Jak se s tímto poprat a jak to zvládáte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
17.5.25 11:50

@citlivaduse ano to je přesné, to je takový ten případ, ze spi celou noc ale vlastně nespi 😁 několikrát za noc brečí, kope, někdy i stoji a brek. A pak v 6 ráno fakt nejsem fresh 😂 samozřejmě na moji náladě se to taky odráží, takže budeme čekat, kdy bude lépe 🙏🏻 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
17.5.25 22:28

@MatysMam ahoj, jak tu píše Petr, nevztahovat si to na sebe, brát to, že to je normální vývoj. Já mám holčičku rok a 3/4 a už to začíná :D věčně ji nesu kopající v podpaží, protože bychom nikam nedošli (chce jít sama, ale jde jako couvající šnek nebo někam jinam). Naštěstí je lehká a dá se udržet. A platí na ni bodovací systém, chce být jako velká ségra, takže když řeknu, že jestli se bude prát při přebalování, odečtu jí body, hned je klid. Sice nechápe, co jsou body, ale chce je mít :D

Popravdě asi to dělá i to, že už je druhá. Takže když sebou pleskne na zem a usedavě pláče, protože jsem nedala 3. čokoládu nebo mi vynadá tytyty mama! Ne oběd, buchtu! A řve, tak mi to přijde hrozně legrační a roztomilý. Ale u první dcerky mě to hrozně nervovalo, jak si vzpomínám. Zpetne moc nechápu proč. Asi prostě to druhý dítko je pořád takový miminko, kdežto tu první jsem měla za velkou holku a čekala jsem od ní asi kdo ví co. Děti se prostě vztekaj. Ono já jsem taky kolikrát naštvaná, když věci nejsou podle mě. A co takový dvouleťák, který si neví s tou situací a emocí rady.

Jinak noční děsy kolem 2. roku taky bývají. To chce jen čas. Nervový systém takhle malých dětí se překotně vyvíjí a jsou z toho různé podivnosti. Hlavně přeju hodně sil, je to náročné období :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.5.25 13:15

@Liška32 poslední dny jsou velmi náročné! Kdy u starší dcerky toto období ustupovalo prosím? Vím, že je to u každého jinak ale ať mám alespoň nějakou vidinu 😅
Dekuji za podporu a hodně sil i u vás 🫶🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect