Jak se naučit žít s menstruačním cyklem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
535
20.3.24 12:34

@anetta99
Mně pomáhá inositol, hořčík, rybí tuk a pangamin.
Mám vyzkoušeno, že kdyz jsem je nekolik měsíců nesuplementovala, tak jsem měla během ms průjem, chtělo se mi zvracet, motala se mi hlava, bolelo mě ukrutně břicho a záda a jako bonus tak 9 dní před ms mě bolela prsa tak, že jsem měla problém i sejít schody a to trvalo až do ms. :)
U toho hořčíku je i důležitý druh (z čeho je vyrobený). Některé víc projímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.3.24 12:44

@LadaSva Bylo by možné užívat na příznaky estrogenové dominance ostropestřec nebo kopřivu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
20.3.24 12:48
@SabinHa01 píše: Více

Ano, jako podpůrné doplňky, obě byliny podporují funkci jater a játra hrají v odbourávání estrogenu důležitou funkci. Osobně doporučuji nejprve podstoupit jějakou kůru na podporu jater a pak nasadit byliny a doplňky přímo na snižování hladiny estrogenu, případně podporu progesteronu.
Před užáváním doplňků a bylin na úpravu hladin hormonů je potřeba znát skutečné hladiny a ověřit je testem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
20.3.24 12:55
@Denča Kejčí píše: Více

Pokud vám jejich produkty vyhovují a pomáhají, není co řešit. Silné MS bolesti, pokud nemáte diagnostikovaný jiný zdravotní problém jsou způsobeny hormonální disbalancí. Bylo by dobré znát skutečné hladiny, tedy nechat si udělat test na hormony a z toho vycházet, čeho je málo podpořit, čeho je moc potlačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
20.3.24 13:23
@Charmeuse píše: Více

Doplňky které uvádíte vám pomáhají lehce porovnat hormony a metabolizovat estrogen. Tedy jsou mírně účinné na vaše problémy, působí podpůrně. To, co popisujete nasvědčuje na PMS a to je způsobeno estrogenovou dominancí. Nechte si udělat test na hormony a budete mít jasno, co ještě více podpořit a co potlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
20.3.24 13:35

@LadaSva
Jste skvělá, děkuji za radu. :) Můj problém je primárně pcos. S těmi doplňky výše a se správným životním stylem mám pcos pod kontrolou, i podle testů a že bych tedy mohla mít pro změnu problém s tímto, mě nenapadlo. Určitě si o zom něco nastuduju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
20.3.24 15:06
@Charmeuse píše: Více

No PCOS je vysoký testosteron, většinou je doprovázeno inzulínovou rezistencí. pokud máte PCOS pod kontrolou, tak jakýkoli zásah do ostatních hormonů pouze na základě testů a znalosti skutečných hodnot.
PCOS je trochu složitější problém s hormony, než samotná estrogenová dominance a v takovém případě raději doporučuji zkusit kontaktovat třeba paní Gabrielu Tuatti, která má velké zkušenosti, bohužel její rady nejsou zadarmo.
Ono když se podíváte na postupnou metabolizaci hormonů, tak jsou nejprve předstupně metabolizované z cholesterolu a to pregnenolon, v jedné větvi z něho DHEA a ve druhé progesteron, z nich následně kromě kortikoidních hormonů včetně kortizolu testosteron a pak teprve z testosteronu (androgenů) estrogeny, tedy ve vašem případě je potřeba hledat kde v metabolickém řetězci vzniká problém a proč.
Jinak testosteron docela úspěšně umí potlačovat mátový čaj, až o 30% a nebo tobolky z máty kadeřavé, ty až o 50%
Ale určitě by bylo dobré ve vašem případě se obrátit na někoho z dlouhodobými zkušenostmi s alternativním řešením PCOS, jako je třeba paní Tuatti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
20.3.24 15:55

@LadaSva
Přesně tak, inzulinová rezistence je zrovna u mě problém. Ta rozhazuje testosteron. Nebo aspon tak tomu rozumím. Před dvanácti lety jsem náhodou zjistila, jak pcos srovnat pomocí sníženého množství příjmu sacharidů. A časem jsem i přišla na to, že existuje inositol a hořčík a že to na me funguje. Vtipný bylo, že se se mnou tenkrát nová gynekoložka dohadovala, že není možný abych pcos měla. Ale pcos samozřejmě nezmizí, pouze jsem ho uspala. Jakmile bych flákala víc jak pár týdnů suplementaci, pohyb nebo bych jedla typicky česky, tak se zkrátka probere. Díky moc za ten tip na paní Tuatti. Nejsem žádná ezo divoženka, ale po letech co s pcos žiju a něco o něm tak vím bych řekla, že klasický medicínský přístup na toto zrovna nefunguje z dlouhodobého hlediska. A víc hlav ví víc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí