Jak se naučit vstávat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.11.20 09:48

Jak se naučit vstávat ?

Ahoj, nikdy jsem nebyla zrovna ranní ptáče, neumím vstávat " normálně ", nezáleží na tom, v kolik jsi jdu lehnout a v kolik vstávám, pokaždé mám problém se ráno probudit a vylézt z postele, dlouho mi trvá než se rozkoukám a jsem schopná fungovat.

Momentálně jsem ji půl roku doma po úrazu, dcera nechodila do školky, takže jsme ráno vstávaly na 8h, spát chodím kolem 22h přesto jsem ráno na zabití, nesnáším to a hlavně jsem si odvykla vstávat. Před úrazem jsem dělala na směny denní/ noční, ale jen 10 služeb v měsíci, takže se to dalo.

Jelikož mám pracocni omezení dost špatně se mi hledala práce, kord v koronavirové krizi, za 14 dní nastupují do nové práce, kde každé ráno budu vstávat kolem půl 4 ale po obědě budu mít hotovo, takže budu mít dostatek času na dceru, domácnost a ostatní, práce je to skvělá, jen mám obavy z toho vstávání, nemáte někdo nějaké rady, tipy triky jak se naučit vstávat? Byť se vážně po tak dlouhé době těším do práce na změnu, tak z toho vstávání mám velké obavy.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
21.11.20 09:56

Taky mám problém se vstáváním, proto bych dobrovolně nešla do práce, kde musím vstávat v noci 8o Vždyť budeš muset chodit spát tak v 7 večer aby ses trochu vyspala :roll:
Jediná rada co mě napadá: chod spát kolem té 7 večer a vstát, vstaneš jelikož jinou možnost nemáš :mrgreen: Jedna věc na vstávání do práce je: ten pocit zodpovědnosti, že musíš vstát jinak přijdeš pozdě (nemluvím o tom, že je člověk nějak nemocný, to pak ani do té práce není schopen vstát :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5222
21.11.20 09:58

Mne osobne nevadi vstavat brzo v lete, kdy uz vyleza slunicko, zato na podzim a v zime jsem na vstavani nepouzitelna. Vyresila jsem to tak, ze jsem si poridila budik, ktery imituje vychod slunce.
Krevni obraz mas v poradku? Nechybi ti treba nejaky vitamin, mineral? Spat 10 hodin a jeste byt na zabiti mi prijde u dospeleho cloveka zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
21.11.20 10:00

Ja treba do prace vstavam rada, jelikoz se do ni těším, tak kolikrat nemuzu dospat :mrgreen: vstávám v pul 5. Kdyz mam ale vstat jen tak, treba se synem do skolky, tak se mi vstává hur, protoze mam pred sebou vidinu, ze vstanu, dovedu do skolky a mam pred sebou nudne dopoledne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
21.11.20 10:02

No to budes muset chodit spat nekdy mezi 7-8 nejpozdeji. Bude to maso, ale po case si telo snad zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
21.11.20 10:10
@Afrikana píše:
Mne osobne nevadi vstavat brzo v lete, kdy uz vyleza slunicko, zato na podzim a v zime jsem na vstavani nepouzitelna. Vyresila jsem to tak, ze jsem si poridila budik, ktery imituje vychod slunce.
Krevni obraz mas v poradku? Nechybi ti treba nejaky vitamin, mineral? Spat 10 hodin a jeste byt na zabiti mi prijde u dospeleho cloveka zvlastni.

Muzu poprosit info o budíku? To by se mi libilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.11.20 10:13
@Cenarius píše:
No to budes muset chodit spat nekdy mezi 7-8 nejpozdeji. Bude to maso, ale po case si telo snad zvykne.

Moje tělo si třeba nezvyklo. Já vstávala po 3, abych na půl 5 byla v práci… Chodila jsem spát brzo, směny se tedy střídaly.. Každopádně bylo to šílený… Po práci jsem byla totálně vyřízená, to radši chodit na 6 a být doma okolo 15… :lol:

• Citovat
  • Upravit
11091
21.11.20 10:14

Jinak někteří lidé se prostě s dobrou náladou nebudí. Pomůže ti nějaký ranní rituál, dobrá snídaně (no, ve 4 rano asi těžko), ale prostě se smiř s tim, ze se ti vstavat chtit nebude - i to pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
21.11.20 10:16
@Afrikana píše:

Já jsem po 10 hodinách spánku taky ba zabití. Ale u mě je to z „přespání“. Když náhodou spím dýl než svých 7 hodin, tak se nemůžu probrat, cítim se unavená, bolívá mě hlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.11.20 10:18

Za mě pokud nejsi stavěna na vstávání, tak to dlouhodobě nedáš. Taky záleží co je to za práci, já dělala fyzicky náročnou práci venku, v zimě, ve vedru, v dešti, mrazu.. Střídali se tedy směny, ale většinou jsem chodila ráno na půl 5, a vstávala jsem po 3 hodině. Chodila jsem spát brzo, a stejně jsem jezdila domu šíleně vyřízená, stím že jsem si chodila lehnout. Za to noční mi nevadily vůbec, to jsem spala po noční třeba jen 4 hodky, a byla jsem jak rybička… :palec:

• Citovat
  • Upravit
30301
21.11.20 10:26

U mě jde vždy o prvních pár dní. Pak se unavím tak, abych večer brzo odpadla a pak to je držet a je dobře. Za mě jít včas spát a hlavně si pak takto ten režim nastavit, že třeba v 9 už musíš být v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.11.20 10:27

Manžel jednu dobu vypomáhal v provozu, takže vstával ve v půl třetí ráno protože v půl čtvrté už musel sedět za volantem. Dělal to asi měsíc a po dvou dnech si musel prohodit režim dne. Spát šel po šichtě a vstával na večeři a potom pokračoval do práce. V té době jsme neměli děti, takže to bylo snesitelné, asi taky díky tomu, že můj muž má docela nízkou potřebu spánku, po 6 hodinách se budí vyspalý. Ale pokud potřebujete delší dobu spánku, tak to bude hodně složité a možná i nezvládnutelné. Jedna rada, která pomohla mě, když jsem v práci začínala v půl šesté ráno byla co nejvíc si toho připravit večer aby se ráno člověk jenom oblékl a šel. Taky bylo dobré, že jsem mohla jezdit autem, takže z postele za přepážku jsem to tenkrát měla během 15 minut. Velmi rychle jsem si potom našla práci od 8. Tam jsem to zvládala i s venčením psa. Po rodičovské budu shánět částečný úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5222
21.11.20 10:28

@jita22 Mam Philips, myslim, ze tento (dostala jsem ho jako darek a uz ho nejakou chvili mam, tak nevim uplne presne):

Umi to rano postupne pridavat svetlo a simulovat vychod slunce a da se tam nastavit jako zvuk vriskani ptaku :mrgreen:, at je iluze jeste vernejsi, vecer to zase umi nasimulovat zapad slunce. Samozrejme se to da pouzit jako normalni lampicka, na ktere si muzes nastavit intenzitu svetla. Podle me je to uplne nejlepsi budik na svete.

V Cesku to neni jeste uplne tak moc zname, ale na Amazonu se da sehnat hromada svetelnych budiku. Mne se libi ty od Philipsu, taky se na ne da na YT najit dost recenzi. Namatkou:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
21.11.20 10:31

Ty jo, já vstávala do práce v 2:35 ( směna začínala ve 4 ) a bylo to děs a hrůza. Spát jsem chodila v 20:00 a stejně jsem usnula až někdy kolem 22:00, směna končila v 12.30 a domů jsem jezdila vyřízená jak blázen, pokaždé jsem zalomila na gauči, nikdy jsem si nezvykla. A to vstávání, no kolikrát jsem brečela, protože takhle v noci budík je fakt na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
21.11.20 10:36

Ta půl čtvrtá je extrémní. Já někdy vstávám v 5 a nemám to ráda. Každopádně pro mě je jediná cesta prostě nepřemýšlet, nedospávat a vstát hned, jak zazvoní budík. Pak jak cvičená opice provádět automatické činnosti (hygiena, oblečení, jídlo do tašky…), bez přemýšlení. Do termohrnku si udělám dobrý kafe, to si dám až v kanceláři, ale těším se na něj cestou autem. Teprve tou cestou cítím, že mi nabíhají životní funkce.
Tak držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat