Jak se má dítě bránit rozhodnutí rodičů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
3.2.11 10:54

oNA ASI MYSLÍ ,ŽE ONI PROSTĚ VĚŘÍ DÁL A JSOU S TÍM SMÍŘENÍ ,BEZ VYČITEK ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 11:05

Možná jsou s tím smíření, ale dost bych se divila, kdyby ho neoplakávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.2.11 11:10

To asi každí rodiče ,je to i tak neštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
3.2.11 12:05
Lena F. píše:
pavlak5 píše:
JInak nemyslím ,že by byly tito rodiče nějak potrestaní tím ,že o dítě přišli -přeci jenom věří ,že Bůh to tak chtěl a oni udělali co mohli.
To jako měli by jit do vězeni a jejich 7 děti do ustavu? Byl by to s Tvého hlediska lepši trest?

lepší nebo horší tady není -pokud někdo tak pevně věří tak ho nepotrestáš světskou spravedlností .-Protože Bůh to tak chtěl a vybral pro ně takovou cestu ,zkoušku víry .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
3.2.11 12:08
Kakika píše:
Pavlo, tak nějak jsem taky uvažovala. Upravit jejich víru v Boha tak, aby byli ochotní přijmout i moderní medicínu. Ale nevím, jak moc by to prošlo.Jehovisti…moje příbuzná nechala dítě zemřít v nemocnici. Prostě odmítla transfuzi. Je zvláštní, že operaci dovolila, ale dárcovství krve už bylo „přes čáru“. Osobně bych jí nejradši zastřelila, pokud má raději víru, než vlastní dítě. Měla z toho i nějaké popotahovačky, ale vyšla z toho s čistým štítem. No co, jedno dítě…oni neuznávají antikoncepci, takže dětí mají dost :zed:

Kakiko -tvoje příbuzná asi nežije v ČR nebo ano .myslím ,že tady mají lékaři pravomoc v ohrožení života zasáhnout i přes nesouhlas pacienta …Jenom by mě zajímalo co udělají ti rodiče odmítajíc transfůzi pro dítě z náboženských důvodů-to se ho jako zřeknou ,protože je nečisté ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 13:41
pavlak5 píše:
Kakika píše:
Pavlo, tak nějak jsem taky uvažovala. Upravit jejich víru v Boha tak, aby byli ochotní přijmout i moderní medicínu. Ale nevím, jak moc by to prošlo.Jehovisti…moje příbuzná nechala dítě zemřít v nemocnici. Prostě odmítla transfuzi. Je zvláštní, že operaci dovolila, ale dárcovství krve už bylo „přes čáru“. Osobně bych jí nejradši zastřelila, pokud má raději víru, než vlastní dítě. Měla z toho i nějaké popotahovačky, ale vyšla z toho s čistým štítem. No co, jedno dítě…oni neuznávají antikoncepci, takže dětí mají dost :zed:
Kakiko -tvoje příbuzná asi nežije v ČR nebo ano .myslím ,že tady mají lékaři pravomoc v ohrožení života zasáhnout i přes nesouhlas pacienta …Jenom by mě zajímalo co udělají ti rodiče odmítajíc transfůzi pro dítě z náboženských důvodů-to se ho jako zřeknou ,protože je nečisté ??
Žijí v ČR, poblíž Prahy. Do dnes mi není jasné, proč ten kluk transfuzi nedostal, ale prostě to tak je. Ani nevím, co by s ním dělali, kdyby jí přeci jen dostal. Naštěstí jsem s Nany pak už nemluvila, protože tohle už na mě bylo prostě moc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
3.2.11 13:50

to chápu,že jsi něměla chuť ,můj syn dostal taky trasfuzi a právě proto mi očas na mysl ,přijde otázka jestli je i přesto pro ně „zatracencem“ už na věky nebo jestli pokud by chtěl by mohl k nim do náboženské skupiny vstoupit -čistě hypoteticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 14:00

Z jejího předchozího vyprávění by musel podstoupit nějaký rituál očištění, ale vůbec nevím, v čem to spočívá. Dávala mi dost zabrat tím, že dokázala hodiny mlet o tom, že bible lže, protože Ježíš nebyl ukřižován na kříži, ale přivázaný ke kůlu a podobné nesmysly.

Myslím si, že by ho asi nezatratili, ale svým způsobem by už asi nepatřil do té „pravé“ rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová