Druhé dítě a finanční dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
2.2.11 09:46

Jsou tu jine pomery.Navic neni to v tom jestli clovek bydli na vesnci ale taky v jakem kraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
2.2.11 09:58

Holky já vím, se všim souhlasím. Ještě před čtyřmi roky jsem tvrdila, že chci tři děti a že nezáleží na penězích, že se prostě rodina uskromní.
To co napíšu, neberte jako litování a stěžování, ale holou realitu. Celý život jsem byla zdravá, svoje zdraví jsem brala jako samozřejmost. Ale nikdy nevíte, co se může stát. Víte kolik přibívá rakovin a leukemii. Po porodu jsem sama zůstala v nemocnici a šla na transplantaci kostní dřeně ( nemoc mi zjistili v těhu) . A jaký to bylo topit se ve sračkách, když manžel byl doma dva roky a já nebyla schopná se starat o dítě a musel se starat o nás oba. A léčba není zadarmo. Holky nechci nic nikomu přivolávat a rozhodně Vám přeju hodně zdraví, ale nikdy nevíte co se může stát.

Dávám ještě jeden příklad, který mi nejde na rozum. Kamarádce zjistili rakovi vaječníků a spodku, má roční dítě. Odmítla operaci a přestala chodit na chemošky. Teď je těhotná a berou si půjčku 1 mil. Jsem hnusná, že to píšu, ale myslím si, že její šance na přežití jsou minimální :-( . Ale vemte si, jak jsou najivní. Kam se ten chlap dostane, jestli opravdu umře. Bude muset být doma s dětma za pár tisíců. A co s nima bude. Není dobrý si za každou cenu pořizovat dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
2.2.11 10:06
VERCATOMIK píše:
Holky já vím, se všim souhlasím. Ještě před čtyřmi roky jsem tvrdila, že chci tři děti a že nezáleží na penězích, že se prostě rodina uskromní.
To co napíšu, neberte jako litování a stěžování, ale holou realitu. Celý život jsem byla zdravá, svoje zdraví jsem brala jako samozřejmost. Ale nikdy nevíte, co se může stát. Víte kolik přibívá rakovin a leukemii. Po porodu jsem sama zůstala v nemocnici a šla na transplantaci kostní dřeně ( nemoc mi zjistili v těhu) . A jaký to bylo topit se ve sračkách, když manžel byl doma dva roky a já nebyla schopná se starat o dítě a musel se starat o nás oba. A léčba není zadarmo. Holky nechci nic nikomu přivolávat a rozhodně Vám přeju hodně zdraví, ale nikdy nevíte co se může stát.Dávám ještě jeden příklad, který mi nejde na rozum. Kamarádce zjistili rakovi vaječníků a spodku, má roční dítě. Odmítla operaci a přestala chodit na chemošky. Teď je těhotná a berou si půjčku 1 mil. Jsem hnusná, že to píšu, ale myslím si, že její šance na přežití jsou minimální :-( . Ale vemte si, jak jsou najivní. Kam se ten chlap dostane, jestli opravdu umře. Bude muset být doma s dětma za pár tisíců. A co s nima bude. Není dobrý si za každou cenu pořizovat dítě :nevim:

rozumim Ti, ale na druhou stranu s timto rpistupem by si dite nemohl poridit nikdo ani vy. Vzdycky se neco muze stat a muzete prijit o prijmy at mate 20tis nebo 60…to je jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
2.2.11 10:16

Andul asi jsem moc veliký pesimista :nevim:

Ale když v takovéhle situaci je člověk zajištěn, tak se to zvládá mnohem lépe. Než když by na to všechno mělo být jen 5 tisíc.

Ale myslím si, že pokud kolem sebe zakladatelka má rodinu, která jí přinejhorším pomůže, tak že to zvládnou :wink: . Držím pěsti, aby to zvládli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.2.11 10:21

Verco: napisu ti svuj pohled.Myslim ze do nich nevidis a pokud si poridili dalsi a uver.Tak terba maji dostatecne rezervy v pripade kdyby tu kamaradka nebyla.A terba ma manzel moznost prace na doma ma reseni v zaloze nevidis do nich.
V pripade zakladatelky me prijde druhe si porizovat jako blbost.nemaji rezervu ted......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
2.2.11 10:27

Verca, ja bych do toho v pripade 5k pro vsecky taky nesla… ja bych s tim nedokazala vyjit ani sama… uz jen listek na vlak atd (praveze dojizdime 60km do prace protoze tady by to s praci a take penezma take nebylo slavne…)

nedavno jsem byla sama doma a zapla televizi, bezela tam vymena manzelek nebo neco takoveho. Byla tam zena co si poridila 8 deti :roll: neslavili ani Vanoce… deti nemely proste nic… bylo to velice smutne a nerozumim tomu, ze do tohodle je schopen clovek jit.. je jedno zda je jich 8 nebo 2, kdyz je vysledek stejny.

Ano pro dite nejsou hlavni majetky, ale taky se chce alespon trochu vyrovnat spoluzakum… bude chtit treba studovat
a zit „z ruky do huby“ je zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
2.2.11 10:59

kattkka jestli jsi psala o tý mojí kámošce, tak tu znám moc dobře. A je sobecký už jen to, že se nechce léčit pro první dítě a raději umře pro druhé :think: Dalo mi to dlouho, než jsem se s tím smíříla, že je to její volba.

Andul tu výměnu manželek jsem taky viděla. A je smutný, že nemají Vánoce. A jsou i mnohé ošizené. A hlavně starší děti museli pomáhat s těmi mladšími. Moje mamina je z 10ti dětí. A myslím že na ní je vidět, že je chladná. Nikdy nám nedala najevo svojí lásku, protože jí nikdy sama moc nedostávala :nevim: . Ale o tom tahle diskuze není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
2.2.11 11:18
VERCATOMIK píše:
kattkka jestli jsi psala o tý mojí kámošce, tak tu znám moc dobře. A je sobecký už jen to, že se nechce léčit pro první dítě a raději umře pro druhé :think: Dalo mi to dlouho, než jsem se s tím smíříla, že je to její volba.Andul tu výměnu manželek jsem taky viděla. A je smutný, že nemají Vánoce. A jsou i mnohé ošizené. A hlavně starší děti museli pomáhat s těmi mladšími. Moje mamina je z 10ti dětí. A myslím že na ní je vidět, že je chladná. Nikdy nám nedala najevo svojí lásku, protože jí nikdy sama moc nedostávala :nevim: . Ale o tom tahle diskuze není.

jj na tomhle jde videt jak strasne cloveka ovlivni prostredi ve kterem vyrustal. Tak se vsichni akorat muzeme snazit vyvarovat chybam svych rodicu, ale bezchybne matky taky nikdy nebudeme :-) ale hlavni je ze se snazime byt nejlepsi co jen muzeme…
sice o tom tema neni, ale myslim, ze i to hodne souvisi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
2.2.11 11:21
Andule píše:
VERCATOMIK píše:
kattkka jestli jsi psala o tý mojí kámošce, tak tu znám moc dobře. A je sobecký už jen to, že se nechce léčit pro první dítě a raději umře pro druhé :think: Dalo mi to dlouho, než jsem se s tím smíříla, že je to její volba.Andul tu výměnu manželek jsem taky viděla. A je smutný, že nemají Vánoce. A jsou i mnohé ošizené. A hlavně starší děti museli pomáhat s těmi mladšími. Moje mamina je z 10ti dětí. A myslím že na ní je vidět, že je chladná. Nikdy nám nedala najevo svojí lásku, protože jí nikdy sama moc nedostávala :nevim: . Ale o tom tahle diskuze není.
jj na tomhle jde videt jak strasne cloveka ovlivni prostredi ve kterem vyrustal. Tak se vsichni akorat muzeme snazit vyvarovat chybam svych rodicu, ale bezchybne matky taky nikdy nebudeme :-) ale hlavni je ze se snazime byt nejlepsi co jen muzeme…
sice o tom tema neni, ale myslim, ze i to hodne souvisi :-)

Hezky napsáno :palec: Všechno souvisí se vším :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annill
2.2.11 11:23

Verčo pamatuji si tvůj příběh z deníčku, přeji hodně zdraví a ať se daří.

• Citovat
  • Upravit
1672
2.2.11 12:14

Annil děkuji Ti moc. Snad už se štěstí nadobro obrátilo na naší stranu. A od Nového roka máme povolený druhý miminko :dance: . Většina holek už totiž nemůže mít po transplantaci dítě, ale já mám to veliké štěstí, že ano. Moc si toho vážím :wink: . Fakt děkuji moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annill
2.2.11 12:20

Ty jo tak to fakt koukám, ty budeš mít druhý! tak moc gratuluji a ať se podaří co nejdřív. To už si užiješ se vším všudy :dance: Čím jsi prošla muselo být hrozné. Měj se hezky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5331
2.2.11 14:47

AHOJKY.z PLÍNKY DÁM TAK 600 MĚSÍČNĚ.BALÍK JSEM SEHNALA ZA 150, NAKOUPILI JSEM PAMPERS ZA 150 BALÍK, DOPŘEDU TAK ŽE JSME ZA TO DALI TENKRÁT ASI 15000.zA MLÍKO - KOJÍM, TED SE SNAŽÍME PŘEJÍT NA UMĚLKO ALE NEPIJE MI HO.tAKŽE DENNĚ VYLÉVÁM.v TOM TEDA NEVÍM.
mY SI TEDA DÁVÁM 10% VÝDĚLKU STRANOU NA INVESTICE, A TAKY JAKO REZERVU.ČLOVĚKNEVÍ KDY PŘIJDE O PRÁCI NEBO NĚCO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annill
2.2.11 15:57
kattkka píše:
Nevim proc by emla byt kdyz je na to ten prijem :wink: :wink: .Vsechno je jen v prijmu.Nekdo si muze dovaolit takovou a nekdo zase takovou hyposku.

Katko a ostatní, není to jenom v příjmu. Jde taky o to, že pokud ztratíš vysoký příjem, hůř najdeš nový vysoký a to i když jsi fakt dobrá, zato pokud bereš méně než např. průměr, tak to seženeš vždycky.

• Citovat
  • Upravit
24320
2.2.11 16:03
Annill píše:
kattkka píše:
Nevim proc by emla byt kdyz je na to ten prijem :wink: :wink: .Vsechno je jen v prijmu.Nekdo si muze dovaolit takovou a nekdo zase takovou hyposku.
Katko a ostatní, není to jenom v příjmu. Jde taky o to, že pokud ztratíš vysoký příjem, hůř najdeš nový vysoký a to i když jsi fakt dobrá, zato pokud bereš méně než např. průměr, tak to seženeš vždycky.

Za sebe stebou nebudu souhlasit.Nemas v tomto pripade pravdu aspon co se nasi financni situace tyka.A nebudu ti psat proc a tak.Ale bohuzel muzu napsat jedno v okamziku kdy pritel pracii ztrati tak okamzite ma dalsi a je lepe hodnoceny............Takze za me on nas standart udrzi vzdycky.
:oops: :oops:

Příspěvek upraven 02.02.11 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová