Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holky pokud vám chlap řekne, že jeho příjem je xx tisíc a váš jen 7000 mateřská, tak se hluboce plete a vyveďte ho z omylu !! mateřská není příspěvek matce jako odměna za starání o děti ! mateřská jsou peníze pro děti. a žena má půlku z příjmu muže. příjem muže je příjem pro oba partnery, pokud se rozejdou, tak potom už se to řeší alimenty, které muž platí jak pro děti, tak pro ženu, protože do toho stavu, kdy není schopná si vydělat peníze, protože se stará o společné děti, ji dostal on.
tak je to v českém zákoně.
takže pokud chlap vyrukuje, že váš příjem je mateřská, tak to je na velkém omylu a měl by se z toho snu rychle probudit a přijít o iluze a sundat růžové brýle. prostě nepřichází o prachy jen žena, že není schopná výdělku, ale i on, protože se s ní musí dělit. tak je to v naší zemi zařízeno.
holky nenechte se okrádat. ![]()
navíc v manželství neexistuje můj příjem tvůj příjem, proto máme bezpodílové spoluvlastnictví manželů, ikdyby manželka dřepěla doma a nic nedělala, peníze z výplaty jsou společné.
terinka4444 píše:
navíc v manželství neexistuje můj příjem tvůj příjem, proto máme bezpodílové spoluvlastnictví manželů, ikdyby manželka dřepěla doma a nic nedělala, peníze z výplaty jsou společné.
jistě..a mě to tahá za uši když pak slyším, jak ti chlapi s těma ženskýma mávaj, jak je drží v šachu. co si myslí ? že ženská bude trčet u sporáku, výdělek veškerý žádný, stará se o společné děti, a chlap na ní vyrukuje, že její příjem je mateřská a jeho příjem je plat od zaměstnavatele ? no tak to se má jak prase v žitě holenek. chodí si do práce, má pěkné peníze, když se už slituje, tak ženský něco smrkne a ještě se tváří jak boží umučení, že ženská nevyšla s mateřskou. a běda když potká nějakou kočičku s pravidelným příjmem jak jde od kadeřníka, nehtíky naleštěný, čerstvounká navoněná samej pudřík a nový hadříky. tam už nevidí, jak se ke svý ženský zachoval, že si chudák doma sama stříhá ofinu. holky fakt bacha na to. pěkně ať solí.
Jo, holky mají pravdu. Mateřská je příspěvek pro děti, není to plat ženy, že trčí doma a šůruje a vaří. Jinak někde jsem četla, že když se napočítá na peníze, co vše žena dělá doma, tak by se chlap hned tak nedoplatil. Nechci kecat, ale myslím to bylo vyčísleno na nějakých 20tis. měsíčně za servis, který doma chlap má. Uklizeno, navařeno, vypráno a vyžehleno.
Ano, peníze jsou v manželství ( partnerství ) společné. Oba pracují, aby zajistili rodinu. To, že ženina práce se skládá ze starání o mimino, není
Laaja píše:
Jo, holky mají pravdu. Mateřská je příspěvek pro děti, není to plat ženy, že trčí doma a šůruje a vaří. Jinak někde jsem četla, že když se napočítá na peníze, co vše žena dělá doma, tak by se chlap hned tak nedoplatil. Nechci kecat, ale myslím to bylo vyčísleno na nějakých 20tis. měsíčně za servis, který doma chlap má. Uklizeno, navařeno, vypráno a vyžehleno.
ano taky jsem někde četla. áále žádný handrkování ! jednou chceme společně dítě, tak se má respektovat ten, kdo doma zůstane a vzdá se příjmu ! Většinou je to žena. co to je za hajzlíka, který si s velkým tiátrem namluví pěknou mladou holku plnou života a plánů a ideí, a udělá jí dítě a pak jí řekne tohle ? tvůj příjem je mateřská ? a ono co si budem povídat, ani potom ta ženská nemůže většinou stoprocentně fungovat na plný úvazek. a pokud jo, tak tam je fakt potřeba doma pořádnej chlap, co si na ní neléčí svý komplexy, ale opravdu dokáže zabrat s péčí o děti pěkně napůl.
já bych je hnala.
na závadu. Ať tedy pán domu zaplatí aupair a žena může jít do práce. Asi by se divil, kolik by té aupair musel dát, plus jí ještě živit a nechat bydlet v bytě.
navíc jsme u toho, správně aupair není služka, stará se jen o děti, nemá uklízet, žehlit a vařit pro rodinu, takže k aupair ještě uklizečku a má to.
a stejně o ty další věci, jako jsou nákupy, chození na poštu a podobný kraviny pěkně napůl já mu dám ! ![]()
Lenka
jojo, lepší je to řešit na začátku vztahu… ale nikdy není pozdě. Akorát to toho chlapa víc omráčí ![]()
Lenkaamimi píše:
a stejně o ty další věci, jako jsou nákupy, chození na poštu a podobný kraviny pěkně napůl já mu dám !
terinka4444 píše:
navíc jsme u toho, správně aupair není služka, stará se jen o děti, nemá uklízet, žehlit a vařit pro rodinu, takže k aupair ještě uklizečku a má to.
No v Anglii dělá aupair většinou všechno
Někdy když má holka štěstí, tak se stará jenom o ty děti.
Když tak o tom přemýšlím, tak by měl být vlastně chlap rád, že je jeho žena doma a stará se o tohle všechno. Měl by držet hubu a krok a ještě svoji ženu hýčkat. Protože pochybuji, že většina chlapů vydělá tolik, aby zaplatili chůvu, uklízečku a kuchařku. Jo a asistentku, která mu připomíná, co je potřeba zařídit, kam zavolat a nakonec to udělá a zařídí sama.
A presne - vubec nechapu, kde se to v nem bere. Kdyz to poprve zminil, koukala jsem jako puk. Ano, byl lenoch i pred miminem, ano, neporadek mu nikdy extra nevadil, ale pred miminem mel rozumne nazory a svuj podil prace v domacnosti nepopiral (byt neudelal vzdy vse na 100 procent). A najednou, kdyz se narodilo dite, prestoze jsem ja mela ze zacatku mnohem vic prace nez pred jeho narozenim a on porad stejne - najednou prisly vymluvy jak on prece chodi do prace, on vydelava xx tisic, zatimco ja 7600 rodicak, takze narocnost nasich praci je v tomhle pomeru
Nevernej, to ses teda vedle. Ono se to jenom tvari jako seriozni nabidka.
Nejspis je v tom zamichany dost vypocitavosti, ze ona tuhle nabidku vymeny roli nebude moct/chtit prijmout (jak psala zakladatelka - nevydela dost penez na hypoteku napriklad; nebo moc dobre vi, ze by od maleho ditete neodesla, protoze se o nej stara lip nez on atd.).
A i kdyby to bylo mineno ve vsi cestnosti a nebyla by za tim zadna finta, tak porad je to takova „obchodni dohoda“, ktera mezi partnery podle me nepatri.
Navic tim vlastne on sam urcil (bez dohody s partnerkou), ze prace (zamestnani, pece o dite a pece o domacnost) se musi rozdelit mezi oba partnery presne v nejakem pomeru (a sice, ze ten kdo ma dite, ma i domacnost) a zadnou alternativu neprijima. Jak to muze sam urcit v partnerstvi/manzelstvi, to mi vysvetli?