Dražba nemovitosti – rada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
30.1.11 21:44
mag píše:
Ale já chci jenom vědět, co to je dluhová aukce, kupuju teda nemovitost nebo dluh. Když kupuju nemovitost, nemůžu s ní získat další dluh, to přece není předmětem aukce, z výtěžku aukce věřitel získá peníze, buď část nebo celou, ale nemůže ten zbytek chtít po novým majiteli nemovitosti.

Tomu nerozumim :nevim: :nevim: :nevim:
Už sem to napsala 3×
Když bude dlužit 2 000 000 tak aukce začne na 2000 000.Chápeš?
Přece to nedaj od koruny!Kdo by pak ten dluh doplatil? :nevim:

Když dluží 2000 000 začne se na 2milionech!
Když dluží 3000 000 začne se na 3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
30.1.11 21:50

No a jaký je teda rozdíl mezi klasickou nedobrovolnou dražbou dle zákonao o veřejných dražbách a tou tvojí dluhovou??? NA to se ptám, podle mě je to jedno a to samé.

Výsledek je stejný, žádný dluh k nemovitosti nemáš. A tys ve svém prvním příspěvku psala
Kamča.dalmatinka píše: :nevim:
Já se ptala proto že je více druhu aukce!
Jsou klasické,pak dluhové(kde kupuješ i dluh) a holandské kdy se cena snižuje místo navyšuje.

Prostě neznám pojem dluhová aukce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.1.11 21:56
mag píše:
No a jaký je teda rozdíl mezi klasickou nedobrovolnou dražbou dle zákonao o veřejných dražbách a tou tvojí dluhovou??? NA to se ptám, podle mě je to jedno a to samé.Výsledek je stejný, žádný dluh k nemovitosti nemáš. A tys ve svém prvním příspěvku psala
Jsou klasické,pak dluhové(kde kupuješ i dluh) a holandské kdy se cena snižuje místo navyšuje.
Prostě neznám pojem dluhová aukce

tkz. dluhová aukce je to že ta aukce nemuže být nižší než dluh tudíš začíná na té dlužné částce i když má cenu 2násobnou.Bance jde o to co nejrychleji prodat,ale za tu dlužnou částk.Je na ní dluh a nebo sloužila k ručení jiné nemovitosti .

nedluhová si muže majitel objektu co chce dlužit cenu jakoukoliv.Nic nedluží muže prodat klidně za korunu,je to jeho prodej!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
30.1.11 21:59

Tkže ne dluhová, ale normální nedobrovolná dražba, buďme přesní v pojmech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.1.11 22:01
mag píše:
Tkže ne dluhová, ale normální nedobrovolná dražba, buďme přesní v pojmech.

dluhová znamená nedobrovolná!!!Nikdo ti nic neveme když někde nedlužíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
30.1.11 22:06

Proč ty vykřičníky, já od ztačátku říkám že ta „dluhová“ = nedobrovolná. Tys psala, že s ní kupuješ dluh, to mě zarazilo.

Upozorňovala si zakladatelku, ať si na to dá pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.1.11 22:10
mag píše:
Proč ty vykřičníky, já od ztačátku říkám že ta „dluhová“ = nedobrovolná. Tys psala, že s ní kupuješ dluh, to mě zarazilo.Upozorňovala si zakladatelku, ať si na to dá pozor.

Mužeš mi to prosim najít?To sem určitě nemyslela tak jak si to pochopila.Nejsem si vědomá že bych něco takového napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.1.11 22:12

Písni když tak sz,mohu tě přepojit na odborníka :kytka:
Už jdu spát :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
30.1.11 22:15

Jsem ti to vytučnila pár příspěvků předtím, děkuju nepotřebuju. Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.11 22:30

Souhlasim s Kamca.dalmatinka
Před 5 lety sem takto přišla o dům.Manžel měl dluhy a i když už jsme spolu nežili tak exekutor přišel k nám :zed: .Nesehnala sem peníze a přišla sem za tři měsíce o střechu nad hlavou.
Odhadní cena 2300 000.Dluh 650 000.Snažila sem se schánět rychle peníze ale nedostala sem uvěr proto že sem vlastnila jen tu nemovitost s dluhem a uvěr sem na mateřské nedostala nikde.
Dum se v dražbě naštěstí prodal dobře a banka nám vyplatila něco málo přes 200 000 :zed: .Bydlela sem po kamarádkách a bylo to naprosto šílené období.Nejstarší byl v té době miminko.Raději jako anonym

• Citovat
  • Upravit
395
30.1.11 23:18

Nevím proč, ale připadá mi, že anonym je Kamča. Stejný styl psaní, stejné pravopisné chyby jako u jejích předchozích příspěvků v této diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
31.1.11 08:18

TAk naposled.

Domy se prodávají v nedobrovlné dražbě, pokud má majitel nemovitosti dluhy a je na něj podán výkon rozhodnutí. To zakladatelka uvedla hned ve svém prvím příspěvku.

Do toho Kamča začala uvádět, že existují 3 druhy aukcí, na mě to dělalo dojem, že rozděluje nedobrovolné dražby, neb nebylo pochyb, že se o takovou jedná.

Uvedla, že u dluhové aukce se kupuje dluh. To je nesmysl a o to mi šlo.

Omlouvám se zakladatelce za plevelení vlákna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.1.11 08:45

Anonym určitě nejsem já.To muže potvrdit i admin :mavam: :lol:

Nikde sem neuvedla že kupuješ dluh!Řekla sem že dluh je vyvolávací cena :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
31.1.11 08:49

Tak já asi neumím číst, tvůj první příspěvek na druhé straně?? Znova kopíruju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
31.1.11 09:51

Bulino, pokud je 1/8 domu nařízena exekuce a je vyhlášena nedobrovolná dražba k jejímu uspokojení, tak vydražením nemovitosti zanikají ze zákona všechny pohledávky. Nezanikají věcná břemena a předkupní práva. Takže švagrová nebude muset dluhy platit, ty zaniknou dražbou. Švagrová má ze zákona předkupní právo a měla by být obeslaná, že je dražba a tam je uvedený i exekutor, tak bych mu pro jistotu zavolala a nechala si to potvrdit.
Tady ta rozohněná hádka o holandských dražbách se netýká nedobrovolné dražby, ale dobrovolné a to už se pletou koše s baňama. Snad jsem dobře pochopila tvůj dotaz a nemystifikuju tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová