Ukradené děti – co byste udělaly?

20518
31.1.11 22:03

Ukradené děti - co byste udělaly?

Holky, teď tu mám na jedničce puštěný nějaký dokument o Lidicích. O ukradených a odsunutých dětech.

Mám husinu.

Mámy, který to tekrát přežily, začaly po dětech pídit. Děti, které byly adoptovány v Německu, měly problém se pak vrátit.

Nedovedu si představit, že ze dne na den mi někdo mi mé děti vezme. Kdokoli. Že už je neuvidím. To je strašný.

Udělala bych cokoli. Darovala bych ledvinu, oko, sehnala bych deset milionů korun.

Ani nevím , proč o tom zakládám diskusi. Prostě mně to dostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3328
31.1.11 22:07

Taky jsem tu na to koukala…Děs.Jak někdo mohl něco takovýho dělat…To snad ani nebyli lidi…Zvěrstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
31.1.11 22:10

Holka tohle ja resim casto, hodne me zajima 2. svetova…jsem z tech dokumentu i filmu vzdycky totalne vyrizena a resim to v sobe jeste dva dny…treba Habermannuv mlyn - tam jim uprostred noci odvlekli muze…muzum odvlekli zenu i deti a muze zastrelili…ne, nedokazu si nic takovy predstavit…zesilela bych hruzou…nedokazu pochopit, jak to ty zeny zvladly…kde se v nich vzala ta pohromna sila nezblaznit se…vratit se a patrat a doufat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
31.1.11 22:12

Emil - taky jsem koukala, a hned jsem si představila kdyby mi někdo vzal Klárku, vím že bych klidně dala svůj život za to abych jí našla nebo se aspon dozvedela co se s ní stalo, prostě bych za to dala všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
31.1.11 22:13

Strejdovo bracha ten koncentrak neprezil, taky lidicky dite. :cry: Jeho mamka nastesti jo, tak mam strejdu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.1.11 22:16

lucie, tak to jsme na tom podobně, já se o dějiny teda moc nezajímala, ale „okolnosti“ mě „donutily“. Vyhlazení Lidic a holokaust a jiný zvěrstva, který Němci spáchali jsou hrozný.

Opravdu je to strašný a já bych nevěděla co bych dělala, asi bych se zbláznila, i když bych ho někdy udala sama, ale …

Ahoj Zuzi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
31.1.11 22:19

Ono ty zensky pri zivote v tom koncentraku v Ravensbrucku drzela nadeje, ze jim deti vratej. A chlapy taky, o nich taky nevedely. Asi nejhorsi byl navrat po valce - deti nikde, chlapy nikde a misto vesnice hola louka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.1.11 22:19

Co se tady dělo v letech 1941 ba 1942, to přesahuje hranice chápání. Celá Evropa se měla „přeskládat“ podle německých manýrů… Různě po republice byly jiné takové případy (Ploština, Javoříčko…), ale Lidice měly široko daleko největší publicitu.
Pokud byste si ale našly nějaký článek o francouzském povstání na planině Vercors, to bylo ještě horší. 20 000 mrtvých během čtyř dnů, na padesáti kilometrech čtverečních nenechali Němci nikoho naživu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.1.11 22:21

Pardon, ještě jsem zapomněl na povstání židů v ghettu v Lodži rok po Lidicích… To bylo asi jako ve Vercors…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
31.1.11 22:21

Oni nejen Němci…Když se to tak vezme,tak ve válce se všichni lidi chovají jako zvířata,i když…Zvíře bych urazila…Hůř než zvířata.Vezmi si třeba i takový pracovní tábory na Sibiři,do kterých Rusové deportovali válečný zajatce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
31.1.11 22:23

Jura Jo v Lidicich jsou tusim vypsany mesta se stejnym osudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.1.11 22:24

No při vyšetřování činnosti parašutistické skupiny ZINC na Kyjovsku a Brněnsku se gestapo zastavilo doslova pár metrů od mého pradědy. Ten byl do schovávání velitele skupiny taky zapojený. Takže při trochu větší důslednosti gestapa by se mohlo stát, že bych se nikdy nenarodil…
Pokud se podíváte na seznam poprav v brněnských Kounicových kolejích, tak v červnu 1942 tam v souvislosti s tím případem skončilo přes dvacet lidí…
Takže i odtud vzal začátek můj zájem o historii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.1.11 22:27
Jura007 píše:
Co se tady dělo v letech 1941 ba 1942, to přesahuje hranice chápání. Celá Evropa se měla „přeskládat“ podle německých manýrů… Různě po republice byly jiné takové případy (Ploština, Javoříčko…), ale Lidice měly široko daleko největší publicitu.
Pokud byste si ale našly nějaký článek o francouzském povstání na planině Vercors, to bylo ještě horší. 20 000 mrtvých během čtyř dnů, na padesáti kilometrech čtverečních nenechali Němci nikoho naživu…

Dej pokoj, myslíš, že na to teď mám nervy???? :-? :-? :-?

(ale díky, až budu potřebovat informace, dohledám, páč o tom slyším pporvé …)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.1.11 22:27

S tou Sibiří… První tábory tam byly zřízené v roce 1929, pro účastníky neúspěšného ukrajinského povstání (jiné povstalce NKVD na místě střílelo). Poslední tábory byly zrušené okolo roku 1965, už za Brežněva. Nahradily je „psychušky“, obdoba psychiatrických léčeben, akorát s vězeňským režimem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
31.1.11 22:28

Tohle se děje pořád a je to smutné.
Třeba únosy,či nějací devianti,viz.Anička. :twisted:
Je to stejný scénář a bolest pro toho,koho se to bezprostředně týká.Loni jsem byla podruhé v Terezíně a stačilo mi.
Tenhle odkaz moc nesouvisí,ale možná trochu i ano.Co vy na to?
 http://www.rodina.cz/clanek8137.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová