Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, s manželem se rozhodujeme jaké vybrat auto pro pěti člennou rodinu. Chtěli bychom Seat Altea Xl nebo Octavií 2. Vejdou se dozadu tři autosedačky do jednoho z nich? Nejlépe osobní zkušenosti prosím. Děkuji předem za odpovědi a přeji hezky zbytek večera ![]()
@Sabina1812 píše:
Dobrý den, s manželem se rozhodujeme jaké vybrat auto pro pěti člennou rodinu. Chtěli bychom Seat Altea Xl nebo Octavií 2. Vejdou se dozadu tři autosedačky do jednoho z nich? Nejlépe osobní zkušenosti prosím. Děkuji předem za odpovědi a přeji hezky zbytek večera
Nooo jako do oktávky jsme dali 2 sedačky 15-36(bez isofixu) a doprostřed už by se určitě nevešla žádná. Osobně doporučuju auta typu VW Touran, Sharan, Caddy, Opel Zafira, Seat Alhambra, Toyota Proace. Tam je jistota, že se ty 3 sedačky vejdou. Jedna kamarádka se třemi dětmi má Zafiru, druhá Tourana, švagrovci mají 4 děti a mají Sharana. My máme děti 2 a máme Caddy…
Do Octavie 2 se 3 sedacky vedle sebe nevejdou. Leda nejake ultra uzke, pokud mate stihle deti. Ale stejne bude peklo deti zapinat pasem od auta - nedostanete se poradne rukou mezi sedacky.
Pro pětičlennou rodinu jedině auto s pěti plnohodnotnými sedačkami. Máme VW Touran a Octavia II.
3 děti - bez sedačky, 3.kat. autosedačka, vajíčko (v Octavii) a nejstarší byl ve prostřed ztísněný. Touran - bez sedačky, BeSafe (na opěrné noze), 3.kat. autosedačka a úplný luxus.
Vůbec nepřemýšlejte, že byste se vešli do jiného auta než s pěti plnohodnotnými sedačkami.
Takže výběr viz výše plus ještě Peugeot 5008, Rifter, Citroen C4 Grand Picasso
@Sabina1812 Octavie nee
dozadu 3 sedačky nenarves, ani kdyby ses modlila. S takovou Sharan, Alhambra, Galaxy nebo Caddy.. jiný auta jsou tragicky, co se týče prostoru
a umístit 3 kvalitní sedačky je prostě úplně mimo
osobní zkušenost
Jak pise lleennttiillkkaa… potrebujes 3 plnohodnotna sedadla, mimo zminene jeste s-max, galaxy…
Jako dali jsme do Octavie II tři sedačky (resp. 2 a mezi ně vajíčko), ale musíš hodně vybírat jakou sedačku zvolíš a i tak je to spíš nouzové řešení. Vybírejte z aut se třemi samostatnými sedadly - Ford S-Max a Galaxy, Peugeot 5008, VW Sharan, Seat Alhambra, Citroen C4 Grand Picasso, Renault Espace…
A ideální je, když mají i na všech zadních sedadlech isofix a top tether. Ušetří ti to starosti s výběrem sedačky, resp. pak s rozmístěním sedaček vzadu (čímž neříkám, že sedačky na pásy jsou špatné, jen ne vždycky se hodí mít je zrovna na prostředním sedadle).
Máme Superba II a jsem spokojená. Vzadu je hodně prostoru a kufr taky dobrý. Zkušenost se třemi sedačkami nemám, ale dvě plus já do prostřed to šlo. Ale ještě před lety jsem jezdila se Seat Alhambra a tam bys těch dětí poskládala fakt hodně. ![]()
@xxprincesscz píše:
Máme Superba II a jsem spokojená. Vzadu je hodně prostoru a kufr taky dobrý. Zkušenost se třemi sedačkami nemám, ale dvě plus já do prostřed to šlo. Ale ještě před lety jsem jezdila se Seat Alhambra a tam bys těch dětí poskládala fakt hodně.
2 sedacky a doprostred ja (i tehotna v 9. mesici) slo v pohode i do Octavie II. Ale 3 sedacky se tam fakt nevejdou.
Jestli uz deti i sedacky mas, tak se to nevejde.
Tri sedacky das, ale musi byt extra uzke podle toho vybrane.
Vybirejte auto, co ma vyndavaci jednotliva sedadla (viz prispevek vyse) nebo dodavku.
Alteu XL jsme měli, už bych to nechtěla ani za nic, byly s ní pořád nějaké problémy, nové auto a furt něco.
Teď máme Sharana, za mě top.
A i u těch aut co mají 3 plnohodnotná sedadla to může být problém, takže je třeba mít i odpovídající autosedačky. Máme Peugeot 5008, má 3 plnohodnotné sedačky s isofixem. A 3 sedačky se tam nevejdou. My máme děti 2, takže nám to nevadí, když vezeme neteř, tak má podsedák. Vejde se tam i protisměrná sedačka a asi i vajíčko. Ale 3 velké sedačky ne. Sedací plocha je velká, ale nahoře se ty sedačky rozšiřují. Máme sedačky Cybex.
@Lucka1111 píše:
A i u těch aut co mají 3 plnohodnotná sedadla to může být problém, takže je třeba mít i odpovídající autosedačky. Máme Peugeot 5008, má 3 plnohodnotné sedačky s isofixem. A 3 sedačky se tam nevejdou. My máme děti 2, takže nám to nevadí, když vezeme neteř, tak má podsedák. Vejde se tam i protisměrná sedačka a asi i vajíčko. Ale 3 velké sedačky ne. Sedací plocha je velká, ale nahoře se ty sedačky rozšiřují. Máme sedačky Cybex.
Do Sharana se vejdou s přehledem.
Octavia ne
K vyjmenovaným přidávám Dacii Lodgy, máme ji, miluju ji, akorát už se nedělá, tak leda z bazaru. Ale dětí se tam vejde až pět. Nebo tři, a do kufru ještě dva kočárky.