Recyklace kávy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4595
20.11.20 12:19

Kdyz tak nad tim jeste premyslim, je to opravdu efektivni zpusob, jak usetrit, kdyz se to recykluje a jeste to nikdo vlastne nebude chtit pit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
20.11.20 13:12

Jen tak pro zajimavost, ale v lidlu mají kávu 500 g za 59 Kč. To vychází jedno kafe za korunu. Sice není nejkvalitnější, ale furt lepší než druhák. To už tam můžete rovnou dávat králičí bobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
20.11.20 13:18
@petra.prelouc1 píše:
No kolegyně buďto kávu nepijí, nebo pijí turka (taková ta kofeinová bomba). Vzpomněla jsem si, že jednou ta kolegyně u kopírky vysvětlovala jiné kolegyni, že je možné znovu naplnit ty zatavené kelímky s kávou do těch kapslových kávovarů. Asi to mají doma - ten kapslový kávovar. Když si to teď dám do souvislosti, tak je mi vše jasnější. :?

No dají, ale musíš mít spešl, buď máš víčka která se asi přilepí nebo máš nerezové šroubovací kapsle. To mám doma já, ale dávám tam čerstvě namletou kávu, jen mi stačí ta troška, nepotřebuji silnou kávu a piju to jen občas, proto nemělo smysl abych si koupila drahý automat.

• Citovat
  • Upravit
21235
20.11.20 13:44

Parkrat se mi podarilo nechat v kapslovem starou kapsli a zapnout. Tekla z toho jen obarvena voda s pripalenym smradem. Zajimalo by me, jestli to kafe nekolikrat prohnane pres vysokou teplotu neni karcinogenni. Navic se za par dni v logru udela viditelna plisen. 🤢 Kolegyni bych hnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
20.11.20 13:55

A to dělá jen ta jedna kolegyně nebo ona má na starost jako jediná ten kávovar?? Když má tedy dovolenou tak tam stojí na kafe fronta ne? :))) V jakém je věku kolegyně?? A myslíš že je to z její hlavy nebo vedení?? První bych ty lidi (tu kolegyni hlavně )pořádně poznala a až pak bych o kafi něco říkala na poradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
20.11.20 14:11

Já taky doma plním kapsle :mrgreen: ale ne druháky fuj :poblion: Se nedivím, že tam kafe nikdo nepije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
20.11.20 14:25
@Madohovoho píše:
Já taky doma plním kapsle :mrgreen: ale ne druháky fuj :poblion: Se nedivím, že tam kafe nikdo nepije :lol:

Přiznejme si, ty kapsle co se dají koupit jsou chuťově nic moc 😂 na mě vše kyselé. Ale ten stroj jede spolehlivě.

• Citovat
  • Upravit
15760
20.11.20 14:31
@petra.prelouc1 píše:
Minulý měsíc jsem nastoupila do nové práce. Máme tady kávovar. Je to takový ten plastový automatický značky myslím Delongi, do kterého se shora sype zrnková káva. Jenomže jsem si všimla, že použitou pomletou kávu, kterou jsem vždycky vyhazovala, tady suší na topení a znovu přimíchávají do horního zásobníku.
Počkala jsem si na kolegyni, která to dělá a ta mi říkala, že je to běžné i v lepších restauracích, akorát jsem si toho nikdy nevšimla. V chuti to prý nepoznám.
No přijde mi to nějaké divné? Děláte to taky tak? :think:

Dal bych výpověď. V práci, kde s prominutím „ojebávají“ i obyčejnou kávu, bych měl pocit, že to tak budou dělat naprosto se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
20.11.20 14:48

@Altavista jo taky se mi stalo, že některý byli hnusný kyseli a divná pachuť. Stroj taky jede :mrgreen: a na kávicce si pochutnam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.20 14:54

Áno, niektorí vynášači jedla si „privyrábajú“ aj takto. V kaviarňach býva kávomlynček uzamknutý a má počítadlo vydaných dávok kávy. Taktiež by všetky objednávky mali ísť cez kasu. Pripravená káva však už raz zúčtovaná a vydaná bola, takže táto druhá oficiálne neexistuje. Celá finta je v tom, že keď vám čašník predá takúto kávu, zisk z nej ide do jeho vrecka. Buďto nejde objednávka cez kasu (teda nedostaneš bločik), alebo bločik dostaneš, lenže bude z niektorej predošlej objednávky, kedy si zákazník bločik nevzal. Netreba ani hovoriť o tom, že takýto človek okráda jednak zákazníka, ale aj majiteľa a navyše mu robí zlú kávu – teda aj zlé meno.

Podobné finty by len ťažko prešli, ak si objednáš čisté espresso. Ak si ale dáš viedenskú, latte alebo inú kávu, ktorá má ešte nejakú prímes, šanca dostať druháka je veľká. Ono sa to pri tej šlahačke alebo mlieku stratí. Podobným spôsobom sa klame, ak sa pri príprave dvoch káv použije len jedna dávka kávy, ale pripravia sa z nej a predajú dve. Výsledok bude rovnaký – oklamaná žbrnda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
20.11.20 15:04

@kvetinazkosic tak to je fakt hnus, co lidi vymyslí :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.20 15:06
@alialiali píše:
A to dělá jen ta jedna kolegyně nebo ona má na starost jako jediná ten kávovar?? Když má tedy dovolenou tak tam stojí na kafe fronta ne? :))) V jakém je věku kolegyně?? A myslíš že je to z její hlavy nebo vedení?? První bych ty lidi (tu kolegyni hlavně )pořádně poznala a až pak bych o kafi něco říkala na poradě.

To je kávovar na našem patře. Na patře, kam chodí návštěvy a kde je generální ředitelství, je zcela oddělené pracoviště. Tam mají daleko větší kávovar (a asi tu kávu neředí). Zkusím to probrat s jinou kolegyní, co s ní sedím v kanceláři, jestli se s tím nedá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat