Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj nemáte doma někdo chytrého manžílka který by věděl jak zprovoznit vestavěnou webovou kameru na mininotebooku
u manželovýho stačí zmáčknout tlačítko nad klávesnicí.A v návodu to není?Co máš za mininotebook?
Mě se na mininotebooku spouští webka jen když telefonuju přes skype či icq. jinak ne..
A na co ji potřebuješ zprovoznit? Základ je mít nainstalovaný ovladač na tu webkameru, což u vestavěné v notebooku předpokládám, že bude. No a pak potřebuješ mít nějaký software, jak už zde zmiňovali třeba – SKYPE (pokud ji chceš využít k video hovoru). Záleží, k čemu ji budeš potřebovat, softwaru pro webkamery je spousta, například http://www.stahuj.centrum.cz/…am-software/ nebo freeware http://www.stahuj.centrum.cz/…i/rgsavacam/
Každopádně nějaký software pro použití webkamery by měl být u toho noťase od výrobce, zkus pohledat. Možná už nainstalovaný.
právě když volám přes skype tak tam mam jen černou obrazovku a piše to něco ve smyslu že to právě potřebuje ovladače ale nevím jaky, bylo k tomu dvd ale tam sme žádný nenašli jedná se o netbook Delium V10IS2
janet9 píše:
u manželovýho stačí zmáčknout tlačítko nad klávesnicí.A v návodu to není?Co máš za mininotebook?
jaké tlačítko?
ivuss píše:
právě když volám přes skype tak tam mam jen černou obrazovku a piše to něco ve smyslu že to právě potřebuje ovladače ale nevím jaky, bylo k tomu dvd ale tam sme žádný nenašli jedná se o netbook Delium V10IS2
Tak to je docela neznama znacka, nemaji snad ani web, kde by slo stahnout ovladac atd. Nekde na netu jsem nasla podobny problem:
„Marcel 2011-01-14 00:40:44
Dobrý den mmám takový problém :Koupl sem si notebook Delium V10IS2 a je tam vestavena webkamera ale mohu se snažit sebevíc tak se mi to nijak nedaří ji sprovoznit ale hlavne nemohu najít ani v Pc ani na netu žádny ovladač nebo nejakej podpůrny systém .Za odpoved předem dekuju.“
Koupila jsi ho v kamennem obchodu? Radeji volit zname znacky jako ASUS, ACER, HP, apod. Tohle je nejaky divny vyrobce. Nedivila bych se, kdyby tam dokonce zadna web kamera nebyla. Na strankach DATARTu maji uvedeno: Integrovana webkamera: NE. viz. http://aukce.datart.cz/…2-White.html?… takze bych se vubec nedivila, kdyby tam byla jen nejaka maketa webkamery ![]()
Zkus se zeptat primo tam, kde jsi ten netbook kupovala.. A jinak webku dneska koupis do 200 Kc. Takze pohoda ![]()
Podle mě tam není nainstalovaný ovladač, ale kde ho vzít, to fakt netuším. Tahle značka mi fakt nic absolutně neříká, tak ani nevím, jestli je tady nějaká technická podpora, software ke stažení apod. ![]()
Pokud tam nějaká webkamera je, zkus zjistit typ. Je to nějaká „no name“ značka Delium. Na internetu není o tom vyrobci ani ň. Zkus kliknout pravým na: Tento počítač-vlasnosti-hardware-správce zařízení. Já mám webku v „zařízení pro zpracování obrázků“, ale u XP to může být i v řadiči Zvuku, videa a her. Zkus to tam proklikat a najít podrobnosti o názvu te webkamery. Podle toho by možná šlo najít ovladač na tu webku. Pokud tam nic takového není, tak je to asi vážně jen maketa. Takže zjistit název webkamery a výrobce.