Žádost o převedení dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Žádost o převedení dovolené
Dobrý den,
poradíte mi prosím, jak sepsat žádost o převedení dovolené (jde o 3 dny) na příští rok?
Pracuji ve státní správě a pokud chceme převést dovolenou do příštího roku, musíme ji sepsat.
Děkuji za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@terka85 píše:
Dobrý den,
poradíte mi prosím, jak sepsat žádost o převedení dovolené (jde o 3 dny) na příští rok?
Pracuji ve státní správě a pokud chceme převést dovolenou do příštího roku, musíme ji sepsat.Děkuji za radu.
To neumis napsat jednoduchou zadost??? Se zeptej kolegu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, a jaký je problém napsat větu "Tímto žádám o převedení nevyčerpané dovolené za rok 2020, tj. 3 dny, do roku 2021“ ¿? 😄 😄 😄
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 no twl, ty pracuješ ve státní správě a nedokážeš napsat jednoduchou větu? a co tam děláš, jestli něco víc než uklízečku, tak to je velice velice špatné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem to nějak více rozvést, než jen napsat jednu větu. Ale chápu, urážet umí každý… My jsme opravdu národ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 To není o tom, jaký je národ…ale to fakt neumíš sepsat dvě věty? Děláš ve státní sféře a řešíš tohle? Ono je totiž daleko jednodušší, když Ti to někdo předepíše, než se jít za někým poradit případně pohledat na internetu, že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 píše:
Myslela jsem to nějak více rozvést, než jen napsat jednu větu. Ale chápu, urážet umí každý… My jsme opravdu národ…
nesváděj to na kecy o národě, nezlob se, ale je to opravdu hloupá otázka, a jestli neumíš vyřešit tak jednoduchou věc, tak jak plníš jiné úkoly ![]()
a proč bys to měla rozvádět - právě napiš jen jednu větu, to je běžná rutina, že si zaměstnanci převádějí dovolenou do příštího roku, proč bys to měla rozvádět?
to není slohová úloha, nejsi ve škole
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si teda myslím, že bys měla uvést i důvod proč chceš dovolenou převést, např. dlouhodobá nemocenská.
To by si jinak všichni mohli převádět dovolenou jak chtějí a pak v dalším roce být skoro dva měsíce doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ritterqa píše:
Já si teda myslím, že bys měla uvést i důvod proč chceš dovolenou převést, např. dlouhodobá nemocenská.To by si jinak všichni mohli převádět dovolenou jak chtějí a pak v dalším roce být skoro dva měsíce doma.
Muzu do zduvodneni napsat, ze zadam o prevedeni z duvodu zakazu dovole nasim de. bilnim reditelem, ktery jednal na popud zelene gumy Prymuly? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ritterqa píše:
Já si teda myslím, že bys měla uvést i důvod proč chceš dovolenou převést, např. dlouhodobá nemocenská.To by si jinak všichni mohli převádět dovolenou jak chtějí a pak v dalším roce být skoro dva měsíce doma.
každá organizace má své nařízení, kolik dnů si pracovník může převést - bývá to maximálně 5 dní, žádost o převedení je formalita a může být naprosto strohá
@Baba no u vás je to jiné, zkus to napsat po pravdě
otázka je, jestli je nadřízený příznivcem Prymuly nebo ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
každá organizace má své nařízení, kolik dnů si pracovník může převést - bývá to maximálně 5 dní, žádost o převedení je formalita a může být naprosto strohá
@Baba no u vás je to jiné, zkus to napsat po pravdě![]()
otázka je, jestli je nadřízený příznivcem Prymuly nebo ne
No vlastně nevím, kdo by to schvaloval. A je to fuk, já nic smolit nebudu, já to nechtěla. Ředitel je Prymulan, když ty dovolený zakázal, i když to Prymula nenařídil, jen doporučil.
Vyplňujeme na konci roku takový přiblbý dotazníky sebehodnocení a je tam kolonka krátkodobé a dlouhodobé cíle. Jeden radiolog tam napsal: dožít se dovolené, dožít se důchodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85
To se spíš zeptej nadřízených, každá firma/společnost má indivindy štábní kulturu, jak tyto žádost zpracovávat. My třeba máme předvyplněno na firemním intranetu a jen kliknem na tlačítko.
Takže tady v diskuzi se konkrétní info nedozvíš, akorát dostaneš povýšený pojeb, že jsi hloupá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 píše:
@terka85
Takže tady v diskuzi se konkrétní info nedozvíš, akorát dostaneš povýšený pojeb, že jsi hloupá.
Souhlas. Jen hlupaňa zalozi takovou diskusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ritterqa píše:
Ze zákona se převádí jen pět dnů, víc je pouze na dobré vůli zaměstnavatele. Dále pokud zaměstnavatel nesouhlasí s převodem dovolené tím myslím ani jednoho dne, má na to právo a může dovolenou nařídit vybrat. To je dle zákoníku práce. Pokud zaměstnavatel s převedením nemá problém a pouze z byrokratických důvodů žádá o písemnou žádost o převedení, důvod tohoto převedení zbylé dovolené nemusí být uváděn. To píšu jako účetní. Snad to pomůže. Jedna věta, že žádám atd jak bylo psáno, naprosto stačí
PS účetní má dost práce(jako spooooousta dalších lidí) a nepotřebuje číst slohy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit