Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
![]()
Já se ptala proto že je více druhu aukce!
Jsou klasické,pak dluhové(kde kupuješ i dluh) a holandské kdy se cena snižuje místo navyšuje.
Kamča.dalmatinka píše:
Jsou klasické,pak dluhové(kde kupuješ i dluh) a holandské kdy se cena snižuje místo navyšuje.
Kamča.dalmatinka píše:
Ovšem ne v případě, kdy se jedná o exekuci.
A jsem přesvědčená, že nejde ani holandská
http://portal.gov.cz/…1/_s.155/701?…
Příspěvek upraven 30.01.11 v 21:08
mag píše:Kamča.dalmatinka píše:Ovšem ne v případě, kdy se jedná o exekuci.
to není pravda.I v exekuci se dávaj domy do holandské dražby.Byla sem na takové dražbě dvakrát.Dělá se to u domu které se nedají dlouhodobě prodat a nebo chce majitel peníze ihned .Mužeš si i vyhledat co je v holandské dražbě
Třeba i tento dum kvuli exekucím je v holandské dražbě http://ceskolipsky.denik.cz/…0100322.html
MYslela jsem tu dluhovou, že bys s domem koupila i celý dluh…
Kamča.dalmatinka píše:mag píše:to není pravda.I v exekuci se dávaj domy do holandské dražby.Byla sem na takové dražbě dvakrát.Dělá se to u domu které se nedají dlouhodobě prodat a nebo chce majitel peníze ihned .Mužeš si i vyhledat co je v holandské dražběKamča.dalmatinka píše:Ovšem ne v případě, kdy se jedná o exekuci.
Třeba i tento dum kvuli exekucím je v holandské dražbě http://ceskolipsky.denik.cz/…0100322.html
To co tam uvádíš za příklad, ale není dům v exekuci, jedná se o dobrovolnou dražbu.
mag mužeš si najít na realitách i jiné domy.Najdeš tam od městkých činžáku až po rd nebo i hospodářské stavení.
Dluhovou aukci sem se zučastnila loni na podzim.Jednalo se o rd zabavené za dluhy.Řešila sem to tady v diskuzi zda je dobré takovej dum koupit když na něj navazuje i dluh,ale nakonec ta aukce byla za vyvolávací cenu toho domu.
Dum měl hodnotu 4500 000(byl i s krytym bazénem) dluh co sem si zjistila na uřadech činil 1 820 000 a cena dražby nakonec teda začínala na 1 820 000 a cena se vyšplhala na 4000 000 které sem v té době neměla tak sem dum nekoupila,ale takové dluhové aukce jsou u zabavených domu normální.
Pohybovala sem se v realitách 3 roky než sem to vzdala a koupila si novej dum,teda ještě se dostavuje
Kamča.dalmatinka píše:
mag mužeš si najít na realitách i jiné domy.Najdeš tam od městkých činžáku až po rd nebo i hospodářské stavení.
Dluhovou aukci sem se zučastnila loni na podzim.Jednalo se o rd zabavené za dluhy.Řešila sem to tady v diskuzi zda je dobré takovej dum koupit když na něj navazuje i dluh,ale nakonec ta aukce byla za vyvolávací cenu toho domu.
Dum měl hodnotu 4500 000(byl i s krytym bazénem) dluh co sem si zjistila na uřadech činil 1 820 000 a cena dražby nakonec teda začínala na 1 820 000 a cena se vyšplhala na 4000 000 které sem v té době neměla tak sem dum nekoupila,ale takové dluhové aukce jsou u zabavených domu normální.
Pohybovala sem se v realitách 3 roky než sem to vzdala a koupila si novej dum,teda ještě se dostavuje
Opravdu nevím, co tím myslíš, když vyvolávací cena pokrývala výši dluhu, nebo snad, pokud by vše nepokryla, tak platíš zbytek dluhu??
A opravdu šlo o nedobrovolnou dražbu?? tzn. na základě exekučního titulu.
mag píše:Kamča.dalmatinka píše:
Pohybovala sem se v realitách 3 roky než sem to vzdala a koupila si novej dum,teda ještě se dostavujeOpravdu nevím, co tím myslíš, když vyvolávací cena pokrývala výši dluhu, nebo snad, pokud by vše nepokryla, tak platíš zbytek dluhu??
A opravdu šlo o nedobrovolnou dražbu?? tzn. na základě exekučního titulu.
Ano pán ještě týden před tím nám dum nabízel.Já si zašla na katastr nemovitostí abych zjistila zda je to vše čisté a zjistila ty dluhy.
Za měsíc ta nemovitost již byla v dražbě,takže to určitě nechtěl proto že ještě ten den než jí zabavili nám volal že něco slevní at jí vememe a at se rozhodneme do druhého dne.Ten den už volala ale paní z realitky že prodej není možný že je dum zabaven. ![]()
Jak sem napsala cena vyvolávací pokrývala celej dluh přesně na korunu,ale cena domu byla trojnásobná.Těšila sem se že dum levně koupím,ale byla o něj pěkná bitka ![]()
No já fakt netuším, z čeho vycházíš,ale dle mého se jednalo klasickou nedobrovolnou dražbu dle zákona o veřejných dražbách, ten podle mě jinou možnost nepřipouští.
Mně se nezdá ta dluhová obecně, to by totiž ten dluh musel být předmětem aukce, můžeš mi prosím napsat, z čeho vycházíš, nebo kde se taková aukce dá najít.
Máme v rodině rk makléře.Já sama zažila teda jen rk výcvik který sem absolvovala kvuli tomu že sem si myslela že když k těm domuv budu mít přístup jako první tak že nějakej čapnu,ale stejně to nevyšlo ![]()
mag píše:
A jako RK makléřu se vyznají v zákoně o veřejných dražbách?
ne ale máme k tomu veškeré info proto že se na takové dražby r makléři posílaj aby nemovitost koupili k výhodnému prodeji.Jedinej příjem je totiž v tom když seženeš někoho kdo koupí a nebo něco výhodně získáš.Na aukcích dostaneš veškeré podklady teda zda se jedná o dražbu dobrovolnou,exekutorskou atd..
Ale já chci jenom vědět, co to je dluhová aukce, kupuju teda nemovitost nebo dluh. Když kupuju nemovitost, nemůžu s ní získat další dluh, to přece není předmětem aukce, z výtěžku aukce věřitel získá peníze, buď část nebo celou, ale nemůže ten zbytek chtít po novým majiteli nemovitosti.