Jak se má dítě bránit rozhodnutí rodičů?

1332
3.2.11 09:37

Jak se má dítě bránit?

http://www.novinky.cz/diskuse?… Ted tady možná rozpoutám výměnu názoru ,ale nedá mi to.Vím že rodiče za nemoc nemohli ,ale přece dítě opravdu nemá šanci se jejich rozhodnutí bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
3.2.11 09:42

Ahojte, tak jí si myslím, že je to zaslouženě, ale nedávala bych nějaký přísný trest…
Věřící lidé si mají modlit za uzdravení ale zároveň vyhledat i lékařskou pomoct, to je můj názor…
Za nemoc nemohli, ale je to podle mě stejný přísup, jakoby někde se topilo dítě a já bych stála na břehu a říkala si, proboha, aby nezemřelo.. asi taky bych měla problémy, že jsem neposkytla první pomoc… která by možná zachránila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
3.2.11 09:42

Úmyslné neposkytnutí pomoci je u mě stejné jako zabití.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
3.2.11 09:46

Typická Amerika :roll:

• Citovat
  • Upravit
1350
3.2.11 09:59

Nemyslím že by to byl problém speciálně Ameriky…I u nás a po celém světě je spousta takovýchto věřících, třeba jen Svědci Jehovovi a jejich odmítání krevní transfuze…
Za sebe můžu říct že to prostě nechápu :nevim: Je mi strašně líto toho prďolky, mám stejn starého syna a když ho tu vidím řádit a radovat se :-( Říkám si jestli si ti rodiče uvědomují to co se stalo jako svojí chybu nebo to berou tak že „to tak prostě mělo být“?
Já bych s tímhle žít nedokázala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.2.11 10:04

Já vím, že je to přehnané s tou AMerikou, ale mě přijde že jsou tam ti věřící tak nějak slepější než tady. Tady třeba transfúzi odmítají svědci Jehovovi, což je podle mě dost ulítlý sdružení :roll: ALe „normální“ věřící se chovají zodpovědně za svoje činy a dítě léčí. Mě tohle připadá jako slepé předávání zodpovědnosti za všechno na Boha, hlavně abych nemusela něco řešit, což je v souvislosti s životem dítěte dost hrůza.

• Citovat
  • Upravit
16694
3.2.11 10:18

Tak my jsme národ ateistů. Věřící jsou tady v menšině, proto možná tyhle pohnutky dost dobře nechápeme. Další problém asi bude v tom, jak si každý tu víru „přeloží“ pro sebe. S trestem souhlasím…podmínka. Sice si řeknete, co je to za život dítěte, ale oni žili v nějakém přesvědčení a teď přišli o syna. To je největší trest. Já věřím, že antibiotika by ho zachránila a přesto by se mohlo stát, že by z nich dostal anafylaktický šok a zemřel. Asi bych pak nebyla šťastná, když bych byla popotahovaná u soudu, že moje víra v antibiotika ho zabila. Chápete jak to myslím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
3.2.11 10:23

Kakiko jsi moudra žena!

• Citovat
  • Upravit
1332
3.2.11 10:30

To jako ,že kdyby se dítě třeba topilo a tys ho zachránila ,ale ono by umřelo na podchlazení,tak si budeš vyčítat žesm ho vytahla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 10:39
sthan píše:
To jako ,že kdyby se dítě třeba topilo a tys ho zachránila ,ale ono by umřelo na podchlazení,tak si budeš vyčítat žesm ho vytahla??

Nedokážu to vysvětlit na případu topícího se dítěte. Pokud to nechápeš tak, jak jsem to napsala, tak mě to mrzí. Každá na to máme svůj názor, já bych NIKDY nedokázala sedět a dívat se, jak mi dítě umírá, ale nebudu přeci soudit ty, kteří mají jinou víru.
Vezmi si, že spousta z nás dá hned po narození dítě do postýlky. Jak by si asi klepali na čelo africké ženy, které dítě první měsíce nepustí z ruky (resp. z těla, když jej nosí uvázané k sobě), protože věří, že blízkost matky je to nejdůležitější. A my? Vrzneme dítě do postýlky, aby jsme si mohli chvilku odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
3.2.11 10:41

Sthan je to tak jako bys bydlela ve společnosta lidi, pro které je normalni léčit děti modlitbou a Tvé dítě dostalo zápal plic a po léčbě antibiotiky zemřelo a oni Tě za to odsoudili. Nic vic, nic min :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1332
3.2.11 10:45

Já jsem to jen asi nepochopila správně ,věřím ,že každá matka se za díte bije a dala by cokoli za zachranu.Říká se, Víra tvá tě zachrání ,ale myslím si ,že vše má sve hranice.a TAKY SOUHLASÍM S PODMÍNKOU ,TI RODIČE JSOU UŽ POTRESTANI TÍM ,ŽE JIM UMŘELO MIMINKO.zase ten caps lock :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
3.2.11 10:45

Myslím ,že s tou Amerikou to zas tak přehnané není .
JInak nemyslím ,že by byly tito rodiče nějak potrestaní tím ,že o dítě přišli -přeci jenom věří ,že Bůh to tak chtěl a oni udělali co mohli.
Jestli bych dala přísnější trest nevím -protože takto věřící lidi nepotrestáš ty může trestat jen Bůh ne lidská spravedlnost.
Nicméně by to spíš chtělo víc osvěty směrem k nim tipu ,Bůh naše modlitby vyslyšel už dávno ,protože nám dal na tyto nemoci lék.
Na a Jehovistů je to těžké ráda bych se jich zrovna na toto téma zeptala ,ale už nás dlouho nenavštívili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
3.2.11 10:51
pavlak5 píše:
JInak nemyslím ,že by byly tito rodiče nějak potrestaní tím ,že o dítě přišli -přeci jenom věří ,že Bůh to tak chtěl a oni udělali co mohli.

To jako měli by jit do vězeni a jejich 7 děti do ustavu? Byl by to s Tvého hlediska lepši trest?

• Citovat
  • Upravit
16694
3.2.11 10:53

Pavlo, tak nějak jsem taky uvažovala. Upravit jejich víru v Boha tak, aby byli ochotní přijmout i moderní medicínu. Ale nevím, jak moc by to prošlo.

Jehovisti…moje příbuzná nechala dítě zemřít v nemocnici. Prostě odmítla transfuzi. Je zvláštní, že operaci dovolila, ale dárcovství krve už bylo „přes čáru“. Osobně bych jí nejradši zastřelila, pokud má raději víru, než vlastní dítě. Měla z toho i nějaké popotahovačky, ale vyšla z toho s čistým štítem. No co, jedno dítě…oni neuznávají antikoncepci, takže dětí mají dost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová