Manžel mi s ničím nepomůže

105
12.3.12 13:07

Manžel mi s ničím nepomuze

Ahoj holky! Mám skvělého manžela, kterého moc miluju. Bohužel nás vztah kazí jeho nechuť s čímkoli mi pomáhat. Já jsem doma s dcerkou (16 měsíců) a snažím se všechno tak nějak zvládat sama - malou, domácnost, podnikání… Někdy to ale jednoduše všechno nestíhám - zrovna teď, něco na mě leze, už třetí den chodím jak tělo bez duše a nejraději bych jenom ležela. No a když poprosím mnžela, aby mi s něčím pomohl (uklidil, umyl nádobí…), tak se mu nikdy nechce a pomůže až hádka. Když jsme neměli malou, tak mi nevadilo, že celá domácnost je na mně, v pohodě jsem to zvládala, ale teď :nevim: Manželuv argument je, že on chodí do práce a já se mám starat o zbytek :cert: Tak nevím, mám zatnout zuby, nechat ho po práci odpočívat a nebo trvat na svém = aby mi pomáhal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
12.3.12 13:10

mŮJ je to samý,nejradši by se válel,někdy jde,ale to nesmí být v práci :-(,musím to zvládat sama,i když někdy těžce,a ke všemu ted ten náš vztah je na bodu mrazu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
12.3.12 13:12

já bych zatnul zuby do něj… to jsou prostě plody toho, že do teď nemusel doma nic dělat což je uplně špatně, nedivím se že teď se tomu brání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
12.3.12 13:13

:-O Ahoj,no tvoji situaci si neumím dost dobře představit,můj manžel mi pomáhá,umývá nádobí častěji než já,já vařím on umývá,automaticky,nikdy jsem mu to nemusela říkat,dělá to aby mi pomohl,teď když jsem těhu ani nenakupuji,jen vařím a pouklízím,velký úklid děláme spolu. Já bych si s ním promluvila,jen ať si jednou zkusí dělat všechno třeba den to co ty,oproti tomu je zaměstnání brnkačka.Až to pozná,jistě si to uvědomí,nechápu argument,já chodím do práce,to by viděl :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.12 13:14

U nás je to to samé, v domácnosti chlap nepomůže, nedá ani talíř do myčky, nenachystá si ani jídlo na talíř :zed: ALE na druhou stranu máme dohodu, že když jsou třeba udělat domácí práce, veme si malou a hrajou si a já mám klid na vaření a úklid. To beru jako aspoň jakžtakž fér, on se věnuje malé, kterou nevidí, když je v práci a já dělám domácí věci a trochu si i od ní odpočinu, takže když už se jim nechce makat, doporučuju tuhle variantu :palec:
Raději jako anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
29577
12.3.12 13:17

Těžko psát,já se tady nebudu vypisovat,jak skvělého manžu mám,jak za mně doma dělá pomalu všechno,protože to tak není.
Mám muže,co kmitá v práci a jezdí mimo ČR vydělávat,aby nás zajistil. Dítě nemám jedno,nýbrž 3, jsem na vše sama a zvládám levou zadní.
Když je chlap doma,tak povětšinou dospává to,co nestihl při prac. pobytech,doma neuklízí,nepodílí se na chodu domácnosti,ale o nejmladší dceru se postarat dokáže. Když je potřeba(třeba nemoc ,nebo jiná moje indispozice),vyžehlí,uvaří,relativně mně zastane,ale žádný supervýkony to nejsou :D
ALE K TVÉMU PROBLÉMU. Nepíšeš,jak moc náročnou práci má. Kolik v ní stráví času.
Pokud sedí někde v kanclu na prdeli a štourá se 8,5 hodin denně v nose,tak je to od něj sobecké. Těch pár dní by ho nezabilo. Když to nejde po dobrém,tak ty vypni v činnostech směřovaných jeho potřebám- neper mu,nevař, nenakupuj,řekni narovinu,že když on není schopen pomoci tobě,tak si alespoń ulevíš od práce pro něj,ono mu za pár dní dojde ,až nebude mít jednu čistou fusekli,že to není žádnej med ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
12.3.12 13:19

Já bych na to, že jeho práce je časově omezená a má celodenní tedy opravdu nepřistoupila :lol: Navíc dítě je „práce“ obou.

Na mne zkoušela dokonce MÁ MATKA, že když je chlap na pracáku a já chodím ve 3 ráno do práce, tak mu mám ráno před odchodem připravit jídlo na celý den!!! Že mi prý jinak uteče. Na to jsem jí řekla že než takového co si na pracáku neumí ani chleba namazat fakt nepotřebuju, že klidně může vypadnout rovnou. On totiž doma za celou dobu nehnul ani prstem, nic neuklidil, měl chudáček alergii na prach, tak ho nechtěl vířit :roll: Naštěstí se po pár letech vzpamatoval bez ublížení na zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milan333
12.3.12 13:29

No, nepíšeš, že by manžel argumentoval únavou, jenom tím, že se mu nechce. Takže je to lenoch :idea: . A propos, když on potřebuje odpočívat, kdy odpočíváš ty?
Pokud by nepomohlo vysvětlení a nějaký kompromis, nedala bych se. Poznal by co to je mít nevypráno, nevyžehleno a neuvařeno.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
12.3.12 13:29

Já myslím že záleží jaký si to kdo udělá.
Já jsem samostatná jednotka, zvládám a vždy jsem zvládala vše sama, včetně vrtačky atd :lol:
můj muž vydělává, živí nás.Ale když řeknu udělá vše, včetně obstárání mimina,teď teda pořád vaří :zed: a já jsem spíš nervozní, když ho v té kuchyni vidím, je pomalý a všechno dělá tak nějak divně :think: :mrgreen: ale co uvaří mi chutná ;)
Myslím že jedno dítě, není žádná dřina :nevim: pokud tedy nejsem květinka, která si neumí s ničí poradit :nevim:
Teď jsi nemocná, to je jasný že toho máš dost, to by pomoct měl, to bych si i za cenu hádky a jeho nafouklé huby vydupala :cert:

• Citovat
  • Upravit
105
12.3.12 13:30

Takže, několikrát jsem se na všechno vykašlala (berry4) a dopadlo to tak, že doma byl takovej bordel, že si to nedokážete představit. Po 3 dnech jsem rychle začala zase fungovat, protože žít v nepořádku prostě nemůžu.
Jinak manžel má náročnou práci spíš psychicky. Nosí nám hezký penízky a když mám problém, že nepomáhá, tak mi řekne, že to klidně bude dělat, ale ať jdu do práce já. No, z mého učitelského platu by jsme nevyšli (hypotéka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
12.3.12 13:39
kolik píše:
lisacka: I kdyz argument „ze to bude klidne delat, ale at jdu do prace ja“ ma neco do sebe, tak si myslim, ze je to velmi sobecky pohled. Pokud by to chtel brat takhle primocare, tak jeho prace je teda chodit do prace a tvoje je starat se o dite. Starat se o domacnost je pak praci spolecnou. Chapu, ze to tolerujes, protoze je to vlastne celkem ok, ale takovy pristup od chlapa by mi opravdu vadil. Nedovedu si predstavit, ze bych rekl manzelce „ja chodim do prace a nosim penize, tak ty drz hubu a pekne se starej o vsechno ostatni“. Zni to asi vic tvrde, ale je to v podstate to same, co rika vas manzel. Nevim, kde berou chlapi ten pocit, ze jejich jedinou „praci“ je chodit do prace a prinest vyplatu :think:

protože tak byli vychováváni :roll: je to tak zakladatelko?jak to měl doma a jak jste to měli vy? asi bych mu to zkusila ještě jednou, polopatě vysvětlit a pomalinku zkusit zapojovat,tak aby měl pocit, že je schopný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.3.12 13:39

Kolik, máš pravdu. Já teď akorát nevím, jak z toho ven. Kolikrát jsme se kvůli tomu dohádali, ale nikdy se nic nevyřešilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eulili
12.3.12 13:40

Lisacko: Tvůj manžel je blb. Promiň. Uvědom si, že to uvidí vaše dítě, z holky vyroste stejná chuděra jako ty a z kluka podobný nevycválanec jako jeho táta. Proč vůbec uvažuješ o variantě, že on vydělává??? A kdo nosil dítě a porodil ho???? A kdo mu umývá prdel? Ty. On místo toho vydělává. Ale domácnost - to už k tvojí půlce nepatří, to je společná věc. Jestli je takovej borec, a kasá se, že vydělává,ať vám zaplatí paní na úklid, nákup a vaření (počítej tak 10000 Kč měsíčně. POkud na to nemá, ať zvedne prdel a jde uklízet. To je ale blbec. Já bych s takovým měla libido na nule, promiň, ale v dnešní době…co si tvůj muž o tobě myslí? Že jsi jeho služka a souložnoce? To uý snad má lidstvo za sebou… Promiň za tvrdá slova, ale někdo ti to musel říct na rovinu.

• Citovat
  • Upravit
14335
12.3.12 13:41

Manžel mi pomáhá, ale tak já to po něm nevyžaduju.. U nás pomohlo, že měl svoje povinnosti..
Nějak to vylynulo z toho soužití- vynáší koš, občas vezme vysavač.. Do nádobí ho nenutím..
Možná mu říct, že by něco určitého mu tak nevadí, mohl mít na starost :think: Upřímně moc neznámc chlapů do se hrnou do nádobí, to raději pohlídají dítě, vysají, vysají, vynesou koš

Příspěvek upraven 12.03.12 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.3.12 13:42

Boriska, u nich doma nevl. taťka chodil do práce a mamka byla skoro celej život doma a starala se o děti (4). Mě nenapadlo, že v tom to asi bude. U nás vždycky mamka fungovala doma, taťka na zahradě. Já= doma i na zahradě, manžel= v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí