Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hlavně se na ni nezlobit a zkusit ji pochopit. Mela bys ji pomoci najít odborníka, aby skutečně rozebral, cim se cítí byt. Dnešní doba je uz na tyto lidi s různým zaměřením zvykla, rozhodne nema smysl se za ni stydět
@Cindy7 to není o výběru. Ona si to nevybrala z rozmaru. Dceru (syna) přijměte takovou jaká je. Mějte ji ráda. Nedělá vám to naschvál.
Aspoň tak to na mne působí z toho mála, co jste sem napsala.
Jsi její máma, vím, že je to těžké, ale pro ni nebylo lehké ti to říct. Měj ji ráda takovou, jaká se cítí být ![]()
Příspěvek upraven 11.04.17 v 13:03
Promluv s ní, otevřeně, o všem. Klidně at je u toho i ten její přítel, at cítí podporu…pak psycholog a uvidí se. A ty sama gaye odsuzuješ? ![]()
@Borůvka1990 Děkuji, já opravdu netuším, co s tím. Stahuje si prsa, oblečení které ode mě dostala (žádné šaty ale třeba hezké dámské džíny) si ani nevšimne, namísto toho dostává pánské od svého přítele a tuhle jsem u ní našla nějakou vycpávku do kalhot ve tvaru penisu…
Vybrala si to dobrovolně a naschvál? Může to změnit?
Ne, viď? Proč jí to chceš dělat ještě horší?
@kve-tinka Já gaye neodsuzuji, je každého věc s kým je. I když mi svým způsobem připadají nechutní tím že souloží do zadku, ale jak říkám, proti gustu.
Těžká situace
Podpoř ji, jak to půjde, je to těžké hlavně pro ni. Je potřeba si uvědomit, že ona si tuto, jak píšeš, trnitou cestu nevybrala dobrovolně. Prostě to tak cítí, je jí to přirozené. Chápu, že se cítíš mizerně, že jsi nešťastná, ale ona Tvoji podporu potřebuje. Držím pěsti
![]()
@Cindy7 ale ona si tu cestu nevybírá! Dnes se snad o těchto odlišnostech od většiny ví natolik, že každý průměrně inteligentní jedinec svoje dítě jedině podpoří.
Ona si to nevybrala. Ty sis vybrala, že chceš být ženou? Ne, narodila ses tak, stejně jako tvá dcera se narodila ve špatném těle.
Nedělej jí to ještě složitější a zkus ji v rámci možností podpořit. Chápu, že je to pro tebe nesmírně těžké, ale pro tvou dceru je to ještě milionkrát těžší. Pokud to s přeměnou myslí vážně, měla by začít chodit k sexuologovi. Neškodilo by, kdybys tam šla i s ní, anebo zkusil sama vyhledat psychologa, který to s tebou bez předsudků rozebere a pomůže ti se se situací srovnat
Jako pokud to není jen nějaký pubertální rozmar, tak stejně s tím nic neuděláš. Nemá smysl se na ni zlobit, ona za to nemůže. Já vím, že se mi to dobře radí, když nejsem ve stejné situaci, ale doporučovala bych najít odborníka, kde si o tom promluvíte, nejen dcera, ale i vy jako rodiče nebo všichni dohromady.
@Cindy7 musíš ji přijmout takovou, jaká je, jinak ji taky můžeš ztratit. Ona sama si určitě prošla a možná i prochází vnitřním peklem. Tak se jí to pokus usnadnit. Možná by ti mohl pomoci psycholog. Pomůže ti to lépe přijmout. Toto je pecka pro každou mámu a ne každá to může zvládnout sama ![]()
Ahoj holky, asi potřebuji pomoct, protože mám pocit, že situaci která přišla, už nezvládám. Před šestnácti lety se mi narodila zdravá a krásná holčička, která se ale moc jako holčička neprojevovala. Pociťovala odpor ke všem holčičím činnostem a věcem (na tom by nebylo nic špatného ani nezvyklého, sama jsem nebyla jiná), neměla vůbec žádné kamarádky a kluci ji k sobě nebrali. S příchodem puberty se začala více hledat a měla snad dvě přítelkyně, které ale později nechala „plavat“ a neustále mi tvrdila, že není na holky. Potom měla přítele, kamaráda svého bratra, který se k ní choval moc hezky, ale ona ho po týdnu nechala být s tím, že nesnáší, jak něžně a jako s holkou s ní mluví. Prý je na kluky, ale cítí a vnímá se jako kluk. Zkrátka a dobře, má dcera se cítí být gayem a touží podstoupit přeměnu pohlaví. Navíc si našla přítele gaye, který ji bere takovou jaká je a v přeměně ji podporuje. Jednou jsem slyšela, jak se spolu baví přes dveře o intimním životě a onen přítel jí říkal, že bere jako samozřejmost, že jí na prsa ani rozkrok nesahá, že je mu jasné, jak nepříjemné jí to je a mluví s ní v mužském rodě.
Co byste na mém místě dělaly vy? Nevím jak jí to mám vysvětlit, že si vybírá moc trnitou cestu…
Zlobím se na svoji dceru, že nemůže být normální nebo třeba jen lesbička nebo jen „kluk“, ale ona musí chtít být gay, které lidi tolik odsuzují.