Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Švagrová vlastní 8/9 domu a 1/9 domu je v dražbě. A právě na tý 1/9, kterou švagrová nevlastní, jsou exekuce. Jak to bude s dluhama, když švagrová tu 1/9 vydraží? Bude je muset ona zaplatit? Díky moc ![]()
Když to vezmu logicky - tak pokud švagrová vydraží část domu (dražba je kvůli exekucím), tak dluhy se uhradí z vydražené částky. Nicméně - nejsem znalec ![]()
Taky bych řekla, že dluhy se budou platit z toho co ona za tu nem. zaplatí.
bulina píše:
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Švagrová vlastní 8/9 domu a 1/9 domu je v dražbě. A právě na tý 1/9, kterou švagrová nevlastní, jsou exekuce. Jak to bude s dluhama, když švagrová tu 1/9 vydraží? Bude je muset ona zaplatit? Díky moc
Bulina zaplatí jen tu částku za kterou dum vydraží,proto je to aukce.
Aukce většinou začíná na 3/4 ceny dluhu a kam se to až vyšplhá je už jen na přihzovatelech ![]()
ta dražba začíná na 36 tisících a dluh je tam skoro půl milionu
bulina píše:
a stojí v aukci že výherce musí uhradit dluh pul milionu?To sem ještě nezažila.Už sem se pár aukcí zučastnila.Vždy sem musela nejdříve složit 100 000 které mi pak vrátili(je to záloha kdyby někdo dražil ze srandy) a dražila dum,ale moc šancí bych si nedávaala.Pokud má ta dražící věc,dum větší hodnotu tak tam bude spoustu podnikatelů co to jen budou chtít na kšeft
Bulino, podle mě, si tou dražbou takto splatí část dluhu a budou hledat další možnosti, kde by se daly získat další peníze. Každopádně myslím, že švagrová bude platit pouze to, za co vydraží tu část nemovitosti, to že to nepokryje celý dluh není její problém.
Kamča.dalmatinka píše:bulina píše:a stojí v aukci že výherce musí uhradit dluh pul milionu?
copak jsem to někde napsala? ![]()
jinak holky díky ![]()
bulina píše:Kamča.dalmatinka píše:bulina píše:a stojí v aukci že výherce musí uhradit dluh pul milionu?
ta dražba začíná na 36 tisících a dluh je tam skoro půl milionucopak jsem to někde napsala?
jinak holky díky
já se tě jen ptala
. Chtěla sem jen poradit ![]()
zaplatí pouze částku, za kterou se dům vydraží!každopádně to nebude jednoduchý,na takové aukce se sjíždí majitelé realitek tak myslím,že se to vyhoupne vysoko!
Kamča.dalmatinka píše:bulina píše:Kamča.dalmatinka píše:bulina píše:a stojí v aukci že výherce musí uhradit dluh pul milionu?
ta dražba začíná na 36 tisících a dluh je tam skoro půl milionucopak jsem to někde napsala?
jinak holky díkyjá se tě jen ptala
. Chtěla sem jen poradit
to bych asi tohle téma nezakládala ![]()
Mišulinka píše:
zaplatí pouze částku, za kterou se dům vydraží!každopádně to nebude jednoduchý,na takové aukce se sjíždí majitelé realitek tak myslím,že se to vyhoupne vysoko!
No já myslím, že kvůli 1/9 se tam zase tolik realitek nepohrne.
mag píše:Mišulinka píše:No já myslím, že kvůli 1/9 se tam zase tolik realitek nepohrne.
ahojky, švagrová zaplatí jen cenu za kterou se podíl vydraží, pak samozřejmě uhradí daň, jelikož daň z převodu nemovitosti hradí ten, co nemovitost, v tomto případě pouze podíl vydražil. Není důležité jak dluh byl velký. Bohužel rozdíl nadále zůstává dluhem té osoby, která měla dluhy.
jo a ještě jedna věc, rozhodně si nemyslím z vlastní zkušenosti, že by se podíl vyšplhal vysoko. dokonce bych řekla, že švagrová bude jediný zájemce
, protože kdo by chtěl vydražit jen podíl? přeju hodně štěstí.