Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdi pryč s kamarádkou, kup si čokoládu, cokoliv… hlavně nedělej to co jsem dělala já, občas jsem se prostě řezala nůžkama do ruky, ulevovalo mi to, přestala jsem s tím sama, sama jsem poznala že mi začíná hodně šibat.. teď mi pomáhá to, že vyběhnu na kopec a zařvu si ![]()
Ja mam takovou relaxacni techniku. Zavri oci a predstav si do detailu misto, kde bys chtela byt. U me je to plaz. Palmy,,houpaci sit, ananasovej dzus, racci..a zadny deti
fakt to funguje
@Tarjei vazne to funguje? Jestli ano tak zavidim. Ja myslim ze obecne moc poradit nejde, je to dost individualni, jelikoz me by ke stresu stacily ty dve male deti a dalsi na ceste
resp vim, ze to ja bych nedavala, proto bych nikdy toto nedopustila, mit deti tak brzy po sobe…ale ja se znam, plno holek to proste neodhadne a pak je to tezke - cimz zakl nerikam, ze jsi ten pripad! Jsou i takove, co v pohode daji 4 deti po sobe a fakt jsou takto stastne
zkratka zakl musis vedet sama, co te uklidnuje, nebo spise co te vytaci a to eliminovat…ono je krasna rada dej si cokoladu, ale vysledek je spise velka zadel nez klid ![]()
@saadet tuhle techniku jsem si sama vyvinula kdyz jsem mela na krku svoje dite dvoulety, segry dite dvoulety a svoje druhy novorozence. Vsichni tri rvali a ja si rekla, ze se na to muzu vy.rat a zacala jsem si predstavovat tu plaz. Nekecam, par minut a ztichli. Dnes mam svoje tri,,prostredni tezkej carda retarda a pouzivam to pro udrzeni zbytku vlastniho dusevniho zdravi ![]()
@Tarjei
vim, pamatuju si te z jine diskuze, prave vim, že to mas dost tezke, proto se ptam
kazdopadne gratuluji…a s dovolenim vyzkousim, ale obavam se ze na toto jsem prilis neuroticka ![]()
@saadet jses hodna, dekuju
Joo ja jsem desnej nervon a vztekloun, ver, ze to jde ![]()
@saadet vis co, ono dite jeci, Ty ve vrtuli a vzajemne se cyklite a je to horsi a horsi. Jak zacnes myslet jinym smerem, prerusi se to
napis, jsem zvedava ![]()
@Anonymní píše:
@Tarjei To zkusím, díky.
Fakt zkus, je to jednoduchy a ucinny ![]()
@Tarjei jj s tim naprosto souhlasim. Nejen v té dané chvíli, ale i dlouhodobě, pokud je člověk víc v pohodě, dítě taky. Ale tak na obláčku pořád nejsme ![]()
Ahoj holky. Vždy jsem byla nervák, pokud vládne pohoda a klid, tak stejně funguji i já, ale pokud je stres, tak neumím zůstat v klidu. Pláč, vztek,… Teď jsem těhotná, teprve začátek, navíc jsem dostala velice nepříjemnou chřipku, už 4 dny jsem úplně hotová, v noci moc nespím, protože to nejde. K tomu doma dvě dračice 5 a 2, obě nemocné a já to nějak nedávám. Navíc ta menší má nějaké vztekající období
. Včera, když se menší už asi po 20-té svlékla do naha a smála se mi u toho do obličeje, tak jsem na ní zařvala, až se chudák lekla. Vůbec jsem se přistihla, že často zvyšuji hlas. Chtěla bych s nimi mluvit v klidu, ale nějak to nejde. ´Ty poslední dny jsem zralá na blázinec. Nemáte něco co vám v těchto situacích pomůže se rychle uklidnit?