Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To Lisacka: Já to chápu, ale argumenty Tvého muže (proč by měl něco dělat, když toho má za celý den v práci až až mě příjde prostě jak z roku 1970, či níže. Může Tě držet při jiných situacích, ale nenechá Tě vydechnout a bere Tě jako samozřejmost, která mu vypere, vyžehlí, div boty nevyleští, uvaří, a to i za případu, kdy padáš na pusinu.
A porovnej si, kolikrát Tě za život podržel a kolikrát Tě vyšťavil. dle Tvého příspěvku si myslím, že vyšťavení je každodenní rituál a podržení z manželovi strany je jen občasné, až když on zhodnotí, když je někde malér. A z toho bych asi vycházela já osobně.
Příspěvek upraven 12.03.12 v 22:46
Lynette píše:
On chodí do práce a ty se staráš o dítě - starost o domácnost je pořád fifty fifty. Přestaň doma gruntovat jak prdlá a když ti není dobře tak si jdi lehnout - nevař, neuklízej a kurýruj se. Buď pochopí podle bordelu a hladu že to sama nezvládáš a pomůže ti sám od sebe nebo je to vůl.
Máte pravdu. Ale mu prostě nevadí žít v nepořádku! Kdybych přestala uklízet, vařit a prát, tak mu by to nevadilo!
A to, že je partner lenora, to jsi zjistila až něco po roce po narození dítěte? To mi neříkej, to snad muselo vyjít najevo daleko dříve, ne? ![]()
lisacka píše:
Máte pravdu. Ale mu prostě nevadí žít v nepořádku! Kdybych přestala uklízet, vařit a prát, tak mu by to nevadilo!
V nepořádku to nevadí ale ve špíně, o hladu a bez jediný čistý lžičky to vadí každému. Přestaň kolem něj poskakovat. A doporučuju jeden díl slovenské výměny manželek. Ten můj pomáhá se vším a hodně, chdí normálně do práce a stejně po té co viděl ten díl, tak pomáhá ještě víc i když by vůbec nemusel.
http://www.youtube.com/watch?…
Doporučuju ![]()
lisacka píše:
Víš, když čtu příspěvky jako tyhle, teda ne konkrétně jen tenhle, ale prostě výčitky chlapům, jak neuklízí, jak … tak si pak říkám … výměna manželek. N evážně. Mně by zajímalo, kam by to došlo, kdybyste dostaly toho mýho, a já toho vašeho. Páč ten můj, tomu nepořádejk není lhostejný. Je jím posedlý. A nejen pasivně, on ten hadr do ruky vezme. Protože prostě v tom „bordelu, co máme doma, si přeci nezaslouží žít“.
Lynette píše:lisacka píše:
Máte pravdu. Ale mu prostě nevadí žít v nepořádku! Kdybych přestala uklízet, vařit a prát, tak mu by to nevadilo!V nepořádku to nevadí ale ve špíně, o hladu a bez jediný čistý lžičky to vadí každému. Přestaň kolem něj poskakovat. A doporučuju jeden díl slovenské výměny manželek. Ten můj pomáhá se vším a hodně, chdí normálně do práce a stejně po té co viděl ten díl, tak pomáhá ještě víc i když by vůbec nemusel.
Doporučuju
http://www.youtube.com/watch?…
Ti jsem viděla, dokonce je tady na emiminu i diskuze ohledně těchto show. Toto je fakt ale síla a pro děti z té jedné rodiny fakt na sociálku. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby nějakou tu návštěvu sociálky po odvysílání ta rodina měla. Ale ten róm mu to pak na konci dobře nandal. A měl pravdu.
lisacka píše:
Takže, několikrát jsem se na všechno vykašlala (berry4) a dopadlo to tak, že doma byl takovej bordel, že si to nedokážete představit. Po 3 dnech jsem rychle začala zase fungovat, protože žít v nepořádku prostě nemůžu.
Jinak manžel má náročnou práci spíš psychicky. Nosí nám hezký penízky a když mám problém, že nepomáhá, tak mi řekne, že to klidně bude dělat, ale ať jdu do práce já. No, z mého učitelského platu by jsme nevyšli (hypotéka).
No, ale jestli Ti manžel nabídl výměnu - Ty udělej mojí práci (přines peníze) a já udělám tvojí práci, tak je to seriózní nabídka a obě práce-poloviny jsou pro něj stejně náročné a je asi schopen je obě vykonávat - tak je to spravedlivé. Ty si vyber tu polovinu-prací-poviností, kterou chceš - přines peníze nebo se postarej o domácnost. Máš na výběr !!
Yvonne píše:
A to, že je partner lenora, to jsi zjistila až něco po roce po narození dítěte? To mi neříkej, to snad muselo vyjít najevo daleko dříve, ne?
Než byla malá, tak jsme byli oba v jednom kole - práce, škola, podnikání. Když jsem se věnovala domácnosti, manžel pracoval nebo se učil, u tv neležel. Změna nastala, když jsem zůstala doma. Byla jsem na rizikovém a tak nějak jsem kromě domácnosti nic jinýho nemusela. On byl v práci, dodělával školu, dohlížel na náš podnik, sekal trávu…, takže logicky jsem po něm nic nechtěla. Po narození malé býval málo doma, takže jsem to nějak musela zvládat. Teď však má školu hotovou, podnik vedu já, takže jen chodí do práce, tudíž jsem očekávala nějakou pomoc, když je častěji doma, což se ovšem nekonalo. Takže dřív to najevo nevyšlo, protože jsme byli v jednom kole oba.
Anonymní píše:lisacka píše:Jéžiš, tak ty jeho hadry nesbírej a zachvíli nebude mít co na sebe, borec jeden.Emilie píše:To on si zase nakoupí nebo si klidně dá oběd ve meste… S tou mojí slabou stránkou máš pravdu.. A věřím, že jedno díte, zádné díte
Ono se radí, že když nechce uklízet on, neměla bys ani ty. Ale jestliže jemu nevadí být v bordelu, tak to fungovat nebude. Kdéééžto třeba když nebudeš vařit, prát a on nebude mít co jíst, co na sebe, tak začne funovat velmi rychle - minimálně s tím, že se začne nějak obstarávat sám. Třeba zjistí, že párky se kupují v obchodě a poté ohřívají na plotně, kterou je předtím třeba zapnout. Holt se může stát poté, že ten kastrol už nikdo neumeje … Musíš prostě sama zjistit, kde je jeho slabá stránka. Nezlob se, ale v tomhle vztahu je touha po harmonické a čisté domácnosti tvoje slabá stránka. A on jí umí velmi efektivně zneužít.No a samozřejmě, zaděláno před dítětem a rozdělené povinnosti. Horko těžko je budeš nyní přerozdělovávat zase někam jinam.
A ještě jedna poznámka, aniž chci rýpat - PLATÍ, jedno dítě, žádné dítě. Když mám doma jedno a manžel druhé někde jinde, opravdu mám pocit, že mi náhle někdo rozvázal ruce. Nebo aspoň jednu, ale někdy mi přijde, že mám dvě děti, kdyz po něm musím všechno uklízet. Jo a chceme druhé, tak se obavám toho, že bych to nedavala už vůbec, minimálně ten první rok.
a nebo ji chlap vypeče tak jako mě - chodil dva týdny ve stejných spodkách, protože ty vypraný(!!ano, vyprala jsem je) nebyly poskládaný ve skříni, tak on je nenašel…a že si o ten koš s prádlem ukopl tak každej druhej den palec, to už je jedno
a ještě jedna perla - současnej přítel mi tu jeden den chodil v trenkách s dírou dobře 10cm na zadku
ale u něj to bylo proto, že tu ještě nebydlel, měl tu jediný trenky a ty mu pračka prostě ve švu rozpárala
…ale taky mu to zrovna moc nevadilo :/
mě na tom principu „nebude mít co na sebe“ nasralo jedno - když jsem to (asi třikrát s odstupem času) zkusila, tak mě okolí totálně pomluvilo a rodina i vynadala, jestli jako neumím tomu svýmu vyprat a vyžehlit
(taky byl na pracáku, já dvě školy a ještě jsem nás živila :/
Ahoj tak to jsme na tom asi stejně, bohužel mám pocit, že si je moc rozmazlíme domácnost taky obstarávám v posdtatě mu kupuji i ten zubní kartáček prostě servis se vším všudy
a teď když máme malou tak je toho ještě víc a občas mi z toho jde hlava kolem
a to máme ještě doma psa
takže celkem uklízím, si říkám že kdybych si neuměla tak dobře rozvrhnout čas a práci tak jsem asi mrtvá
![]()
Nevernej12 píše:lisacka píše:No, ale jestli Ti manžel nabídl výměnu - Ty udělej mojí práci (přines peníze) a já udělám tvojí práci, tak je to seriózní nabídka a obě práce-poloviny jsou pro něj stejně náročné a je asi schopen je obě vykonávat - tak je to spravedlivé. Ty si vyber tu polovinu-prací-poviností, kterou chceš - přines peníze nebo se postarej o domácnost. Máš na výběr !!
Takže, několikrát jsem se na všechno vykašlala (berry4) a dopadlo to tak, že doma byl takovej bordel, že si to nedokážete představit. Po 3 dnech jsem rychle začala zase fungovat, protože žít v nepořádku prostě nemůžu.
Jinak manžel má náročnou práci spíš psychicky. Nosí nám hezký penízky a když mám problém, že nepomáhá, tak mi řekne, že to klidně bude dělat, ale ať jdu do práce já. No, z mého učitelského platu by jsme nevyšli (hypotéka).
Nevěrnej to ale není fér nabídka víš ? ( práce v domácnosti se dělá i po příchodu ze zaměstnání ) ty jsi nevěrnej, takže od tebe asi nebudu očekávat nějaké fér jednání ![]()
kvaček píše:
Upřímně ale můžu říct, když někomu toto řeknu, že se manžel tatko bere k našem synovi, tak spíš cítím takové…
Ježiš, já to všechno zvládám sama..![]()
Ale já prostě jsem ráda, že se on bere a nepřichází o prožitky s malým, ale je pravda, že se tak hodně setkávám, že mě maminky setřou jako chudák chlap i když on krmil, přebaloval dobrovolně - občas
Ale za to mě naznačují jak jsme líná, že chudák chlap
Ono je to z jejich hlediska pochopitelný, protože jsou na to hrdý a identifikujou se s tím. Nemají zájem, aby vyšlo najevo, že to jde i jinak - vždyť k čemu by to jejich hrdinství a oběti byly? Vypadaly by jako blbky, který dřou, když nemusej, takže já je chápu.
Ale taky chápu sama sebe, že to takhle rozhodně vést nehodlám, a ničí řeči na tom nemůžou nic změnit.
holky nestarejte se o ty chlapy jak o děti, vždyť jak vás pak může takovej chlap, co si nepřipraví svoje věci přitahovat ? fuuj .. jako by mě chlap sbíral věci a pral a žehlil a skládal do skříně to bych si připadala jak nesvéprávná, nebo na vozíčku nebo tak. nedělejte to za ně je to fakt nechutný ne ?
Nečetla jsem celou diskuzi. Ale manžela bych zapojila a to hned!!!
Manžel se o malého zvládne postarat v pohodě a já to vždycky hrdě prezentuji, jak máme šikovného taťku. Pohlídá a já se jdu pobavit nebo si zacvičit. Vždyť je taky rodič! Říká, že nehlídá, ale že se podílí na výchově. V domácnosti máme rodzělené, kdo co dělá. Pak nedochází k nedorozuměním. Zapojila jsem ho hned po přistěhování se k němu. Byla jsem 7 měsíců v Kosovu a on se doma o sebe staral sám a byl na to pyšný. Takovéhle soužití mi přijde normální.
Přijede večer domů a udělá si večeři. O víkednu vynese koše, zaleje kytky a pod. Nevidím v tom problém