Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vidím, že na diskuzi narážím už dost pozdě, ale nedá mi to nereagovat. Předpokládám, že jste již na nějaké cestě a že jste pochopila, že váš teď již asi syn, si cestu sám nevybral a že se tak narodil. Já sám jsem trans muž gay (FtM-gay), tak vím dobře o čem mluvím. A za sebe můžu říci, že v podstatě závidím vašemu synovi i ostatním, co si svou „jinakost“ dokázali přiznat v mladém věku, kdy je vše podle mě lépe řešitelné
.
Jo a jen tak na okraj. Nevím, kde jste přišla na to, že lidem se hnusí gayové. Já je třeba mám rád
, na druhou stranu se mi protiví lesby. Ale to je jen při představě…prostě sexu mezi ženami, jestli mi rozumíte ![]()
Víceméně si myslím, že to vše již máte vyřešené a píšu to spíše pro ty, co řeší podobnou situaci, jako nějakou podporu
a hlavně chci popřát všem hodně štěstí a věřte v sebe a v lásku ![]()
Milá zakladatelko, mohu se zeptat, jak to dopadlo?
Prosím o zachování anonymu
je mi skoro 40 let a od mala jsem byla jako kluk, chovala jsem se tak, oblékala, chodila hodně do posilovny, měla jsem skoro větší svaly jak kluci ve třídě, v běhu a tělocviku jsem klukům jak se říká natrhla trenky, zkusila jsem i chodit s holkama, taky mi bylo tolik co tvé dceři, motala jsem se v tom snad do 20 let, fakt to byl vopruz, ovšem ve mě se toho střídalo dost, jednou jsem byla vyloženě dominantní a chtěla k sobě drobnou holku, pak jsem zas měla pocit že jsem submisivni a hledala k sobě kluka, co bude mega chlap, rozhodně větší než já
možná se to někomu zdá být divný, ale je to tak, vzhledem l době kdy jsem si tím procházela tohle nebinarni cosi nebylo mocv kurzu, jsem to řešila jen s mamkou, ta mi řekla, jestli chceš být lesba, tak buď, já to pochopím, jenže já nevěděla, co chci být, no nakonec jsem ženská, ne úplně klasická ale jsem, dokonce jsem se i vdala a mám děti, každopádně mám perfektní technické myšlení, vystudovanou technickou školu, jsem šikovná na práci, těžkou práci, nemám problém pochopit stroje, motory, stavby baráků, ovšem namalovat se, hezky se obléct a chovat se elegantně je pro mě něco nadpřirozeného
takže nech ji, fakt ji nech ona se nějak vyrýsuje, má čas, je teď v blbým věku, navíc mě osobně přijde že všichni ti co se chcou zviditelnit musí být nebinarni nebo jak to je
. my když se chtěli zviditelnit nosili jsme pankáča a propíchnutej nos(díky jen za to) ![]()