Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uvádíš, že ti neustále píše - co ti píše? Jestli se to netýká syna (což asi ne, když nemá zájem), tak bych na ty zprávy vůbec nereagovala.
Jsou to už dva roky, měla by ses posunout dál, přestat to brát jako naději, že se vrátí, protože se nevrátí.
@izabe Píše o své práci, o svých starostech, ptá se na mou práci, zajímá se o můj život.
@Anonymní píše: Více
A teď upřímně, chtěla bys ho jako chlapa zpět? Jsi ochotna čekat až se vyblbne?
Pokud ne, omezila bych kontakt jen na případné dotazy na syna. Přece taky toužíš být šťastná, milovaná a mít vedle sebe chlapa, který se o tebe bude mít zájem, ne? ![]()
Nechává si otevřený zadní vrátka. Udržuje s tebou dobré vztahy, protože si myslí, že bys ho časem vzala zpět, až se mu zasteskne po starých dobrých časech. Když ti napíše, tak na to nijak nereaguj. Komunikuj s ním jen když půjde o syna. To ale asi tak často nebude, když o něj nemá zájem. Musíš to utnout, jinak se v tom budeš plácat celý život.
Ty nikoho nemáš? Žiješ jen se synem? Píšeš, že syn už je téměř dospělý, takže si můžeš začít užívat svobodného života.
Na takového vola platí jen no contact. Takže mu řekni, že si nepřeješ, aby tě zatěžoval čímkoliv, co nesouvisí se synem a péči o něj. Kluk bude za chvilku dospělý a pak už přestáváš být jeho zákonnou zastupkyní, tj. vůbec nebude potřeba, aby ti psal ani o věcech spojených s ním. At si je pak řeší přímou linkou. Drž si hranice a blokni ho vsude, nech jen mobil dokud nebude syn dospělý. Pak blok i telefonního čísla.
Přesně tak, vůbec si s ním nevypisuj. Napsala bych mu důrazně, že s tebou má komunikovat pouze ohledně syna a od 18 let ať do komunikuje už výhradně jen se synem. Na nějaký jeho zprávy bych vůbec nereagovala.
@arinecka Žiju jen se synem. Vztah nemám. Svobodného života si snažím užívat. Chlapi zájem mají. Nedovedu si ale představit navázat vztah s někým novým. Pomohla by v tomto případě terapie? Plácám se v tom už dlouho.
Za ty dva roky si evidentně nenarazila na alfa samce,… jinak bys mluvila jinak a starýho měla úplně na salámu
.
@Bytsamsebou
To by mě samotnou zajímalo, proč mu odpovídám a komunikaci udržuji
Alfa samce jsem evidentně nepotkala
Co říkáš je mi jasný, kdybych potkala, je mi tady ten vůl ukradený.
Tak důležité je položit si otázku, zda bys ho chtěla zpátky po tom všem. Pokud ne, tak prostě nereagovat na nic, co se netýká syna. Nebo mu rovnou říct, že si nepřeješ, aby ti psal o svém životě. Že už spolu nejste. Jinak tě bude takhle stále udržovat připoutanou. Zřejmě si nechává zadní vrátka. Nebo se ho někdy zeptej, proč ti to vlastně píše.
Určitě bych terapii zkusila, za to nic nedáš a může ti ukázat směr kterým se vydat, aby ses od něj postupně odpoutala.
Před 2 lety odešel partner po 15 letém vztahu kvůli jiné. Máme spolu téměř dospělého syna. Vztah mu nevyšel. Pak zkoušel vztah s o 13 let mladší, ale nejspíš to taky nedopadlo. Veškerou péči a starost o syna nechal na mě. Odstěhoval se do jiného města. Syna nikdy k sobě nepozval, nekomunikuje s ním, nezajímá se, netuší jak mu to jde ve škole. Zhruba jednou za měsíc mu napíše zprávu „Ahoj, jak to jde?“ Alimenty platí. Syn je z toho samozřejmě nešťastný, i když tvrdí opak. Bývalý partner však stále tvrdí, jak to není pravda, že zájem má, chce se starat, chce aby k němu přijel. Ale jsou to jen slova, činy mluví jinak. Do toho mi neustále píše, snaží se udržovat kontakt semnou, drží mě v naději, jak se dá dohromady a všechno bude dobrý. Vlastně ani nevím na co se ptám. Spíš jsem se potřebovala svěřit. Když to po sobě čtu, je mi jasné, že změna nikdy nepřijde. Potřebovali bychom oba se synem zavřít dveře a jít dál. Jak člověka na kterém vám záleží odříznout a nepustit ho už zpátky, aby se furt dokola neopakovalo stejné trápení nad jeho nezájmem.