prostě nebyl zvyklej, dřív řešil jen sebe, když byl sám, neměl žádnou zodpovědnost, teď náš živí, když jsem na rd, a máme dítě. Takže už se snažím kolikrát opatrně naznačovat, nebo jakoby v legraci. A když třeba přijde z práce a dítě za ním lítne a chce být s ním, protože ho vidí málo, když on vysloví: že se taky chce v klidu najíst. Na do jsem ho odvětila již několikrát, že JÁ jsem se v klidu nenajedla už celou dobu, co je prcek na světě!!! A že ať se endiví, že s ním chce být hned co ho vidí, když s ním je tak málo. Tak pak už mlčel..A říkám mu, uděláš co je potřeba, je to otázka chvilky většinou vše, a budu šťastná a spokojená a bude klid.

• Citovat
  • Upravit
2442
22.8.14 17:27

@Sugar Momma Na to zadna dobra rada asi neni. Urcite by to chtelo trochu vdeku a pokory, za to, co mas. Jste vsichni zdravi (coz opravdu neni malo!!!) Jste urcite financne zajisteni, coz je hned snad druhe tema tady na miminu…no a co se tyka vasne a sexu, zalezi na tobe. Bud zustanes ve stereotypu a zameris se na neco jineho nez na to, aby jsi zila ve vztahu plnem vasni a nebo kolegu vyhledas, zkusis obnovit vztah a pokud to bude to, co opravdu chces, tak s manzou pujdete od sebe. Kristalovou kouli nemam, takze jestli to bude spravne tak nebo tak -teda jestli budes vic stastna tak nebo tak, to ti rict nedokazu.
Ja jsem s manzelem 9 let, z toho jsme 4 roky svoji a i presto, ze bychom se obcas zabili se milujeme ( a ta vasen spojena i s italii byla od zacatku - ja bych do vztahu, ze budu chodit jako s kamaradem ani nesla. Natoz, abych si porizovala dite… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.10.16 12:41

Zdravim vas damy. Stojim pred velkym zivotnim rozhodnutim - opustit partnera nebo s nim zustat? Kamaradky poradily napsat si plusy a minusy. Nakonec jsem to nejak dala dohromady. Jelikoz me napadlo, ze by se mi hodil objektivni a nezaujaty nazor, tak to sem hodim. Nemam co ztratit. Neznate okolnosti, neznate ani me ani jeho. Ale nejaky hruby nahled nebo jiny pohled mi to snad da. Jelikoz sama v tom vztahu uz tak dlouho setrvavam, o nejake objektivite z me strany asi nemuze byt moc rec.
Takze odejit nebo zustat? Zname se uz skoro 11 let, bydlime spolu 5 let a zatim jeste nemame deti.
Ja mam posledni dobou pocit, ze ta negativa ve vztahu prevazuji a nabaluji se. (Hlavne ta jeho vulgarita mi hodne vadi). Prosim o komentare na urovni, na urazky ci posmesky nebudu reagovat.

nemame nic moc spolecneho, kazdy mame jine zajmy (i kdyz podnikame urcite veci spolecne napr. obcasne vylety nebo chodime tancit )
nekomunikace, ma svuj svet
zadna iniciativa
nepomaha - vsechno je pro nej automaticke (i kdyz tvrdi ze ne)
vybusny, nekdy zly
kriticky - hlavne ke mne k sobe uz min
vulgarni (obcas z nej vylitne slovo jako krava atd…)
neumi davat najevo jine emoce nez vztek a radost
nedostatek empatie

smysl pro humor - umi me rozesmat
hodnoty a zodpovednost - (materialni stranka, kdyz se musi neco zaridit, mysli na budoucnot atd)
vetsinou se mi snazi naslouchat a vyhovet
podporuje me v mych rozhodnutich
je ambiciozni, inteligentni, vzdelany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
28.10.16 12:52

Odešla bych, nemate děti, je to snadné. je sprostý, nekomunikuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.10.16 12:57

Zeptala bych se sama sebe: chci, aby byl otec mých budoucích děti? Pokud ne není co řešit. Pokud ano, promluv si s nim třeba u kávy a řekni mu, jak se cítis. Třeba řeší to samé a ani to nevíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.10.16 13:20

Řekla bych, že váš vstah je,,přechozený,, že se nikam neposouváte… třeba jste spolu jen ze zvyku po takové době.. děti nemáte, nic ti nebrání zkusit štěstí jinde.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.10.16 14:03

Hlavní problém vidím v tom, že jste spolu 11 let a k tomu už spolu 5 let bydlíte, chce to posun - svatba nebo děti, nebo oboje… A na to se nabaluje otázka - chceš si ho vzít a slíbit mu, že s ním budeš do konce života a chceš, aby to byl otec Tvých dětí? Pokud ne, rychle pryč… PS: Kolik Ti je, není na dítě nejvyšší čas? Ty žádné nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
28.10.16 14:08

Těch negativ je dost a docela zásadní. miluješ ho vůbec nebo jsi s nim ze zvyku? chtěla by jsi s nim jednou dítě? nemáte společné závazky což je plus ;) Chceš s nim vůbec být a on s Tebou? nebo je to spíš o tom že se znáte tolik let a jde už jen o zvyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí