Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bandii mě to přijde naprosto normální, mluvit spolu a zajímat se o toho druhého, jak se mu daří, jak se cítí, co by rád změnil, tedy i to na co má chuť a co by si dal či co by rád dělal. Nechat toho druhého vymyslet plán nebo nějakou akci.
My se tak k sobě chováme normálně, to jsme spolu přes 10 let. To samé dělá dcera, ptá se nás ráno jak jsme se vyspali, přejeme si dobrou chuť a drží ostatním dveře ![]()
my jsme manželé skoro 6 let a nikdy jsme nezažili třeba hádku po které bychom se do pár minut neusmířili..
chodíme na večeře každý týden, do kina několikrát za měsíc, na wellness tak jednou měsíčně..
všude nám každý říká že je krásné jak moc se milujeme a jak jsme k sobě hodní, pracujeme ve stejné firmě a tam nám to říkají taky…
kéž by to tak bylo napořád ![]()
ale přišla jsem o dost kamarádek, které se vdávaly ještě po mně a už jsou rozvedené, neunesly to se na mě dívat ![]()
jo a letos jsme si nechali i vytetovat snubní prstýnky a můj nápad to nebyl, to mluví za vše snad
@Anonymní píše:
my jsme manželé skoro 6 let a nikdy jsme nezažili třeba hádku po které bychom se do pár minut neusmířili..
chodíme na večeře každý týden, do kina několikrát za měsíc, na wellness tak jednou měsíčně..
všude nám každý říká že je krásné jak moc se milujeme a jak jsme k sobě hodní, pracujeme ve stejné firmě a tam nám to říkají taky…
kéž by to tak bylo napořád
ale přišla jsem o dost kamarádek, které se vdávaly ještě po mně a už jsou rozvedené, neunesly to se na mě dívat
jo a letos jsme si nechali i vytetovat snubní prstýnky a můj nápad to nebyl, to mluví za vše snad
Kéž bych měla tolik hlídání
My se zase třeba nehádáme vůbec, občas na sebe koulíme očima kvůli čemu všemu jsou se jiné páry schopné poštěkat.
Myslím si, že muž by měl být k ženě galantní. To snad mluví za vše. ![]()
@Bandii to vše je úplně normální…co máme krásný je, že mi manžel každé ráno vaří čaj a o víkendu chodí pro čerstvé pečivo a chystá mi snídani až do postele
(vstávám dlouho po něm). já mu zas přes týden po práci chystám (nebo jen ohřívám z minulého dne) vetsinou teplou večeři
jinak i po 10 letech si vyznavame lasku, libame si pri privitani a louceni a na dobrou noc, a kdyz byl jeden den v lete pryc, moc mi chybel… ![]()
@Bandii Mě tohle taky připadá normální, i když je pravda, že když tak pozoruju lidi kolem sebe, tak jsme asi jedni z mála.
Já třeba ráda uvařím přítelovi čaj, když ho dělám pro sebe, koupím mu jen tak nějakou sladkost, co mu udělá radost, přes den si píšeme, když je jeden z nás v práci. Když se vítáme nebo loučíme, tak si dáme vždy pusu. Přítel mě nikdy nenechá nosit těžké věci. Tohle všechno mi připadá ve vztahu normální.
I když je pravda, že ze vztahu s ex to neznám. ![]()
Ja to nevnimam, ale uz mi kamaradka taky rikala, ze se hezky oslovujeme, ze kolem sebe tak nejak tancime. Kam se hne jeden, jde tak trochu i druhy. Muj muz je teda v galantnosti uplny poleno, ale mysli na me. Ma milion chyb, ale pro me je superhrdina a jeho obrovska a skvela vlastnost je velkorysost. Me to obcas uplne dojme a on vubec nechape proc me to vzdycky dostane, pze je to pro nej samozrejmost.
Já jsem spoustu věcí považovala za normální, ale co jsem členkou emimina vidím, že to normální vždycky není. My se k sobě chováme opravdu hezky, můj muž je hodně mazlici, takže pusa, obětí, pohlazení,… to je na denním pořádku. Je ohleduplný, hodně mi pomáhá, není náročný. Na druhou stranu má rád samostatné ženy takže nějaké závaží které jenom čeká až se objeví mezi dveřmi by nesnesl. Taky je s ním sranda, hodně se špičkujeme.
U nás to vše cos popsala je naprostá samozřejmost… Zajímáme se jeden o druhého, snažíme se dělat jeden druhému malé každodenní radosti. Povídáme si, mazlime se, líbáme se na rozloučenou nebo dobrou noc
Jsme spolu 9 let a nikdy bych nechtěla jiného. V okolí jsme ale taky spíše výjimka
Nevim čím to. Kromě mé sestry jsou všechny mé kamarádky nebo příbuzné už s jiným mužem než s tím, se kterým počaly první dítě
nebo jsou samy a po rozchodu ![]()
Dotycna se sama mohla zeptat zda mu chutna a vic s nim konverzovat. Si za to muzou oni navzajem. My se k sobe chovame hezky, delame si ze sebe srandu. Nehadame se. Teda pritel tomu rika hadka, ja tomu rikam, ze jsem sdelila svuj nazor. Ze nechci stribrny listy a je to hnusny, prece neni hadka
muj chlap je pozornej, tech bab mel taky az moc, tak mu asi nejaka vysvetlila jak se chovat a ja prisla k hotovymu:D kdyby mi jednou denne nerekl, ze me miluje, budu si myslet, ze ma jinou. Umi byt taky prisnej a to ja obcas potrebuju. Nekdy jsem na zabiti
@růžový achát píše:
My nechodíme na večeře s přáteli asi by byli v šoku jak se k sobě chováme hnusně. Po 16 letech je manžel protivnej dědek a furt komanduje, ja si to nenecham líbit a hned mu to vracim. Jinak stolujeme v celku profesionálně,,, chlap je hotelier, takže se umí přetvařovat.a ja ho mam na salámu, takže mu s úsměvem umim říkat i hodně nepříjemné věci..je to otevřený konflikt .
To je hnus no :/ z toho mam husi kuzi jen to ctu, ale uvidime jak budu po 16 letech hodnotit nas vztah. Kdy se to u vas zacalo lamat k tomu horsimu?
Tak muj je 100% gentleman
Třeba před chvili se me zeptal, jestli nemam hlad a udelal mi toast
U jidla si přejeme normalne a jeste si vetsinou rekneme ‚miluju te‘ ![]()
To co jsi popsala je u nás taky celkem normální. Občas je to neempaticky slon v porcelánu, ale jinak je moc hodný. Co se týká mluvení, tak je to o něčem jiném. Okolí má občas pocit, že jsme na sebe hnusní, ale my se spickujeme, baví nás se slovně postuchovat. Mě to udržuje v pohotovosti a dost často nás to oba úplně odbourá a smejeme se půlku dne i jednomu slovu. Samozřejmě to občas jeden z nás přežene a pak se zase chováme „normalne“ nebo se pohádame, ale jinak jsme taky úplně normální pár. Okolo nás vidím dost podobné páry, jen u jedné kamarádky trochu závidím, jak se její manžel stará o jejich syna a pak mě mrzí, že ten můj nemá tolik času. Jinak mu snad nemám co zazlivat.
A kdyz jdu rano do prace, dost často přijdu pozdě, protože se dlouho loučíme. ![]()