Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, potřebuji být co nejrychleji zdravá, máte nějaké účinné rady jak se co nejrychleji zbavit chřipky, nebo aspoň toho nejhoršího, abych mohla normálně fungovat? Děkuji
ten kdo by to vymyslel, by dostal nobelovku,
můžeš zkusit cokoli, ale na chřipku beztak funguje jediné - zalézt do postele
Zalézt do postele a vypotit to (lipový, zázvorový čaj…). K tomu vysoké dávky Céčka (ideálně přírodní C ne kyselinu askorbovou), Déčko, zinek, betaglukany. Pokud máš rýmu, tak nosní konvička.
Jestli se toho zbavíš rychle a pomocí něčeho z lékárny /kromě očkování předem), tak to není chřipka, ale viróza.
Chřipka se pozná tak, že funguješ a za 30 minut už ani žádnou lékarnu neřešíš, natož internet.
Jak už to tak bývá, tak s léky to bude trvat týden a bez léků sedm dní.
Chřipky se rychle zbavit nedá. My už se v tom placame týden, ještě to není dobrý a věř mi, že dělám psí kusy. Každopádně pomoct může klid v posteli, hodně pít, spát, jíst vývar, z léků ibalgin, sinupret, vitamíny zinek…ale stejně je potřeba to vyležet. Časem jsem se naučila, že žádná práce nestojí za to přecházet nemoci, protože se ti to akorát odrazí někde později. Hlavně chřipka je pěkný sajrajt ![]()
Otázkou je, kdo to to obyvatelstvo vlastně naučil, že znají jen chřipku a angínu?
@Ivan PPZ píše:
Jestli se toho zbavíš rychle a pomocí něčeho z lékárny /kromě očkování předem), tak to není chřipka, ale viróza.
Chřipka se pozná tak, že funguješ a za 30 minut už ani žádnou lékarnu neřešíš, natož internet.
Chřipka má „tu výhodu“, že si sama tak nějak automaticky zajistí klid na lůžku. A zpočátku je to spíš takové bezvědomí. Teplotka byla? Byla 39,8+. A nemocný se vlastně ani moc netrápí, protože to ani moc nevnímá.
A naopak, opravdová angína pěkně přispěje k hubnutí, protože něco sníst je utopie. Osobně si pamatuju, že se ani sliny nedaly polykat, natož čaj. Rohlík = šance nula.
Modafen. Za dva dny jsem byla schopná fungovat a při působení prášku jsem i uklizela a starala o novorozence ![]()
@vedma007 píše:
Zalézt do postele a vypotit to (lipový, zázvorový čaj…). K tomu vysoké dávky Céčka (ideálně přírodní C ne kyselinu askorbovou), Déčko, zinek, betaglukany. Pokud máš rýmu, tak nosní konvička.
Tohle dělám (místo konvičky Olynth) už týden a moc to nefunguje ![]()
@Lainaire8 píše:
Modafen. Za dva dny jsem byla schopná fungovat a při působení prášku jsem i uklizela a starala o novorozence
U chripky? Tezko.
no, není to tak úplně
kdyby chřipka každého spolehlivě srazila na několik dní do postele, prakticky by se nešířila
ale všichni víme že to tak není, a tak jsou průběhy jak těžké tak i střední
jsou i lidi co s chřipkou chodí do práce, naperou se modafenama a spol a chodí a kašlou, ti to šíří nejvíc…
nebo si v horším případě vymrčují test na covida, asi z logiky " covid šířit nechci, chřipku šířit mohu"
mmch, těch několik co si to v poslední době u nás vymrčelo…covida neměl ani jeden, všichni chřipka A, a nebyly to všechno stavy 40 a ležím mrtvý v posteli, to víte že ne…
proto se to tak šíří, protože s tím běhaj všude možně
/ i děti ve škole /
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, potřebuji být co nejrychleji zdravá, máte nějaké účinné rady jak se co nejrychleji zbavit chřipky, nebo aspoň toho nejhoršího, abych mohla normálně fungovat? Děkuji
mmch, aktuálně je to častý dotaz v práci " jak se rychle zbavit chřipky, musím chodit do práce"
případně " strašně kašlu, chci něco účinného, aby kašel hned přestal "