Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak NE NE NE, alkoholik se nezmění. Nebrat vztah neobnovovat.
ahoj,můj bývalý taky pořád sliboval-a ted čekám mimi s jiným.Podle mě se asi nenapraví,co se týče alkoholu.Podle toho co tu píšeš mi spíš příjde že ti vyhrožuje protože je sám zoufalý z týhle situace.Poradím ti jen jedno-zeptej se ho jesli je ochotnej jít kuli tobě do léčebny-pokud ano,šanci dej,pokud ti poví že to zvládne sám,tak ruce od něj.
jak jsem psala… VELKY NE! zadna dalsi sance, zadny slitovani!
Holky on nepije casto to je to ale jak si vypije dokaze propit dost penez…a kdyz si vypije stoji to za to jak si vzpomenu kolikrat jsem ho tahala z hospod a baru…je to hruza a je mi lito ze me vydira pres syna..:(ta udalost co se stala souvisela i s mymi rodicmi …nema uctu ke starsim a uz vubec ne k mym rodicum…
Řekla bych, že se nezmění. Nevrátila bych se k němu. Když si nebudeš jistá co dělat, vzpomeň si proč si odešla.
Anonymní píše:
Holky on nepije casto to je to ale jak si vypije dokaze propit dost penez…a kdyz si vypije stoji to za to jak si vzpomenu kolikrat jsem ho tahala z hospod a baru…je to hruza a je mi lito ze me vydira pres syna..:(ta udalost co se stala souvisela i s mymi rodicmi …nema uctu ke starsim a uz vubec ne k mym rodicum…
dej od něj ruce pryč,bála bych se že tahle jeho -ucta- ke starším apod. by se mohla promítnout na malym pokud bys mu tu šanci dala.Vím že je těžké opustit člověka katerého máš ráda ale bude ti líp.A vyhrožovat ti může jak chce.Pokud by ste šli k soudu tak tam řekni jak se o něj umí a neumí postarat a oni mu ho častěji nedají
Issobel píše: Řekla bych, že se nezmění. Nevrátila bych se k němu. Když si nebudeš jistá co dělat, vzpomeň si proč si odešla.
To je to cim me psychicky nici…ze myslim sama na sebe a ze neumim zacit verit a msylim na minulost to slYsim porad dokola uz nemuzu ![]()
Anonymní píše:Issobel píše: Řekla bych, že se nezmění. Nevrátila bych se k němu. Když si nebudeš jistá co dělat, vzpomeň si proč si odešla.To je to cim me psychicky nici…ze myslim sama na sebe a ze neumim zacit verit a msylim na minulost to slYsim porad dokola uz nemuzu
Na něj si myslela dost dlouho. Teď mysli jen na sebe a na malýho. Nemáš jediný důvod myslet i na něj.
Anonymní píše:
Tak už jen z toho důvodu bych do toho znovu nešla. Jaký příklad by si vzal z tatínka váš syn, kdyby takhle vyrůstal? Myslíš, že je lepší, aby ho takový člověk vychovával? Skutečně si nemyslím, že návrat by byl dobrý nápad jak pro tebe, tak pro kluka…
Synovi pomůžeš a nejlíp uděláš když zamezíš tomu, aby byl svědkem opilého táty a mámi co si nechá od něj vše líbit. Věř mi. I když ti může být líto, že syn nevyrůstá s otcem, určitě se časem objeví někdo kdo si těbe bude vážit a tvého syna milovat. Tohle není rodina a alkoholik věčně jen slibuje.
Pokud se závislostí nebude nic dělat tak se to bude jen zhoršovat…Znám to ze své rodiny,byly situace kdy moje babička utíkala před dědou alkoholikem skokem z okna s obouma dětma v náručí sice to bylo v přízemí ale i tak si nic podobného nedovedu ani představit .....za mě určitě NENENENENE…zamysli se nad tím, jestli opravdu chceš žít s člověkem, který tě vydírá, ubližuje atd..je to správný příklad pro tvého syna..? Z toho co píšeš tak se mi zdá, že nemá ani tak zájem o dítě jako spíš, že tebou přes něj manipuluje..A neměj strach pokud by se odhodlal soudit, tak to, že ho neumí ani pochovat a je alkoholik mu znemožní vše..Držim palce..musí to být strašná situace..
K-a-č-i-k píše:Anonymní píše:Tak už jen z toho důvodu bych do toho znovu nešla. Jaký příklad by si vzal z tatínka váš syn, kdyby takhle vyrůstal? Myslíš, že je lepší, aby ho takový člověk vychovával? Skutečně si nemyslím, že návrat by byl dobrý nápad jak pro tebe, tak pro kluka…
No asi tak nejak…ja bych ho tak potrebovala nekdy natocit aby lidi videli jaky je s nama nikdo mi neveri..jen vyhrozuje ale jak ho ma nosit a hrat si s nim tak je znudeny a ja nevim co jeste.boli ho zada je utahany no to je hruza …spojuje nas syn ale chci aby jsme byli stastni s maly a ne se strachovat co zase vyvede…uz jsem objednana i k psychlozce ja uz to nedavam ![]()
Myslím že holky tady mají pravdu..Asi se nezmění, navíc když píšeš že jak se napije je hrubý, a prochlasce hodně.. a tá úcta k starším- Tvým rodičům…
Myslím na něj raději hoď bobek, bude ti líp bez něj…
![]()
Zdravím všechny…Tohle je poslední možnost kde můzu ziskat nazory a rady…Byla jsem s partnerem 2 roky …behem tech dvou let mi hodne ublizoval co se tykalo alkoholu a jeho chování v nem…dala jsem mu nekolik sanci a verila ze se to vse napravi,necely rok byl klid a pote jsem otehotnela..dite jsme si nechali.Behem tehu bylo jeho chovani da se rict v pohode ale obcas se to opakovalo..pití hospoda s kamarady a nenavraty domu..az nekde v poledne…penize propite a jistota v muze nikde
Pres porod vse ok…ale po porodu se stala nemilá událost spojena zase s alkoholem..kdy jsem byl jeste v 6ti nedelce a potrebovala klid ztracela jsem mleko a z nervu a incidentu co se stal jsem ho ztratila uplne…Tím jsem ukoncila tento vztah a o syna pecuji ja…sem tam nejake vyhruzky byly..porad na me tlacil ze se zmeni a tot otazka ZMENI SE CHLAP KDYZ MA PROBLEM S ALKOHOLEM?jinak je hodny ale jakmile se napije hruza uz nemam silu dat mu snad 5 sanci ..ja vim ze jde o naseho syna ale zalouzim si prece taky lasku a klid…a byt stastna rodina..ale jak mu mam zacit verit..holky ja jsem zoufala ..porad me obvinuje ze synovi znicim zivot a bude bez otce ale nechci dopustit to aby muj syn videl jak jeho otec treba v budoucnu vztahne ruku na matku…MAM ZACIT VERIT NEBO CO?Od narození ho vida dvakrat tydne 4 hodiny..vyhrozuje me ze si ho bude brát ale jak si ho chce vzit kdyz nebyl schopny mi ukazat ze ho umi nakrmit,prebalit…atd co k tomu patri..kdyz je tady tak mi treba i rekne ze co ma delat s malym kdyz ho to nebavi neumi si s nim poradit natoz ho mit i pul dne…prijde znudeny treba po 14ti dnech po nemoci a stoji diva se na nej a pak se me zepta jestli si ho muze vzit na ruce …No neco na moje nervy..JE TO JEHO SYN A JA SI PREDSTAVUJU VZTAH OTCE K NEMU UPLNE JINAK …kdyz tak lpi na tom ze si ho jeste bude brat…Prosím nazory zkusenosti…Dekuji moc