Recyklace kávy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Recyklace kávy
Minulý měsíc jsem nastoupila do nové práce. Máme tady kávovar. Je to takový ten plastový automatický značky myslím Delongi, do kterého se shora sype zrnková káva. Jenomže jsem si všimla, že použitou pomletou kávu, kterou jsem vždycky vyhazovala, tady suší na topení a znovu přimíchávají do horního zásobníku.
Počkala jsem si na kolegyni, která to dělá a ta mi říkala, že je to běžné i v lepších restauracích, akorát jsem si toho nikdy nevšimla. V chuti to prý nepoznám.
No přijde mi to nějaké divné? Děláte to taky tak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bleeeeee. Tvl. Fuuuj. ![]()
Vsak tam muzou byt plisne apod. A taky ten „druhak“ uz ma uplne jinou chut nez ta puvodni kava. Ale kdyz se setri, tak holt za kazdou cenu.
Ale ty pi*o. Fuuuuj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mozna to delaji restaurace, ale u slusnych lidi se tohle nedela. A taky tu pomletou kavu nemuzes nasypat mezi zrnkovou. Delonghi ma samostatnou volbu na mletou kavu, do specialni nasypky se da odmerka mlete kavy - ale cerstve, ne druhak! Ja teda takovou prasarnu nedelam ani doma ani v praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem expert, ale za mě prasecina. Vždyť jednou použita káva už je vyextrahovaná, už se z ní nemá co do dalšího kafe dostat.ze to dělají i lepší restaurace je jen znak šetření a nic jiného. Kolegyně je barista? Nebo čí je to nápad, že to dělá? Jestli je to její vlastní iniciativa nebo příkaz zhora…
Ona to kafe kupuje ze svého?
Za mě jedno velké fuj ![]()
Příspěvek upraven 20.11.20 v 08:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nechápu, do zásobníku se dává zrnková, kterou kávovar namele, ne? To tu vysušenou kávu přisypou k té zrnkové, nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je hnus. Pochybuji, ze se tohle deje v restauracich, jestli jo, tak si tam uz nikdy kafe nedam. My to tak doma rozhodne nedelame, logr normalne vyhazujeme do kompostu, nenapadlo by me si z toho udelat druhy kafe. V praci nas k tomu nastesti taky nenuti, bych asi presla na rozpustny kafe radsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja ho dávám do nádoby s bioodpadem a pak na kompost. Ale je fakt, že tou kávou voda proteče celkem rychle oproti klasickymu logru, tak asi tam nějaký chuť ještě bude. Ale proti gustu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm, kafíčko ![]()
Celkem bych podle nechutnosti kávy v některých restauracích věřila, že ten lógr recyklujou, ale není to zrovna následováníhodná technika. Taky se v tom vlhkým lógru může pomnožit kdovíjakej neřád, no nepila bych to. Normálně si do práce kup Bialettku nebo french press vař si kafe čerstvý, tímhle se leda přiotrávíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marg píše:
Já to nechápu, do zásobníku se dává zrnková, kterou kávovar namele, ne? To tu vysušenou kávu přisypou k té zrnkové, nebo jak?
No právě že ano. Dělá to jedna k jedné stará/nová. Já si myslela, že se tím ten přístroj může poškodit, a prý ne. Prý to vždy nějak zchroustalo. Prý to akorát musí být vysušené, aby se to neucpalo. Tak to suší na tom topení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fuj, radsi nevedet, co se v tom muze mnozit, nez to zas uschne
bych si radsi nosila instantní kafe a ten jejich nobl kavovar s pouzitou kavou jim nechala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 není tam nic, dostane se to u toho kafe z presovace rychleji za pomoci tlaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marg píše:
To by se myslím ucpalo. Ja mam Delonghi a je tam zvlášť zásobník i na mletou kávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
To by se myslím ucpalo. Ja mam Delonghi a je tam zvlášť zásobník i na mletou kávu.
My mame Jura, taky ma zasobnik na mletou zvlast, ale asi kdybych tu vysusenou kavu primichala k zrnkove, tak by to nejak propadlo a zchroustalo by to. Ale jako..fuj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych takový kafe nepila…a pokud by se dalo mluvit se šéfíkem, tak bych se ho časem zeptala, jestli o tom ví a připadá mu to v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit