Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kazda zkusenost, i ta spatna, te muze nekam posunout, kdyz se k tomu postavis spravne. Chce to cas, za chvili se tomu zasmejes. Dulezite je to, pokud mozno, neopakovat. V zasade je vzdycky dobre si ujasnit, proc jsi takove chyby delala a zapracovat na svem sebevedomi. Uvedomit si, ze je nekdy lepsi byt sama, nez s nekym za kazdou cenu. Ze byt sama muze byt taky fajn…a hezky vztah pak prijde spis, nez kdyz se k tomu budes upinat a tlacit na pilu.
Je to zkušenost. To co ti tenkrát nepřišlo jako red flags ti příště bude svítit na kilometr daleko.
Navíc až přejde ten porozchodovy stav tak budeš slavit, že ses ho zbavila.
Bud si muzes jen rikat, zes byla blba anebo to proste brat jako spatnou zkusenost (to se v zivote bezne stava) a vzit si z toho ponauceni pro priste - zda se mi, ze jsi na dobre ceste ![]()
Když na to zpětně vzpomínám, tak už si jen klepu na čelo a směju se ![]()
Svým způsobem jsem za tu zkušenost ráda plus jsem ráda, že jsem to zažila jako mladá (19-21 let), chodil jsme spolu na bakaláře, každý bydlel ještě s rodiči, v podstatě byl rozchod v klidu (samozřejmě mě pomlouval ještě dalších x let). Kdybych byla starší, bylo společné bydlení nebo děti, to už by se odcházelo hůř.
@Anonymní píše: Více
Njn, to máš těžký…
Když ona ta láska je kolikrát až tak strašně moc slepá, že si to všechno člověk uvědomí až teprve, když opravdu hodně tvrdě narazí. A většinou jakékoliv varování ze strany přátel nebo rodiny, je v tu chvíli zcela k ničemu… ![]()
Podle mě, není zase někdy až tak úplně na škodu, když člověk ve svém životě potká i něco nebo spíš někoho negativního. Protože o to víc, si pak umí vážit toho druhého a nehledá zbytečně problémy nebo mouchy tam, kde třeba ani nejsou…
@izabe píše: Více
No to není tak jisté, protože je určité procento žen, které se neponaučí a jede pořád ty stejné šablony. Tím nechci psát, že je to tazatelčin případ. Jen poukazuji na to, že i špatná zkušenost se může míjet účinkem.
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Jj, pravda. Pár takových žen opravdu znám…
Vybírají si úplně stejné týpky. Buď je ten druhý, třetí nebo čtvrtý stejný ochlasta nebo ještě větší kurevník než byl ten předcházející. ![]()
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Pravda, některé mi musí nabít pusu opakovaně a hlavně pořádně, než pochopí, že to není ok.
Mě je vždy hrozně po rozchodu ať sem se rozešla s kýmkoliv. Je tam zvyk, tak mi pak chybí. Čeká mě další rozchod…
Za rozchody často bývá to, že si lidi nerozumí. Nebo mají přehnaná očekávání. Prostě muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. ![]()
Ahoj, napadá mě. Mám za sebou rozchod s člověkem, který se ke mně nechoval hezky. Je jedno, co dělal, ale stěžejní je, že ni to vadilo natolik, že jsem vztah ukončila. Určitě máte za sebou také vztah, kde jste byly zamilované až na půdu, ignorovaly red flags a teprve po čase, když jste konečně prohlédly a viděly realitu bez růžových brýlí, šly jste od toho. Dokážete si vzpomenout na pocity, které se vám s tím uvědoměním pojí? Já si třeba říkám, kam jsem to dala oči. Ale beru to i jako poučení pro další možné vztahy. Uvědomila jsem si, co už v životě nikdy nechci. Ale ten pocit, že jsem byla tak strašně hloupá, mám pořád.
Jak jste se srovnaly s tím, že jste sáhly vedle a že jste měly být pozornější ke své intuici, ale nebyly?