Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šarlota4 Ta vyšetření vůbec nesouvisí s genetikou. Za peníze z tebe udělají třeba třírukého šimpanze, když si to budeš přát
Je k tomu ovšem zapotřebí fyzické zdraví, psychická vyspělost (což v 16 fakt nehrozí) a pevné, zdůvodněné a přesvědčené rozhodnutí.
@Icestar píše:
@kdochcekam Ano. Kdyby byla doopravdy mužem ve špatném těle a k tomu gayem, obojí by odhalil genetický test. Vzhledem k tomu, že údajně genetiku má v pořádku, tak je problém v hlavě, ne v genech.
pokud vím, tak nikdy nebylo potvrzeno, že by homosexualita byla geneticky podmíněná a zakódovaná v genetické informaci, při studii jednovaječných dvojčat to bylo dokonce vyvráceno, ono se něco zásadního změnilo?
btw, jen v hlavě?
tak to by pak byla jiná
Příspěvek upraven 11.04.17 v 14:43
@kdochcekam píše:
Chtěla bych vidět tebe, jak tě nechává chladnou, že tvoje vypiplaná holčička si strká bramboru do gatí a chce si zhuntovat život a zdraví aby mohla šukat chlapa do zadku![]()
![]()
Kolik transgender lidí znáš? Vyhledej jednoho jediného, který podstoupil přeměnu, a polož mu dvě otázky: jestli si přeměnou zhuntoval život, a jestli to všechno dělal proto, aby mohl „šu. at chlapa do zadku“. Protože tvůj názor je tak omezený a hloupý, až to bolí.
@SlečnaDahlia Ale to víš že je, zkus si to vygooglit. Akorát se teda diskutujícím omlouvám, v zápalu diskuze jsem napsala kravinu, neboť se mužská homosexualita dědí právě přes ženské pohlavní chromozomy - u žen je stejný gen zodpovědný za vyšší plodnost (a tím se gen pro homosexualitu daří v populacích napříč živočišnými druhy udržet).
Ad vyléčení - ne každý pubertální rozmar je hned skutečnou poruchou sexuální identity. Moderní doba si žádá pro všechno najít svůj šuplíček, na všechno mít papír, úlevy, každý s každým by si měl rozumět, chápat se, tolerovat - ale pro společnost to zdravé fakt není.
@MóňaZ píše:
@Kobliha51 To není o problémech, psychoterapie je kromě řešení problémů zaměřená na osobní rozvoj a pokud nechci přijít o vztah s dcerou musím si to vyřešit v sobě a najít cestu jak k ní přistupovat a netrápit se. A s tím psychoterapie rozhodně může pomoci. Navíc otázka zakladatelky byla položena: Co byste dělali vy? Tak jsem napsala, co bych dělala já.
Souhlasím s tebou. ![]()
@Amalthea píše:
pokud vím, tak nikdy nebylo potvrzeno, že by homosexualita byla geneticky podmíněná a zakódovaná v genetické informaci, při studii jednovaječných dvojčat to bylo dokonce vyvráceno, ono se něco zásadního změnilo?
btw, jen v hlavě?tak to by pak byla jiná
Jen doplním, s těmi jednovaječnými dvojčaty to úplně průkazné nebylo: ta studie prokázala, že ne všechna jednovaječná dvojčata mají stejnou sexuální orientaci, to je pravda. Zároveň ale taky prokázala, že pakliže jedno z jednovaječných dvojčat bylo homosexuální, tak to druhé bylo homosexuální s mnohonásobně vyšší pravděpodobností (snad kolem 40%), než tomu bylo u dvojvaječných dvojčat a sourozenců jdoucích po sobě, kde byla ta pravděpodobnost stejná. Takže suma sumárum, prokázalo se jen to, že se nic neprokázalo. Nic jako „gen homosexulity“ (samo)zřejmě neexistuje, nic pro to nesvědčí, což zároveň nevylučuje, že sexuální orientace stejně jako sexuální identita jsou biologicky podmíněny.
@Icestar píše:
@SlečnaDahlia Ale to víš že je, zkus si to vygooglit. Akorát se teda diskutujícím omlouvám, v zápalu diskuze jsem napsala kravinu, neboť se mužská homosexualita dědí právě přes ženské pohlavní chromozomy - u žen je stejný gen zodpovědný za vyšší plodnost (a tím se gen pro homosexualitu daří v populacích napříč živočišnými druhy udržet).Ad vyléčení - ne každý pubertální rozmar je hned skutečnou poruchou sexuální identity. Moderní doba si žádá pro všechno najít svůj šuplíček, na všechno mít papír, úlevy, každý s každým by si měl rozumět, chápat se, tolerovat - ale pro společnost to zdravé fakt není.
aha, a Hitler by tvůj prastrejda z matčiny nebo otcovy strany? ![]()
@Icestar píše:
@centra Souhlasím. Ještě s tou poznámkou, že jí „to dělá dobře“, když (by) se na ni dívali skrz prsty. Před sto lety by taková holka dostala výprask jen za myšlenku, že si strčí brambory do gatí, a byl by pokoj
Mela jsem te za chytrou zenu. Ale takove soudy, kdyz nevime co se s tou holkou deje. Proste ma v hlave nastaveno jinak nez ty nebo ja. Hlavne je to jeji vec a jeji rodiny. Vyuzivat nasili k tomu, aby holka drzela hubu( niceho jinyho tim nedocilis, fakticky se nezmeni nic), tak to je silny kafe a dle me zverstvo. To, ze to nechapes, neznamena, ze se to nedeje.
@Icestar píše:
@SlečnaDahlia Ale to víš že je, zkus si to vygooglit. Akorát se teda diskutujícím omlouvám, v zápalu diskuze jsem napsala kravinu, neboť se mužská homosexualita dědí právě přes ženské pohlavní chromozomy - u žen je stejný gen zodpovědný za vyšší plodnost (a tím se gen pro homosexualitu daří v populacích napříč živočišnými druhy udržet).Ad vyléčení - ne každý pubertální rozmar je hned skutečnou poruchou sexuální identity. Moderní doba si žádá pro všechno najít svůj šuplíček, na všechno mít papír, úlevy, každý s každým by si měl rozumět, chápat se, tolerovat - ale pro společnost to zdravé fakt není.
Nic si googlit nebudu, v rámci svého vlastního coming outu jsem si odborné literatury nastudovala dostatek, děkuji ![]()
Ad vyléčení - promiň, ale to ty první jsi to dítě zaškatulkovala, zaškatulkovala jsi ho jako „má to JEN ve své hlavě“ a „pubertální rozmar“. V šestnácti letech už má většina transgender lidí ve své pohlavní identitě jasno. Ty jsi v šestnácti nevěděla, že jsi žena? A jak jsem psala, je záhodno navštívit odborníka, ale pokud maminka čeká, že tím dítko vyléčí, jak jí tady bulíkuješ, narazí.
A neshodneme se: pokud by každý každého uměl respektovat, pokud by každý každého chtěl poznat dříve, než ho odsoudí, pokud by každý na světě ctil jedinečnost člověka, pak by to bylo to nejlepší, co by naši společnost mohlo potkat.
@SlečnaDahlia píše:
Promiň, ale zaprvé: není žádný důkaz o tom, že se sexuální orientace váže na nějaký z pohlavních chromozomů. Zadruhé, tzv. „porucha sexuální identity“, čili transexualita, je právě o tom, že biologické znaky, se kterými se daná osoba narodila (včetně chromozomů), se neslučují s jejím genderem. „Má to pouze ve své hlavě“ - povědomí o tom, že je mužem, má ve své hlavě stejně tak, jako ty v té své, že jsi ženou. Představ si, že by ses jednoho den ráno probudila a zjistila, že máš penis, mužské tvary, zarostlou hruď i tváře, ohryzek. Pro ženu dost nepříjemná představa, viď. Odborná pomoc je zcela jistě na místě - kvalitní psychiatr či psycholog dítě vyslechne a odešle k sexuologovi, kde mu pomůžou; ovšem ne tak, že ho „vyléčí“ (nejsme v 15. století), jak by sis asi ty se zakladatelkou představovala, ale tak, že mu umožní být tím, kým ve skutečnosti je.
@SlečnaDahlia píše:
Kolik transgender lidí znáš? Vyhledej jednoho jediného, který podstoupil přeměnu, a polož mu dvě otázky: jestli si přeměnou zhuntoval život, a jestli to všechno dělal proto, aby mohl „šu. at chlapa do zadku“. Protože tvůj názor je tak omezený a hloupý, až to bolí.
Díky ušetřila jsi mi několik minut času vypisování
Vždy mě překvapí s jakou sebejistotou se dokážou někteří vyjadřovat ke věcem, o kterých viditelně nemají ani „ánung“
@janat No jako viď. Já pořád přemýšlím nad tím, jak někdo může druhého člověka vnímat ne skrz to, jaký je, ale skrz představu, koho a jak šu. á. Tohle bych ještě pochopila u patnáctiletců, co dělaj ramena před kámošema a za pár let je to přejde, ale jak dospělý člověk toto může vypustit z klávesnice a ještě s pocitem, že on je tady ten „normální“… no uf.
@SlečnaDahlia píše:
@janat No jako viď. Já pořád přemýšlím nad tím, jak někdo může druhého člověka vnímat ne skrz to, jaký je, ale skrz představu, koho a jak šu. á. Tohle bych ještě pochopila u patnáctiletců, co dělaj ramena před kámošema a za pár let je to přejde, ale jak dospělý člověk toto může vypustit z klávesnice a ještě s pocitem, že on je tady ten „normální“… no uf.
Já se přiznám, že mě spíš nadzdvihl ten první „odborný“ názor s chromozomy… Jako vím-li o daném tématu kulovku, kterou mám vyčtenou z ona dnes, tak prostě to nebudu šířit aspoň ne? ![]()
Edit „ještě navíc blbě vyčtenou z ona dnes“
![]()
@janat píše:
Já se přiznám, že mě spíš nadzdvihl ten první „odborný“ názor s chromozomy… Jako vím-li o daném tématu kulovku, kterou mám vyčtenou z ona dnes, tak prostě to nebudu šířit aspoň ne?
Edit „ještě navíc blbě vyčtenou z ona dnes“![]()
Ale tak to už je takový evergreen, a netýká se to jenom tohoto tématu. Spíše teď přemýšlím - včera jsem si vygooglila video, kde byly jasný důkazy o tom, že Miloš Zeman je iluminát. Tak jestli to mám šířit dál pro blaho společnosti nebo tak… ![]()
@SlečnaDahlia píše:
Ale tak to už je takový evergreen, a netýká se to jenom tohoto tématu. Spíše teď přemýšlím - včera jsem si vygooglila video, kde byly jasný důkazy o tom, že Miloš Zeman je iluminát. Tak jestli to mám šířit dál pro blaho společnosti nebo tak…
@kdochcekam píše:
Chtěla bych vidět tebe, jak tě nechává chladnou, že tvoje vypiplaná holčička si strká bramboru do gatí a chce si zhuntovat život a zdraví aby mohla šukat chlapa do zadku![]()
![]()
No určitě bych se nezlobila na ni, nemůže za to taková se narodila ![]()
Navíc netřeba se rozčilovat beztak je to trol ![]()