Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A děláte aktivně něco proto, aby se splnily?
Co máte v plánu stihnout tento rok?![]()
Nemyslím na mysli svatbu, dítě a podobně
ráda bych se zaměřila na jiný cíl
P. S. v zásnuby tajně doufám, ale asi bohužel, jsme spolu 8 let a nedočkám se
ráda bych mu dala na jevo, že i bez dítěte a svatby dokážu být šťastná a ukázat mu, že mu mohu i utécta miminko zatím asi přítel nechce…
Tak si dej závazek, že si letos najdeš normálního chlapa pro život, když tenhle stojí za houby. Za moc nestojí, když s ním ztrácíš 8 let a za nic mu nestojíš. Daruješ mu další léta? Nebuď hloupá.
Kolik je vám oběma roků?
Pokud mu chceš ukazovat, že můžeš i utéct, tak ho tím tlačíš tam, kam on nechce.
Pokud jste čerstvě po studiích, budete zařizovat bydlení, tak se dá myšlení přítele pochopit.
Ty dítě chceš, ideálně brzy?
@lasička1 mě 24, přítelovi 26, brzy 27.
Studoval ma ING, já pracuji již 5 let.
Vztah 8 let, rok společné bydlení, bez hypotéky…. bydlíme v krásnem bytě (koupil přítel)
vydělává již 2 roky!
Ano už bych ráda brzy holky jsou buď zasnoubené
nevo mají miminka, nějak se os nich začínám oddalovat ikdyž bych miminko moc ráda… nějak jsem nešťasná a opravdu moc zavidím vybírat šaty… nějak mám pocit, že později než teď se mi chtít nebude! jmenovat se jinak, vybírat šaty, místo svatby…. oni už to budou mít zasebou…
![]()
Hele, o ostatní přece nejde, ty bych moc neřešila. Jde o tebe a o váš vztah, jak to cítíte a vidíte do budoucna vy dva. (Ani) téma svatba by nemělo být tabu, proč to někdy nenadhodit? Jestli o tom přemýšlel, že byste se vzali? Jestli by si dovedl představit, že už by měl dítě? Nebo prostě zjistit jeho postoj, ne?
Žádný narážky! Úplně normálně a otevřeně se ho na to zeptat…
@jedno.devce ptam se casto
vzdy me nejak umlci jo to prijde… nebo jeste si chci uzivat, takze jeho odpovedi nejsou uplne smerodatne
![]()
to he chci byt mladou maminkiu vi, to ze chci svazbu taky, ale nejak nespecha ![]()
@MilujicislecnaT No a nenechat se úplně umlčet? Že bys tak nějak ráda věděla, na čem jsi? Už jste spolu dlouho, byť chápu, že jste spolu začínali hodně mladí a že společné bydlení ještě zas tak dlouho netrvá. Dítě je jedna věc, ale „užívat si“ přece můžete i jako manželé, ne? ![]()
@MilujicislecnaT píše:
@jedno.devce ptam se castovzdy me nejak umlci jo to prijde… nebo jeste si chci uzivat, takze jeho odpovedi nejsou uplne smerodatne
![]()
![]()
to he chci byt mladou maminkiu vi, to ze chci svazbu taky, ale nejak nespecha
Hele, vy jste oba v úplně jiný životní fázi. Ty už se „nudíš“, protože nestudujes, nebudeš, nebudeš asi karieru a nemáš jinej vlastní projekta, tak už seš na děti připravena a čekáš až on doroste. On se teď asi chce třeba projet po světě, něco ještě zažít. Nelam ho do toho, vymstí se ti to.
Moje plány. Dokončit profesní kvalifikaci, vzdát se/zasnoubit a odpracovat abych měla na rodicak (stehovali jsme se z cr do zahranici), otěhotnět. Velký cíle, no 😁. Počítám že část se preleje do dalšího roku.
Mimo to cestovat a hodně zapracovat na fyzicce
A děláte aktivně něco proto, aby se splnily?
Co máte v plánu stihnout tento rok?
Nemyslím na mysli svatbu, dítě a podobně
ráda bych se zaměřila na jiný cíl 
P. S. v zásnuby tajně doufám, ale asi bohužel, jsme spolu 8 let a nedočkám se
a miminko zatím asi přítel nechce…
ráda bych mu dala na jevo, že i bez dítěte a svatby dokážu být šťastná a ukázat mu, že mu mohu i utéct