Jak se připravit do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
levmah28 píše:
Ahoj,tak mě teď po ránu napadlo,co budu dělat po mateřské.Mám jen základní vzdělání,protože mě to nebavilo a chtěla jsem pracovat.Tak jsem jsi našla práci,a dělala jsem ve fabrice.Ale vím,že se tam vrátit nechci.Chtěla bych pracovat s lidmi.Mám představu,že bych dělalala v nějakém obchůdku,na něco určitého zaměřený.Nebo jsem přemýšlela nad účetní,ale chtěla jsem i podnikat jenže mi tak příjde,že už není ani v čem podnikat.Holky jaké kurzy bych měla podstoupit abych byla vic vzdělaná než teď?abych měla větší šanci na přijetí do práce?Budu ráda,za každou radu a tip i zkušenost.Děkuji vám.
Ty jo dělat účetní se základkou?
Já mám maturitu a mám problém sehnat práci, minimálně chtějí všude vyučení nebo praxi a pokud si po mateřské tak asi žádnou nemáš je to těžké v dnešní době je hodně zájemců na jedno místo tak si mohou vybírat, zkus se zeptat na úřadě práce jestli ti bude stačit nějaká rekvalifikace
Když jsi byla doma s dětmi tak jsi měla zkusit nějakou školu a udělat aspoň výuční list to by ti hodně pomohlo navíc školy mají individuální plány, dokonce tu o tom byla nedávno diskuze..
- Citovat
- Upravit
No, co si budem povídat, se základkou moc možností na dobrou práci nemáš.
Tak buď udělat dálkově nějakou školu nebo když chceš dělat s lidma, co si zkusit udělat kurz Pracovníka v soc. službách, jestli by tě to bavilo. Někde to pořádají i úřady práce zadarmo. Pak bys mohla dělat třeba v domovech důchodců. Tam by to základní vzdělání vadit nemuselo.
Já dělám u postižených, tenhle kurz jsem si taky dělala na mateřský (ne teda přes ÚP, ale platila jsem si ho sama) a díky němu jsem sehnala práci rychle. Já mám teda maturitu, ale dělaj u nás i ženský se základkou právě jenom s tímhle kurzem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud jsi zatím doma, tak si především někde dodělej maturitu (nebo případně výuční list). Při vší úctě, profese, o kterých uvažuješ (konkrétně především ta účetní), jsou bez maturity mimo Tvůj dosah. Žádný „kurz“ Tě nezachrání - v dnešní době opravdu nikde nečekají na účetní, jejíž jedinou kvalifikací a praxí je základní škola + nějaký kurz.
Řekla bych, že ve Tvé situaci bys měla uvažovat trochu jinak, konkrétněji - „chci dělat tuto profesi. Co pro ni musím udělat?“ Způsob „nějaký kurz, abych byla víc vzdělaná“ si může dovolit někdo, kdo má, jak se říká, své jisté a chce si rozšiřovat obzory. Nikoli někdo, kdo vlastně nemá na čem stavět.
Je tady spousta holek, které si dodělávají školu při dětech, určitě se to dá zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě nevím jak to chodí,dítě teprve čekám,a uvažovala jsem i o škole.Jako dálkově.O těch sociálních službách sem přemýšlela,je myslím i na to přímo škola,ale nevím jak by to bylo s praxí.
- Citovat
- Upravit
levmah28 píše:
Já právě nevím jak to chodí,dítě teprve čekám,a uvažovala jsem i o škole.Jako dálkově.O těch sociálních službách sem přemýšlela,je myslím i na to přímo škola,ale nevím jak by to bylo s praxí.
Se mnou na ten kurz chodila holka a ta si současně dělala i nějakou sociální školu. Jezdila do Kladna a měla to jednou týdně ve středu. Ta škola byla dálkově na pět let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se základním vzděláním možná dostaneš oranžovou vestu a můžeš jít zametat ulice, když budeš mít štěstí. Nebo vystuduj školu s maturitou ( i když dneska už i maturita je úplný ho.no )a pak bys možná mohla jít do domova důchodců za minimální mzdu utírat zadky.Za minimální proto, že bys byla samozřejmě bez praxe a odpracovaných let v oboru. Tak držím palce, ať se rozhodneš, co chceš dělat a jdeš si za tím ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to radši půjdu makat zpátky do firmy za 16000 s dvuma přezčasama:-DD o peníze mi tak nejde,ale prostě mě ta práce nebaví.Teď sem mrkla na pár škol,a velice u nás na výběr moc škol na dálku není.
- Citovat
- Upravit
levmah28 píše:
Tenhle přístup mi trochu připomíná Sášu z Básníků… „já ještě nevím, čím budu, možná hérečkou nebo doktorkou jako Ty - víš, táta říkal, že zjistí, co a jak a pak mi řekne“…
V životě by to snad mělo být obráceně, ne? Zvlášť u dospělých lidí… Nejdřív se rozhodnu, co bych chtěla dělat, pak si zjistím, jaké jsou možnosti a předpoklady. Zvlášť se základkou to snad ani jinak nejde - všude jinde než v továrně budou chtít vyšší vzdělání. Takže bych na Tvém místě nejdřív řešila konkrétně, „co chci v budoucnu dělat“ a pak to další…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se základkou sem si našla dobře placenou práci,která mě bohužel nebaví.Možná ta maturita se dá srovnat se základkou.Jak jsem psala,moc oborů na dálku u nás není,tak není s čeho moc vybírat.
- Citovat
- Upravit
PetraJ píše:
No, co si budem povídat, se základkou moc možností na dobrou práci nemáš.Tak buď udělat dálkově nějakou školu nebo když chceš dělat s lidma, co si zkusit udělat kurz Pracovníka v soc. službách, jestli by tě to bavilo. Někde to pořádají i úřady práce zadarmo. Pak bys mohla dělat třeba v domovech důchodců. Tam by to základní vzdělání vadit nemuselo.
Já dělám u postižených, tenhle kurz jsem si taky dělala na mateřský (ne teda přes ÚP, ale platila jsem si ho sama) a díky němu jsem sehnala práci rychle. Já mám teda maturitu, ale dělaj u nás i ženský se základkou právě jenom s tímhle kurzem.
ahoj tenhle kurz mám taky dělám asistentku v chráněném bydléní u lidí s mentálním postižením ,je to fajn můžeš dělat na hodně místech ÚSP,DDM,CHRÁNĚNÁ A PODPOROVÁNÁ BYDLENÍ ATD. ale já se teda všude setkávám s tím,že minimálně SŠ vzdělání, u nás by tě třeba s tímhle kurzem bez maturity nevzali …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak mě teď po ránu napadlo,co budu dělat po mateřské.Mám jen základní vzdělání,protože mě to nebavilo a chtěla jsem pracovat.Tak jsem jsi našla práci,a dělala jsem ve fabrice.Ale vím,že se tam vrátit nechci.Chtěla bych pracovat s lidmi.Mám představu,že bych dělalala v nějakém obchůdku,na něco určitého zaměřený.Nebo jsem přemýšlela nad účetní,ale chtěla jsem i podnikat jenže mi tak příjde,že už není ani v čem podnikat.Holky jaké kurzy bych měla podstoupit abych byla vic vzdělaná než teď?abych měla větší šanci na přijetí do práce?Budu ráda,za každou radu a tip i zkušenost.Děkuji vám.