Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla sem se zeptat jestli tu je někdo kdo se léčí s štítnou žlázou? Nez sem priala na to že mám špatnou funkci štitne zlazy mela sem divne pocity a stavy! Než zabraly leky..pak bylo dobre.
Pred Vanoci sem bylaa na kontrole (odber krve a ultrazvuk) mela jsem zvýšené hodnoty v krkvi.
P. doktor my lroto upravil užívání léků brala sem Eutyrox 75g tak my ted dal 100g a na víkend 75g. Zajima me zda to má někdo takto takhle rozdělené? a hlavne ne zajima to ze jsem začala mit zas divne pocity, návaly, a někdy i stres a jakoby mdloby před očima! Prostě my je divne! Někdy my prijde jakoby to bylo prvně ty stavy které jsem mela na začátku!
Je možné že je to z tech upravených léků ez si to tělo zas bak tam zvykne??? Čím ze to trvá než tyeky jakoby sednou do ťela a udělá se normal stav..
rada bych věděla…zda je to pravdu ťim..dekuju
Může to být tím, že dávka byla malá a trvá několik týdnů, než si to zase sedne. Já mám stovku každý den, syn to má obráceně, než ty… V týdnu 75 o víkendu 100 a různě se nám to za léta upravovalo a kombinovalo, takže to normální je. Začínala jsem na 25… Štítná žláza je peklo, když není dobře kompenzovaná a může ti tohle všechno vyvolat. Já třeba doma brečela, že budu úplně plešatá a bez chlupů, normálně jsem měla lysiny po celém těle, i obočí mi padalo 🙈 Po úpravě léků se to zase za pár týdnů dalo do kupy… Držím palce s dobrou kompenzací a co nejméně starostí ![]()
@Anonymní píše:
Může to být tím, že dávka byla malá a trvá několik týdnů, než si to zase sedne. Já mám stovku každý den, syn to má obráceně, než ty… V týdnu 75 o víkendu 100 a různě se nám to za léta upravovalo a kombinovalo, takže to normální je. Začínala jsem na 25… Štítná žláza je peklo, když není dobře kompenzovaná a může ti tohle všechno vyvolat. Já třeba doma brečela, že budu úplně plešatá a bez chlupů, normálně jsem měla lysiny po celém těle, i obočí mi padalo 🙈 Po úpravě léků se to zase za pár týdnů dalo do kupy… Držím palce s dobrou kompenzací a co nejméně starostí
@Anonymní píše:
Může to být tím, že dávka byla malá a trvá několik týdnů, než si to zase sedne. Já mám stovku každý den, syn to má obráceně, než ty… V týdnu 75 o víkendu 100 a různě se nám to za léta upravovalo a kombinovalo, takže to normální je. Začínala jsem na 25… Štítná žláza je peklo, když není dobře kompenzovaná a může ti tohle všechno vyvolat. Já třeba doma brečela, že budu úplně plešatá a bez chlupů, normálně jsem měla lysiny po celém těle, i obočí mi padalo 🙈 Po úpravě léků se to zase za pár týdnů dalo do kupy… Držím palce s dobrou kompenzací a co nejméně starostí
Tak to dekuju trochu semi ulevilo! Naštěstí z chlupy ani vlasy problém nemám jen možná bojuje z chutí jidla a někdy zas naopak z nechutenství!! Hruza tato nemoc je jak na houpačce
ja se sni lecim uz 5let…a porad to neni ono…někdy zima někdy návaly…achjooo
@Miskaa91 jo, tak to znám… Někdy bych snědla, na co přijdu a někdy jsem si vzpomněla, že jsem vlastně dva dny nejedla. Musela jsem se naučit jíst i pít. Do toho návaly, nálady, období depresí, šílená únava, kdy jsem nemohla vylézt z postele… Fakt to není sranda, ale když je dobrá kompenzace, dá se to zvládat. Já se léčím s přestávkami už 17 let. Poprvé zjištěno v pubertě, pak jsem měla skvělé výsledky, vysazení léku, tak to přikládali právě té pubertě… Pak jsem si úplně rozhodila tělo antikoncepcí (injekce), přibrala 40 kg za rok a štítka se rozjela znova. Teď už to je do konce života. Ale neboj, bude zase dobře ![]()
Určitě o svých pocitech a stavech řekni endokrinologovi. Když mi endokrinolog vysvětloval, jak ta štítná žláza a její hormony vlastně fungují, zmínil, že hodnoty v krvi jsou jen vodítko, že každý člověk má své „normální“ rozmezí hodnot jinde. A že to hlavní, čím se řídí, jsou subjektivní pocity pacienta a jejich vývoj. A já si vždycky myslela, že je jen milý a dělá small talk. ![]()