Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neporizovala bych si ho 5000 je hodne malo.
Az po zmene prace a kdy by prijem rodiny byl vyssi.
Podle mě koupit dítěti kupu hraček a zaplatit mu kdejaký kroužek není něco, na čem bych stavěla rodičovství.
Když budete s manželem mít na děti čas, tak se dá podnikat ve volnéím čase spousta akcí, ze kterých budou mít děti víc než z kdejakého kroužku.
Myslím, že základní je myslet na to, co bude v prvním roce života. Dokážete s tou zmiňovanou sumou pokrýt i náklady kojence? Plínky, případně UM, kdybys nemohla kojit? Pokud bude dítě v suchu a najedené, ostatní už se dá vždy zařídit.
Tak já ,pokud by šlo jen o ,,pudové,, chci mít miminko asi bych do toho nešla. Pokud by mi šlo o rodinu,zázemí a podobné hodnoty tak bych neváhala. Materiálno je důležité,ale nadstandart děti nepotřebují.
Gladys píše:
Podle mě koupit dítěti kupu hraček a zaplatit mu kdejaký kroužek není něco, na čem bych stavěla rodičovství.Když budete s manželem mít na děti čas, tak se dá podnikat ve volnéím čase spousta akcí, ze kterých budou mít děti víc než z kdejakého kroužku.
Myslím, že základní je myslet na to, co bude v prvním roce života. Dokážete s tou zmiňovanou sumou pokrýt i náklady kojence? Plínky, případně UM, kdybys nemohla kojit? Pokud bude dítě v suchu a najedené, ostatní už se dá vždy zařídit.
V tom pripade se tam uz nevlezou kdyz budou kupovat UM.
ahoj, ja moc na krouzky nejsem, takze ty neresim,a le co kdyz nebudes kojit? to ti vyjde UM pro mimco na 2500 mesicne, to uz je polovina vasich penez ![]()
jinak bych setrila, hledala dalsi prace atd. ja na ivf setrila z druhe prace
AHojky, to je moc těžké. 5000 je málo, ale asi by m vadilo, že mám jedináčka, že bude jednu sám, nebude mít sourozence. Asi bych zkusila sehnat třeba nějakou brigádku a našetřila. Děti nemusí mít vše. My nejezdili se sestrou a našima na hory, k moři, nebylo na to, ale jezdili jsme na chalupu s tetou a strejdou, sestřenicí a bratrancem a byly to jedny z nejlepších víkendů a prázdnin. Angličtinu mít nemusí od tří let. Věcičky může podědit a dají se i koupit levně. Peníze jsou důležité, ale jednou by vám to i děcku mohlo být líto. Asi bych zkoušela najít nějakou alternativu na přivýdělek. Co třeba hlídání dětí nebo někam do obchodu ke kase?Záleží, kde bydlíte, jaké jsou možnosti.
Tak snad dostane mateřskou ![]()
Už takle máte málo,ale sourozence dítěti nic nevynahradí
.
Pořizovat si třeba 5 dětí je už na mne moc,ale dvě děti bych chtěla
.Nikdy nevíš co se stane ![]()
A nebo at chlap zmeni mosto a najde lepe placene.Protoze tvuj prijem by se zvedl ted ne az budes na MD a RD
Kamča.dalmatinka píše:
Tak snad dostane mateřskou
Už takle máte málo,ale sourozence dítěti nic nevynahradí.
Pořizovat si třeba 5 dětí je už na mne moc,ale dvě děti bych chtěla.Nikdy nevíš co se stane
Kami jenomze pokud jim uz ted zustava 5 tak kolik bude zustavat na MD???Ta castka bude stejna neli nizsi.
Říkala jsem si vše mám po prvním dítěti, plenky by se nakoupily každý měsíc nějaké do zásoby dopředu, nebo pořídily látkové…
S UM to vůbec nevím na kolik by to přišlo, protože jsem při prvním kojila.
Není to jen pudové, chceme miminko už opravdu dlouho, aby jsme byli rodina nebo nevím jak to napsat.
Z.
Vím že je 5000 minimum co snad může být, ale přivýdělek sehnat to není nic jednoduchého.
Rozumím, že málokterou ženu uspokojí jen jedno dítě. A co manžel, co umí? Nemohl by si přibrat práci? Nebo změnit? Pokud je manuálně zručný, tak o dobré a spolehlivé zedníky je zájem všude- řekla bych, že jich je až nedostatek a určitě si slušně vydělají.
kattkka píše:Kamča.dalmatinka píše:Kami jenomze pokud jim uz ted zustava 5 tak kolik bude zustavat na MD???Ta castka bude stejna neli nizsi.
Tak snad dostane mateřskou
Už takle máte málo,ale sourozence dítěti nic nevynahradí.
Pořizovat si třeba 5 dětí je už na mne moc,ale dvě děti bych chtěla.Nikdy nevíš co se stane
Ale nevíš jestli pracuje.Pokud je třeba na pracáku tak na tom bude lépe ![]()
Já vim že to pro někoho bude znít blbě,ale když má člověk trochu rozumu tak si dokáže vydělat dost i z domu i při dítěti.
Já si našla práci z domu co muže dělat každý,jen na to přijít a měla sem víc než v práci ![]()
Situace se muže taky za 5 let změnit a pak už třeba ani dítě nebude možné.
Pořád bych raději riskla mít 2 děti a hodně hodně šetřit než mít jen jedno dítě.
Kami ale ja pochopila ze zakladatelka dela.Tak proto z toho vychazim. ![]()
Zakladatelko ozvi se mi v sz.Možná bych ti mohla trochu poradit
.
Jak tohle někde napíšu tak se mi pak vždy ozve dalších 50 mamin,tak prosim at se ozve jen zakladatelka.Když to prozradim každému tak na mě už nezbyde nic ![]()
Ahoj,
obracím se na vás s prosbou.
Máme 5 letého syna. Ještě na mateřské jsme se pokoušeli o druhé ale bez úspěchu. Nakonec jsem byla doporučena na centrum asistované reprodukce.
Problém je ale v tom že na tom nejsme nejlépe finančně, máme hypotéku, ne zrovna velké příjmy a na měsíc my zbyde se vším všudy tak 5 000 na jídlo, drogerii, prádlo atd.. pro 3 lidi.
Moje mamka mi radí do druhého dítěte nechodit, už takhle že toho malému nemůžeme moc koupit natož pak dvou dětem to dělit.
Sestra má muže co hodně vydělává, mají dvě děti a můžou jim koupit co je napadne, oboum plavání, staršímu(3 roky) angličtinu, hudební kroužky, v zimě hory atd.
Tohle my si můžeme nechat jen zdát.
Já po tom druhém strašně toužím, když vidím nějaké miminko brečela bych jak ho moc chci, ale co s tím?
Mám být rozumná a mít jen jedno?
Nebo mít dvě a nemoci jim nic dopřát?
Strašně ráda bych třeba ještě něco sehnala ke své práci ( třeba E schop nebo něco) nebo si zařídila třeba nějaký masérský salón nebo něco aby jsme na tom byli lépe.
Co by jste dělaly vy?