Recyklace kávy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31272
20.11.20 09:32

Pila bych vlastní kafe a až se ve firmě trochu rozkoukala, tak bych se zeptala, až zjistíš, kdo má kávovar na starosti, nebo kdo dělá objednávky materiálu. Třeba je to fakt nějaká stupidní iniciativa jednotlivce :roll: my máme v práci taky jednu takovou setrilku, naštěstí ale nemáme společnou kuchyň, takže těmito tendencemi nekazí den nikomu jinému. Jen to baví její kolegyně v kanclu, když na to koukají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
20.11.20 09:34

Cena kávy v restauraci je 30-40 Kč. Hodnota zrnkové kávy je 2 Kč. Když se to namichá, tak ušetříte 1 Kč. To se opravdu vyplatí za riziko, že pár zákazníků odradíte. To že to většina nepozná, neznamená, ze se pár fajnšmekrů nenajde. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
20.11.20 09:40
@madyb píše:
Cena kávy v restauraci je 30-40 Kč. Hodnota zrnkové kávy je 2 Kč. Když se to namichá, tak ušetříte 1 Kč. To se opravdu vyplatí za riziko, že pár zákazníků odradíte. To že to většina nepozná, neznamená, ze se pár fajnšmekrů nenajde. :zed:

Tak víš co, správná hospodyně o pro pírko přes plot skočí. Já si myslím, že hnusný kafe pozná bezpečně každej, ale jsou asi lidi, kterým to až tak nevadí (třeba po COVIDu).

Zakladatelko, nebylo by řešení třeba navrhnout, aby se za jedno kafe zaplatilo do prasátka 5 korun? U nás to fungovalo, nikoho to nezruinovalo, kuchyňka vykazovala zisk a nebylo třeba vysypávat do kávovaru pytlíky z vysavače a jiný plnivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
20.11.20 09:43

@madyb viď? Já to taky nechápu. Ušetří se nula nula prd. Ještě navíc, jestli to sypou k těm zrnkum, nebo kam, tak bych se bála i tu mašinu. A to se fakt vyplatí :roll:
Zakladatelko, má nejakou kolegyni, se kterou víc mluvíš, se kterou máš společnou kancelář? Co se zeptat jí, co to má znamenat s tím kafem :think: myslím si, že tohle je zrovna věc, která když se řekne slušně, tak není od věci. Někdo si ten logr může sušit třeba do kytek, tak je logr na topení nepřekvapuje, a třeba ani neví, že to někdo sype dovnitř zpátky :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
20.11.20 09:47

Jé, teď koukám, že to není v restauraci, ale v práci. 8o
Tak to bych si raději dělala turka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.20 09:51

No kolegyně buďto kávu nepijí, nebo pijí turka (taková ta kofeinová bomba). Vzpomněla jsem si, že jednou ta kolegyně u kopírky vysvětlovala jiné kolegyni, že je možné znovu naplnit ty zatavené kelímky s kávou do těch kapslových kávovarů. Asi to mají doma - ten kapslový kávovar. Když si to teď dám do souvislosti, tak je mi vše jasnější. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.11.20 09:58
@petra.prelouc1 píše:
No kolegyně buďto kávu nepijí, nebo pijí turka (taková ta kofeinová bomba). Vzpomněla jsem si, že jednou ta kolegyně u kopírky vysvětlovala jiné kolegyni, že je možné znovu naplnit ty zatavené kelímky s kávou do těch kapslových kávovarů. Asi to mají doma - ten kapslový kávovar. Když si to teď dám do souvislosti, tak je mi vše jasnější. :?

je to sice trochu drbání se levou rukou za pravým uchem, ale na znovuplnitelných kapslích do kapslového automatu není nic špatného za předpokladu, když se plní čerstvou kávou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
20.11.20 09:59

@petra.prelouc1 tak tam je to jasny, ty kapsle jsou drahy. A urcite neco v praci vyhazuje? Ja bych rekl, ze si to bere dom a doma si tim doplnuje ty kapsle. :D ale dobry, za 100,– ma kapsle na rok, sice pak uz to je leda voda s lehkym nadechem kavoveho aroma, ale pro setrilky asi dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
20.11.20 10:12
@petra.prelouc1
@petra.prelouc1 píše:
No kolegyně buďto kávu nepijí, nebo pijí turka (taková ta kofeinová bomba). Vzpomněla jsem si, že jednou ta kolegyně u kopírky vysvětlovala jiné kolegyni, že je možné znovu naplnit ty zatavené kelímky s kávou do těch kapslových kávovarů. Asi to mají doma - ten kapslový kávovar. Když si to teď dám do souvislosti, tak je mi vše jasnější. :?

No to se dělává, už sem o tom slyšela, ale i tak, plní se to novým kafem, samozřejmě :lol:
Ale tak je jasno, paní extrasetriva. A možná opravdu jeden z těch „aktivních blbcu, co jsou horší než třídní nepřítel“.
A zamyslela bych se, pročpak asi všichni pijou čaj nebo turka 😁 😁 😰

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35564
20.11.20 10:23
@petra.prelouc1 píše:

Když jsem měla kapslovy kavovar, tak jsem taky hledala na netu jak kapsle znovu použít, s čerstvou kávou samozřejmě. Protože kapsle jsou šílené předrazeny a o ekoligii ani nemluvím a kafe je z toho nic moc. Ten kdo to vymyslel by zasloužil :zed: Pak jsem si pořídila ns Alli kapsle co se daji pouzivat opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79810
20.11.20 10:26

@Pruhovaný_mýval Pokud máš podezření, můžeš to otestovat následně. Dej si turka, po vypití zamichej do lógru lžičku soli a objednej si druhého turka. A uvidíš. Ale vzhledem k tomu, že většinou kávu připravují na pultu, už se to nedělá. Možná nějaký pajzl. Za komousu se to dělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
20.11.20 10:39
@JancaS84 píše:
Když jsem měla kapslovy kavovar, tak jsem taky hledala na netu jak kapsle znovu použít, s čerstvou kávou samozřejmě. Protože kapsle jsou šílené předrazeny a o ekoligii ani nemluvím a kafe je z toho nic moc. Ten kdo to vymyslel by zasloužil :zed: Pak jsem si pořídila ns Alli kapsle co se daji pouzivat opakovaně.

Kdysi jsem četla článek o tom člověku, který to vymyslel - je z toho upřímně nešťastný - právě kvůli ekologii, tuny plastových kapslí… pán je sice boháč, ale říkal, že kdyby tušil, jaké to bude mít dopady, už by to neudělal a prý přemýšlí, jak z toho ven… normálně mi ho bylo líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.11.20 10:41
:poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
20.11.20 11:19

No to je nechuťarna.
Ještě že u nás nikdo takový není.
A kdybys to sušící vyhodila? Zjistila by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
20.11.20 11:47

Být tebou, tak bych to na žádné poradě nenadnášela, pokud jsi tam nová. Nosila bych si svou kávu a s případným řešením čekala, až budu trochu rozkoukaná a zaběhlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat